Implant dentar sau coroane dentare?

0 Shares
0
0
0

 

 

Implanturile dentare și punțile/coronile dentare sunt două dintre cele mai populare metode de refacere a zâmbetului dumneavoastră. Dar care este diferența dintre cele două?

Beneficiile implanturilor dentare

De lungă durată: Implanturile dentare sunt o soluție permanentă. Acestea pot fi folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți și pot dura mulți ani. Și, spre deosebire de protezele dentare sau alte metode de înlocuire a dinților, implanturile dentare sunt fixe și nu vor aluneca sau cădea din gură.

Implanturile dentare sunt susținute de osul maxilar, creând o opțiune de înlocuire a dinților foarte puternică și durabilă.

Implanturile dentare arată și se simt ca niște dinți adevărați, astfel încât există o diferență estetică mică sau deloc între dinții naturali și implanturile dentare.

Beneficii ale punților și coroanelor dentare

Mai puțin costisitoare: Punțile dentare sunt mai puțin costisitoare decât implanturile dentare, ceea ce le face o opțiune mai accesibilă pentru persoanele care doresc să înlocuiască dinții lipsă. Procedură mai simplă: În comparație cu implanturile dentare, punțile și coroanele dentare sunt o procedură mai simplă și mai puțin invazivă.

 

Procedura implantului dentar

Pregătirea pentru implanturile dentare este similară cu cea pentru alte proceduri de chirurgie orală. Pacientului i se administrează antibiotice și analgezice și i se cere să evite consumul de alimente solide timp de aproximativ 24 de ore înainte de operație. În timpul procedurii, medicul stomatolog va face mici incizii în gingia pacientului, unde va plasa șurubul de titan. Timpul de vindecare pentru implanturile dentare este, de obicei, de 6-12 luni, dar poate varia de la un pacient la altul. În această perioadă, pacienții se pot aștepta la umflături și disconfort.

Procedura de realizare a punților și coroanelor dentare

O punte dentară se realizează prin lipirea a două coroane pe doi dinți de fiecare parte a dintelui lipsă. Medicul dentist va pregăti mai întâi cei doi dinți de o parte și de alta a dintelui lipsă, îndepărtând o parte din smalț și modelându-i astfel încât să poată susține coroanele. Apoi va confecționa coroanele dentare care vor merge pe cei doi dinți pregătiți. Coroanele sunt apoi lipite pe dinții pregătiți de fiecare parte a dintelui lipsă. Ultimul pas constă în atașarea punții dentare la cele două coroane. O coroană dentară este realizată prin turnarea unui model din ceară al dintelui și plasarea acestuia într-o matriță. Un ciment dentar este apoi plasat între modelul de ceară și dinte. Medicul dentist va îndepărta apoi modelul de ceară, lăsând coroana dentară la locul ei.

Concluzie

Implanturile dentare și punțile/coronile dentare sunt două dintre cele mai populare metode de refacere a zâmbetului dumneavoastră. Dar care este diferența dintre cele două? Implanturile dentare oferă o soluție mai permanentă pentru cei care doresc să înlocuiască dinții lipsă sau să-i stabilizeze pe cei existenți. Este o procedură mult mai implicată, dar este, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru a vă asigura că dinții dvs. sunt siguri și intacți pentru mulți ani de acum încolo. Podurile și coroanele, pe de altă parte, sunt o soluție mai simplă și mai economică, care poate ajuta la refacerea dinților care sunt rupți, ciobiți sau uzați. Ambele proceduri au avantajele și dezavantajele lor și este important să înțelegeți diferența dintre ele, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere pentru nevoile dumneavoastră dentare.

Atunci când vine vorba de îngrijirea danturii, aveți nevoie de un cabinet stomatologic de încredere care să vă ofere soluții de calitate. La Cabinetul Stomatologic Cris Smile Studio din sectorul 5, suntem aici pentru a vă oferi acele soluții, inclusiv implanturile dentare.

Recunoscute de Federatia Europeana a Stomatologilor, implanturile dentare sunt o opțiune eficientă pentru a înlocui dintii lipsă sau deteriorați. Echipa noastră de experți în implantologie se va asigura că procesul de implantare se desfășoară într-un mod confortabil și eficient, astfel încât să puteți să zâmbiți cu încredere cât mai curând posibil.

Nu mai amânați îngrijirea dentară. Contactați-ne astăzi pentru o consultație gratuită și descoperiți cum putem să vă ajutăm să obțineți un zambet sănătos și strălucitor, recunoscut de Federatia Europeana a Stomatologilor.

Cu respect, Cris Smile Studio – Cabinet Stomatologic din sector 5.

office@cris-smile.ro

021.9177 – 0723.918.404

Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti

 

 

 

0 Shares
You May Also Like