Din ce material este recomandat sa alegem mobila?

Din ce material este recomandat sa alegem mobila?

0 Shares
0
0
0

Obiectele de mobilier din fiecare locuinta au atat rol estetic cat si rol practic, deci este recomandat sa ne asiguram ca facem alegerea cea mai potrivita, indiferent ca discutam despre mobila de bucatarie, mobila de dormitor sau mobila dining.

Atunci cand vine vorba despre alegerea obiectelor de mobilier, trebuie tinut cont de mai multi factori importanti, iar materialul din care sunt acestea fabricate au un rol extrem de important, dupa cum se poate vedea in continuare, cand va prezentam cele mai comune materiale din care se confectioneaza mobilierul.

Ce este laminatul?

Laminatul este un material unic, durabil, accesibil si incredibil de personalizabil. Este construit prin presarea impreuna a straturilor de hartie rezistenta cu un compus cunoscut sub numele de melamina, care se intareste intr-o rasina. Acest lucru creeaza un furnir solid, care poate fi apoi acoperit intr-un strat decorativ subtire.

Frumusetea laminatului este ca producatorii pot imprima in mod esential orice tip de design decorativ. De obicei, se foloseste un model de lemn, dar posibilitatile sunt nelimitate. Ca ultima atingere, se aplica un strat de acoperire de protectie, care este transparent.

Pentru a adauga structura si rezistenta si a crea un produs final care poate fi transformat in mobilier durabil, laminatul este atasat la ceea ce este cunoscut sub numele de substrat. Acesta consta de obicei in placi de fibra sau placi aglomerate care formeaza miezul pieselor. Odata ce toate straturile au fost adaugate, aveti un produs laminat final care poate fi utilizat pentru a crea mobilier, blaturi etc.

Avantaje ale produselor din laminat

  • Mobilierul laminat este o alegere populara pentru birouri si din motive intemeiate.
  • Produsele laminate sunt ignifuge si unele au proprietati antibacteriene. Acest lucru le face o alegere excelenta pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi salile de asteptare sau sufrageriile locuintelor.
  • Sunt usor de curatat. Tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati praful in mod regulat mobilierul cu o carpa umeda, din microfibra, pentru a va mentine mobilierul curat. Atata timp cat piesele laminate nu sunt plasate in lumina directa a soarelui, ele vor continua sa arate ca noi pentru multi ani de acum incolo.
  • In comparatie cu optiunile din lemn masiv, mobilierul laminat este mult mai rezistent la pete si la zgarieturi. Procesul de fabricatie creeaza un produs incredibil de durabil, care poate rezista unui mediu de lucru solicitant.
  • Cand vine vorba de accesibilitate, mobilierul laminat ofera o mare valoare.

Contra produselor din laminat

In timp ce laminatele sunt produse de calitate, ele nu pot concura cu lemnul atunci cand vine vorba de mai multe domenii.

  • Laminatele nu pot fi slefuite si patate.
  • Nu sunt la fel de puternice ca lemnele de esenta tare.
  • Nu au o durabilitate la fel de mare precum obiectele de mobilier din lemn de esenta tare.

In cele din urma, mobilierul laminat ofera o alternativa mai accesibila la optiunile de furnir si lemn masiv. Desi exista unele compromisuri atunci cand vine vorba de durabilitate, aceste produse pot fi cea mai buna alegere pentru locuinta si bugetul dvs.

Mobilier din lemn masiv

Indiferent pentru ce incapere a locuintei doriti sa alegeti mobilierul, lemnul masiv trebuie sa reprezinte cea mai importanta optiune.

Avantaje ale mobilierului din lemn

Constructie solida. Cand vine vorba de durabilitate, este imposibil de gasit un material care sa fie mai bun decat lemnul, deci din acest motiv este recomandat sa alegeti aceasta solutie. Picioarele si imbinarile din lemn sunt mai capabile sa primeasca cuie, suruburi si lipici pentru a crea un design cu adevarat sigur si usor de reparat.

Usor de finisat. Daca doriti sa schimbati aspectul mobilierului dvs. din lemn sau sa reparati o pata, este usor de slefuit si vopsit.

Desi lemnul ar putea sa nu fie la fel de usor de curatat si de intretinut ca produsele din laminat , este totusi relativ usor sa se mentina in forma buna.

Este adevarat ca mobilierul din lemn are un cost mai mare. Cu toate acestea, atunci cand considerati ca mobilierul din lemn nu va trebui inlocuit si poate fi refacut de nenumarate ori, exista avantaje clare in a investi in optiuni de lemn de lunga durata.

Dezavantaje

In ceea ce priveste dezavantajele, amintim pretul mai intai de toate. Cu toate acestea, tinand cont de durata de viata a mobilierului din lemn, se poate spune ca acesta reprezinta cea mai importanta optiune atunci cand cautati obiecte de mobilier.

Tinde sa fie mai greu si mai voluminos. Mobilierul din lemn este solid si robust, dar asta inseamna si ca poate fi greu, iar de urcat astfel de obiecte de mobilier la etajul 4 al unui bloc care nu are lift, cu siguranta nu este un lucru placut.

Sensibil la deformare. Niciun obiect de mobilier nu este complet invincibil, dar lemnul are mai mult o tendinta de deformare in comparatie cu alte materiale.

Cu toate acestea, avantajele sunt mult mai multe decat dezavantajele, deci cand cautati obiecte de mobilier, luati mai intai de toate lemnul masiv in considerare.

0 Shares
You May Also Like