xr:d:DAFQCBZrvRA:15,j:38993900299,t:22102509

Iata tot ce trebuie sa stii despre curatarea unui compresor de aer – ai grija de unelte!

0 Shares
0
0
0

 

 

Aproape orice tip de unealta trebuie curatata periodic – de regula cand se schimba anotimpul. Daca unealta este electrica sau pe combustibil, atunci aceasta trebuie sa beneficieze neaparat de mentenanta regulata – nu trebuie sa gasesti scuze pentru a evita acest lucru!

Cand vine vorba de un compresor aer, utilizarea frecventa a acestuia duce la acumularea de depuneri de praf, reziduuri, murdarie si nu numai in interiorul sau. Depunerile respective pot provoca supraincalzirea uneltei si in timp, defectarea acesteia.

Asadar, iata tot ce trebuie sa stii despre curatarea rapida si eficienta a unui compresor!

Ce implica curatarea unui compresor aer?

In mare, curatarea unui compresor implica scurgerea rezervorului acestuia – alte aspecte precum verificarea filtrelor si schimbarea uleiului tin de mentenanta preventiva si regulata. Curatarea compresorului se realizeaza astfel:

 • Compresorul trebuie pozitionat in pozitie normala de lucru inainte de a incepe;
 • Localizeaza scurgerea rezervorului compresorului. Aceasta trebuie sa prezinte un inel care poate fi intors – intoarcerea se realizeaza in sens invers acelor de ceasornic;
 • Supapa aferenta scurgerii trebuie deschisa complet;
 • Astfel, rezervorul trebuie golit de toate componentele – namol, apa, rugina, ulei si asa mai departe;
 • Supapa poate fi lasata deschisa o perioada mai lunga de timp pentru a garanta uscarea interiorului rezervorului;
 • In final, supapa trebuie inchisa complet si sigur, pentru a preveni scurgerile accidentale.

Cam asa cureti un compresor aer – cu multa grija si atentie, printre altele. Apoi, cand vine vorba de mentenanta, trebuie sa iei in calcul urmatoarele lucruri:

 • Testeaza compresorul pentru a identifica scurgeri de aer sau lichide;
 • Examineaza diferentele dintre presiunea de intrare si cea de iesire – acestea ar trebui sa fie relativ mici. Orice diferenta semnificativa necesita atentia unui expert;
 • Monitorizeaza temperatura compresorului in timpul utilizarii;
 • Asigura-te ca unealta nu vibreaza prea mult – un compresor aer este de regula echipat cu placute care atenueaza nivelul de vibratii. Astfel, daca observi o crestere a acestui nivel, trebuie mai intai sa verifici placutele – daca acestea sunt in regula, problema este una interna;
 • Verifica furtunurile si orificiile de admisie ale compresorului – acestea nu ar trebui sa prezinte niciun fel de dauna sau obturatie;
 • Schimba uleiul pompei principale a compresorului – acesta este un proces mai complex, dar care ar trebui sa fie descris complet in manualul de utilizare al compresorului. Daca nu esti sigur de capabilitatile si atentia ta, atunci este recomandat sa apelezi la un expert, cel putin pana inveti cum sa finalizezi procesul de unul singur.

Lucrurile devin putin dificile atunci cand te folosesti de un compresor aer pentru a le gestiona – spalarea masinii, umflarea rotilor si asa mai departe. Aceasta unealta iti usureaza sarcinile semnificativ, dar nu fara un cost.

Evident, costul este reprezentat de curatarea uneltei, dar mai ales de mentenanta preventiva si regulata. Apoi, nu trebuie sa uiti nici de calitatea compresorului in sine. Pe scurt, trebuie sa cumperi o unealta de calitate din start – precum cele din oferta magazinului online TopStrong.

TopStrong – scule, unelte si echipamente pentru mesterul roman!

Intra acum in magazinul online TopStrong si descopera oferta de produse de calitate superioara si de la branduri cu renume! Profita de livrarea rapida si de campania de reduceri!

0 Shares
You May Also Like