De ce exista camine de batrani

De ce exista camine de batrani?

0 Shares
0
0
0

De la sfarsitul lunii ianuarie, unele azile de batrani au fost acuzate ca nu se ocupa suficient de persoanele in varsta. O ancheta este in curs de desfasurare pentru a afla ce se intampla si pentru a gasi solutii pentru a imbunatati situatia. Acest lucru este important, deoarece in tara noastra, extrem de multe persoane in varsta traiesc intr-un azil de batrani.

Dar cum functioneaza ele?

Batranii locuiesc impreuna. Li se pregatesc mesele, li se fac treburile casnice, li se organizeaza jocuri si activitati. Sunt inconjurati de ingrijitori care ii insotesc zilnic, atunci cand au nevoie. Si, de asemenea, medicii si asistentele care au grija de sanatatea lor. In prezent, o treime dintre oameni de peste 90 de ani traiesc intr-un azil de batrani: un centru de cazare pentru persoanele varstnice dependente. Unii dintre ei sufera de boli care afecteaza creierul si, in special, memoria.

Acesti oameni au nevoie de multa ingrijire, iar aceasta este costisitoare. Azilele de batrani nu sunt intotdeauna capabile sa faca tot ceea ce este necesar. Iata de ce incercam in continuare sa gasim modalitati de a asigura conditii bune de viata pentru persoanele in varsta!

Pentru a raspunde la intrebarea “Ce ar trebui sa aleg intre un azil de batrani si o resedinta pentru persoane varstnice?”, sa trecem in revista avantajele si dezavantajele acestor doua tipuri de cazare pentru persoanele in varsta. In Franta, exista nu mai putin de 11.000 de case de pensii sau de resedinte pentru persoane in varsta. Alegerea uneia dintre ele poate fi complicata, deoarece sunt atat de multe, iar ofertele sunt adesea foarte asemanatoare.

Pentru a compara aceste doua tipuri de institutii pentru varstnici, vom trece in revista mai multe criterii. Grupul tinta, locatia, serviciile, serviciile medicale si pretul

Cand ar trebui sa ma gandesc sa ma mut intr-un azil de batrani?

Mutarea intr-un azil de batrani este uneori traita ca o renuntare, asa ca unii asteapta pana in ultimul moment pentru a se gandi la acest lucru. Altii prefera sa anticipeze si sa incurajeze integrarea lor in acest tip de structura, mutandu-se atunci cand sunt in deplinatatea mijloacelor lor. In ambele cazuri, exista solutii adecvate. Noi stim că noua noțiune de “acasă” trebuie să îndeplinească multe cerințe pe care noi suntem gata sa le indeplinim. Cu toate acestea, anticiparea ramane cea mai buna arma pentru a asigura o tranzitie cat mai usoara.

Este important sa se evite cu orice pret o situatie de urgenta si graba, care nu este de dorit, deoarece este foarte stresanta pentru persoana in varsta si pentru familia acesteia. Atentie, insa, la faptul ca unele institutii pot refuza sa primeasca pacienti care au toate capacitatile fizice si intelectuale in favoarea persoanelor cu nevoi mai urgente. De exemplu, azilul acorda prioritate persoanelor care sunt foarte dependente.

Asistenta in gestionarea programarilor medicale

  • Configurarea unei spitalizari la domiciliu
  • Livrarea de medicamente
  • Ajutor pentru instalarea si alegerea “ajutoarelor tehnice”.

Nu mai este vorba de a alege intre un azil de batrani si o resedinta pentru seniori, pentru ca totul depinde de starea de sanatate a seniorului in cauza.

De ce fac batranii depresie?

Depresia clinica la persoanele in varsta este frecventa. Asta nu inseamna ca este normal. Depresia tarzie in viata afecteaza aproximativ 6 milioane de americani cu varsta de 65 de ani si peste. Dar doar 10% primesc tratament. Motivul probabil este ca persoanele in varsta prezinta adesea simptomele depresiei in mod diferit. Depresia la persoanele in varsta este, de asemenea, frecvent confundata cu efectele bolilor multiple si cu medicamentele folosite pentru a le trata.

Cum difera depresia la persoanele in varsta de depresia la adultii mai tineri?

Depresia afecteaza persoanele in varsta in mod diferit fata de persoanele mai tinere. La persoanele in varsta, depresia se asociaza adesea cu alte boli medicale si dizabilitati si dureaza mai mult.

Depresia la adultii in varsta este legata de un risc mai mare de boli cardiace si de deces din cauza unei boli. In acelasi timp, depresia reduce capacitatea unei persoane in varsta de a se reabilita. Studiile pacientilor din azilul de batrani cu boli fizice au aratat ca prezenta depresiei creste substantial probabilitatea decesului din cauza acestor boli.

Depresia a fost, de asemenea, asociata cu un risc crescut de deces dupa un atac de cord. Din acest motiv, este important sa va asigurati ca un adult in varsta de care va ingrijoreaza este evaluat si tratat, chiar daca depresia este usoara.

Folosind o serie de intrebari standard, un medic primar poate verifica depresia, permitand un diagnostic si un tratament mai bun. Medicii sunt incurajati sa verifice in mod obisnuit pentru depresie. Acest lucru se poate intampla in timpul unei vizite pentru o boala cronica sau la o vizita de sanatate.

Depresia creste, de asemenea, riscul de sinucidere, in special la barbatii albi mai in varsta. Rata sinuciderilor la persoanele cu varsta cuprinsa intre 80 si 84 de ani este mai mult de doua ori mai mare decat cea a populatiei generale. Institutul National de Sanatate Mintala considera ca depresia la persoanele de 65 de ani si peste este o problema majora de sanatate publica.

0 Shares
You May Also Like