Echipamentul pentru călărie: ce îţi trebuie și ce nu

0 Shares
0
0
0

Nu este o exagerare să spunem că echitaţia este un sport costisitor, chiar și doar în ceea ce privește cantitatea de echipamente pe care o pot acumula călăreții de-a lungul anilor. Totuşi, dacă ești începător, nu trebuie să te lași descurajat de varietatea de produse de pe piață.

Există opțiuni accesibile și, de fapt, ai nevoie de foarte puțin pentru a te apuca de călărie. Iată ce ar trebui să prioritizezi la început:

  • Pantaloni de călărie
  • Cizme înalte
  • Mănuși
  • Cască
  • Vestă de siguranță

Pantaloni de călărie

Aceştia poartă multe denumiri diferite, dar toate se referă la pantaloni care nu au cusături de-a lungul interiorului piciorului și (de obicei) au petice de material aderent pe interiorul genunchiului, cel puțin.

Pantalonii de călărie te vor menține confortabil și în siguranță în șa, astfel încât începătorii nu trebuie să-și facă prea multe griji cu privire la anumite stiluri. Odată ce devii mai priceput, probabil că vei dori să investești în pantaloni specifici disciplinei (de exemplu, pantaloni pentru sărituri și dresaj, pantaloni pentru șa, etc).

Cizme din piele

Botinele cu benzi de rulare și un toc de 3 cm sunt o alegere excelentă atunci când eşti la început. Cizmele de cowboy sunt, de asemenea, o opțiune bună, dacă sunt confortabile și au un toc de cel puțin 3 cm. De asemenea, poți purta cizme înalte din piele pentru călărie englezească, dacă preferi.

Mănuși

Ţinerea frâielor din piele sau cauciuc poate fi dificilă la început, mai ales dacă hățurile sunt noi și nu au devenit încă moi și suple. De asemenea, mâinile pot transpira și pot face frâiele să alunece, afectându-ți capacitatea de a păstra o prindere sigură. Mănușile rezolvă aceste probleme.

Mănușile de călărie se potrivesc fără probleme mâinilor și degetelor şi au material aderent pe palmă. Cheia este să găsești mănuși care să ți se potrivească și să nu fie atât de voluminoase sau rigide încât să îngreuneze ținerea frâielor.

Cămașa

Poartă orice fel de cămașă, pulover sau jachetă care merge împreună cu pantalonii, cizmele și mănușile de călărie. Țesăturile respirabile, care nu îţi limitează mișcarea, sunt cele mai bune.

Sfat profesionist: Lasă hainele excesiv de largi și bijuteriile acasă, deoarece acestea se pot prinde de șa, pot crea zgomot care sperie calul sau pot crea o situație nesigură.

Echipament de siguranţă

Dacă ești începător, probabil că vei călări pe un cal foarte sigur și prietenos pentru începători. Aşadar, chiar ai nevoie de echipament de siguranță dacă nu intenționezi să mergi într-un rodeo? DA!

Trebuie să ne amintim întotdeauna: caii sunt animale mari cu o minte proprie. Nu putem prezice ce vor face ei și nici nu putem garanta că vom avea cele mai bune reflexe sau echilibru pentru a ne menține în siguranță. O cădere se poate întâmpla cât ai clipi și este mai bine să fii asigurat decât să-ți pară rău.

Iată ce ar trebui să iei în considerare pentru echipamentul de siguranță:

Cască (critică): Leziunile cerebrale nu sunt de glumă. Protejază-te cu o cască de călărie special concepută pentru cerințele acestui sport. O cască de bicicletă NU te protejează în cazul căderii de pe cal.

Vesta de siguranță (Recomandată): O vestă de siguranță îţi protejează pieptul și organele vitale. Lovirea este inevitabilă pentru oricine călărește. Purtarea unei veste care absoarbe o parte din șocul impactului cu solul te va ajuta să eviţi o accidentare gravă

Dacă eşti iubitor de animale şi de plimbări în natură, în mod sigur vei gusta cu deosebită plăcere o plimbare cu calul. Poţi rezerva una pe activitatibrasov.ro. Îţi promitem că vei trăi momente de neuitat, într-un exerciţiu de echilibru fizic şi mental.

0 Shares
You May Also Like