Eficienta caselor de containere si evolutia acestora

Eficienta caselor de containere si evolutia acestora

0 Shares
0
0
0

Casele de containere din otel corten (container de mare) suna iesit din comun, adica o propunere riscanta. Este noua tehnica folosita de designerii si arhitectii din Europa, care initiaza o schimbare de mediu si spatiala datorita formei sale de constructie relativ economice, eficiente si dovedite, fiind mai putin ofensiva pentru mediu si negenerand modificari permanente ale solului, cum ar fi fundatiile.

 Hebo se remarca prin cresterea graficului de vanzari, prin rata de export si linia de productie. 

Prin crearea de case unifamiliale bazate pe module de containere maritime cu variante structurale de izolatie termica si acustica, aceasta alternativa ia rezistenta in intreaga Europa, lasand la o parte utilizarea betonului si promovand reutilizarea containerelor pentru a avea eco-casa la indemana de costuri reduse, cu calitate si confort.

Datorita gamei sale largi de optiuni atunci cand vine vorba de constructii care se adapteaza la orice preferinta si buget pentru a obtine un stil industrial, modern si minimalist.
Inceperea noii constructii a viitorului este aici,  evidentiind aspectul reutilizabil, reductibil si reciclabil.

Locuirea unei case de containere este o optiune foarte valabila in locuri cu clima extrema, datorita designului sau de a stoca si transporta pe o distanta lunga intr-un mod etans, cu siguranta si costuri economice scazute.

Cu noile tehnologii care faciliteaza o imbunatatire substantiala a performantei si proiectarii eficiente a caselor de containere, oferind confort prin faptul ca au o scara umana adecvata pentru a proiecta spatii de locuit cu filozofie ecologica prin cerintele necesare, cum ar fi iluminatul, ventilatia, izolarea si armarea.

Designul, ingrijirea si functionalitatea nu se bazeaza doar pe o arhitectura simpla si comuna, ci pentru a-si ascuti ingeniozitatea prin fatade personalizate pentru calitate si posibilitati infinite “intermodale” care ofera pentru functionalitatea, durabilitatea si optiunile ecologice de sustenabilitate si viteza printr-o constructie care favorizeaza ieftinirea costului caselor de containere cu aplicare usoara si o mare varietate, concentrandu-se pe locuirea spatiilor traditionale in scheme noi si diferite.

Cum se poate construi si  proiecta o casa cu containere

In acest sens, arhitectura cu containere dezvolta multiple tehnici bazate pe noile tehnologii care apar pe piata, facilitand o imbunatatire substantiala a performantei si designului eficient al casei de containere.

 

Case de containere

Avand in vedere existenta diferitelor tipuri de containere, designerii isi ascuti ingeniozitatea prin furnizarea unei serii de case de containere care depasesc o estetica simpla si comuna. In acest caz, dorim sa amintim cateva exemple de modele industriale care credem ca aduc valoare adaugata unei arhitecturi in evolutie constanta.

Casa de containere individuala

O casa facuta cu container de transport maritim. La baza doua containere unde gasim zonele de zi, iar pe acestea, alte doua in partea de sus formeaza o consola, unde este zona de odihna. Un spectacol vizual care imbunatateste, fara indoiala, designul bun al caselor realizate cu containere.

Cladiri cu containere

Desi casele de containere au o crestere considerabila a adeptilor, “boom-ul” se concentreaza pe constructia de cladiri realizate cu containere, in principal datorita costului si vitezei reduse in constructia lor.

Cum au aparut casele in containere?

 

In primul rand, retineti ca transporturile de containere in si din porturi sunt masurate in TEU (unitati echivalente cu douazeci de picioare). Aceasta unitate de masura este echivalenta cu un container standard de 20 de picioare.

Sa ne concentram deocamdata doar asupra Statelor Unite, desi exista statistici similare in multe alte tari occidentale. Centrul de Statistica al Comertului Waterborne al Corpului Inginerilor din Armata SUA inregistreaza miscarile containerelor din porturile americane si este o sursa excelenta de date. Graficul de mai jos arata importurile si exporturile totale din SUA prin containere din 2011 pana in 2020. Dupa cum puteti vedea, exporturile raman relativ stabile in timp, in timp ce importurile continua sa creasca.

Acest grafic arata ca tendinta nu este noua si doar devine mai pronuntata in timp. Iar diferenta dintre exporturi si importuri in fiecare an sunt containerele care trebuie fie stivuite si depozitate, introduse in industria de transport maritim intern, expediate inapoi in strainatate goale sau reciclate pentru o alta utilizare . Asadar, desi nu toate aceste containere in exces (aproximativ 14 milioane de TEU in 2020, conform graficului) sunt depozitate in instalatiile portuare, graficul indica cu siguranta ca exista un numar tot mai mare de containere goale care trebuie transportate in alta parte sau refolosite . in alt mod.

De asemenea, este important sa intelegeti subtilitatile acestor date. Nu masoara valoarea a ceea ce este importat si exportat, ci doar volumul . Cu alte cuvinte, acest lucru nu indica neaparat starea de sanatate a economiei unei tari sau ceva similar. La urma urmei, o tara care importa perne si exporta diamante ar avea o valoare foarte diferita (in dolari) fata de cifrele de volum (in TEU).

Daca sunteti interesat de date mai detaliate pentru SUA in special, va oferim acoperire. Graficul de mai jos arata modul in care cifrele de import vs export (impreuna cu utilizarile interne ale containerelor intre aceste porturi sau in interiorul tarii) variaza in functie de port, incepand cu 2019. Aproape fiecare port prezinta un dezechilibru, cu mai multe importuri decat exporturi, doar asa cum ne-am astepta pe baza graficului de mai sus. Acest grafic provine din Raportul anual privind statisticile de marfa privind performanta portului catre Congres in 2020 , realizat de Biroul de Statistica al Transporturilor al Departamentului de Transport al SUA .

0 Shares
You May Also Like