Functii utile pe care doar telefoanele Android le au

Functii utile pe care doar telefoanele Android le au

0 Shares
0
0
0

A avea un smartphone este una dintre necesitatile fiecarei persoane in anul 2020. Acum exista atat de multi producatori pe piata, care vin in intampinarea oamenilor cu diferite modele de telefoane, incat este dificil de ales un smartphone.

Cu toate acestea, unii opteaza pentru telefoanele scoase pe piata de catre Apple, iar aici ne referim fireste la dispozitivele iPhone. Alti utilizatori opteaza pentru telefoane Android, iar aici amintim atat telefoane Samsung cat si telefoanele altor mari producatori (Huawei, Oppo, Sony, Nokia, etc.).

Cand vine vorba despre aceste doua mari platforme (Android si iOS), dispozitivele Android au in dotare unele functii foarte utile, pe care insa dispozitivele iPhone nu le au. Veti descoperi cateva exemple in randurile care urmeaza.

Tastaturi alternative

De la predictori de text precum Swiftkey pana la inovatori precum Swype, aveti o multime de optiuni diferite de tastatura pe Android. Tastati pe o tastatura de telefon minuscula? Puteti sa rezolvati problema in doar cateva secunde, pentru ca tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati o aplicatie din magazinul Play.

IPhone-ul are alte tastaturi, dar de obicei sunt aplicatii separate care necesita importarea textului intr-un alt program – este doar genul de functionalitate la nivel de sistem care este greu de ocolit.

Automatizare

Una dintre cele mai puternice, utile aplicatii pentru Android este Tasker, programul de automatizare care va permite sa va transformati telefonul intr-un dispozitiv. Puteti activa si dezactiva setarile pentru anumite aplicatii, in functie de locatie, ora din zi si aproape orice alte conditii la care va puteti gandi.

Cu comenzile potrivite, Tasker poate accesa cele mai profunde si intunecate setari de pe telefon, ceea ce pur si simplu nu puteti face pe alte platforme.

Widgeturi

Sigur, ocupa un pic de spatiu, dar nu exista niciun inlocuitor pentru comoditatea de a avea un widget meteo mare chiar pe ecranul telefonului sau un widget muzical care sa va arate piesa care ruleaza in prezent. Si mai utile sunt widget-urile din lista de sarcini, care adopta o abordare „in fata ta” a productivitatii.

Spatiu de depozitare si baterii detasabile

Nu face parte din software-ul Android acest avantaj, insa natura deschisa a platformei Android permite si cateva avantaje hardware, si anume posibilitatea de a scoate, schimba si actualiza bateria si cardul SD. Daca descoperiti ca ati ocupat spatiul de stocare pe iPhone, nu aveti norocul de a obtine spatiu extern de memorie; in timp ce cu un telefon Android puteti utiliza o cartela SD si aveti mai multe spatii de stocare cu care sa jucati.

In mod similar, puteti schimba o baterie de rezerva pentru deplasari mai lungi sau chiar obtineti o baterie extinsa care va va ajuta telefonul sa dureze mai mult fara sa va incarcati.

Aici trebuie insa facuta precizarea ca nu toate telefoanele Android va ofera posibilitatea de a inlocui bateria, dar exista inca pe piata astfel de smartphone-uri.

ROM-uri personalizate

In timp ce exista o multime de aplicatii terte care va ofera functii avansate pe Android, una dintre cele mai frumoase parti despre intregul sistem de operare este sursa deschisa pe care utilizatorii pot sa o ia, sa o regleze peste tot si sa isi instaleze versiunea in locul celei cu care vine telefonul.

Acestea sunt doar cateva exemple de functii pe care le puteti intalni la smartphone-urile Android, si care le lipsesc cu desafarsire dispozitivelor scoase pe piata de Apple. Daca aveti nevoie de un smartphone nou, este indicat sa va ganditi si la aceste functii pe care doar telefoanele Android vi le pot oferi.

In plus, aveti mai multe optiuni in ceea ce priveste telefoanele Android, asa ca sansele sunt mult mai mari sa alegeti un astfel de smartphone.

0 Shares
You May Also Like