Cum trebuie sa alegem serviciile de contabilitate?

Cum trebuie sa alegem serviciile de contabilitate?

0 Shares
0
0
0

Fiecarei persoane i-ar face placere sa detina o afacere, sa o administreze dupa bunul plac, si sa aiba in fiecare luna un profit mare. Cu siguranta insa, pana acolo este cale lunga, iar cei care isi doresc sa inceapa o afacere, ar trebui sa tina cont de cateva detalii foarte importante.

In primul rand, ar fi foarte important sa aiba un buget destul de mare la dispozitie, dat fiind faptul ca va fi nevoie de unele taxe necesare pentru infiintarea firmei, va fi nevoie de depunerea capitalului social la banca, va fi nevoie de cumpararea unei stampile pentru firma.

Apoi, vor aparea diferite alte cheltuieli in functie de domeniul de activitate al firmei. Deci, la inceput este nevoie de un buget destul de mare. Pana cand firma va obtine profit, antreprenorul va trebui sa plateasca unele servicii (utilitati, chirie, etc.). Va fi nevoie de-asemenea sa se gandeasca si sa aiba bani pentru plata salariilor cel putin pentru primele doua – trei luni, pana cand firma va incepe sa produca bani.

De-asemenea, cei care aleg sa isi deschida o firma, au nevoie de servicii contabile, iar alegerea celor mai bune servicii de contabilitate cu siguranta nu este o sarcina atat de simpla precum pare. In randurile care urmeaza vom discuta despre alegerea serviciilor contabile, iar cei care se gandesc sa angajeze un contabil sau sa apeleze la serviciile unei firme de contabilitate, ar trebui sa cunoasca unele sfaturi foarte utile.

Cititi pana la final pentru ca, informatiile pe care le veti descoperi va vor putea ajuta sa gasiti contabilul sau firma de contabilitate de care aveti atat de mare nevoie.

Membru CECCAR activ

Asadar, inainte de a alege serviciile de contabilitate, alegeti sa verificati daca persoana pe care doriti sa o angajati, este membru CECCAR activ, iar acest lucru il veti putea verifica simplu si usor, pe site-ul celor de la CECCAR. Trebuie sa aveti doar numarul de inregistrare al contabilului.

De-asemenea, daca alegeti sa colaborati cu o firma de contabilitate, cu siguranta veti tine cont de tarife contabilitate, insa trebuie sa tineti cont de sfatul urmator: cereti ca in contract sa fie mentionat faptul ca persoana care presteaza serviciile pentru firma dvs., este autorizata CECCAR.

Exista si firme in cadrul carora lucreaza contabili care inca nu sunt membri CECCAR, insa solicitati atunci cand semnati contractul cu firma de contabilitate, ca de firma dvs. sa se ocupe doar un contabil membru CECCAR.

Un contabil care este membru CECCAR are o mai mare raspundere in comparatie cu un contabil care de-abia ce a iesit de pe bancile unei facultati de profil economic, si care este proaspat angajat in cadrul firmei de contabilitate.

Vorbesc si lucrez cu cine semnez?

De-asemenea, inainte de a semna contractul cu o firma de contabilitate, asigurati-va ca vorbiti si lucrati cu persoana cu care semnati contractul de prestari servicii.

Fireste, un expert contabil nu va introduce toate actele pentru toate firmele, ci de acest lucru se va ocupa un contabil care nu este membru CECCAR, insa este foarte important ca in momentul in care sunati la firma de contabilitate si intrebati expertul contabil in legatura cu o anumita factura sau in legatura cu un anumit furnizor, acesta sa va poata raspunde pe loc.

Acest lucru inseamna ca expertul contabil v-a studiat actele cu atentie, si a participat la inchiderea balantei. Plus de asta, la telefon cu siguranta veti dori sa discutati doar cu expertul contabil, care va cunoaste firma, va cunoaste domeniul de activitate si va poate oferi cele mai bune sfaturi, in momentul in care aveti nevoie de acestea.

Este important ca un contabil sa aiba cunostinte de operare a calculatorului

Este foarte important sa va asigurati de faptul ca alegeti sa colaborati cu o firma de contabilitate in cadrul careia, personalul are legaturi cu domeniul IT.

Acesta trebuie sa tina pasul cu tehnologia, mai ales daca urmeaza sa ii trimiteti facturile pe e-mail, sau daca trebuie sa depuna declaratiile online. Plus de asta, contabilii in prezent lucreaza cu programe precum Saga, deci au nevoie de cunostinte de operare a PC-ului.

Integritate

Atunci cand vine vorba despre integritate, cu siguranta ne referim la lipsa intentiilor ascunse. Este foarte important sa va indreptati atentia spre un contabil care are capacitatea de a-si castiga increderea. In ceea ce priveste acest lucru insa, va trebui sa tineti cont de recomandarile cunoscutilor, pentru ca pana cand nu veti cunoaste contabilul, nu veti putea afla daca isi poate castiga increderea in fata dvs.

Contabilul trebuie sa isi respecte meseria

Alegeti sa colaborati cu o firma de contabilitate in cadrul careia, expertul contabil este pasionat de ceea ce face, si isi respecta meseria, pentru ca un astfel de contabil este profesionist, si cu siguranta va face lucrurile cu corectitudine si cu mult drag.

Cam acestea sunt cateva detalii importante de care ar trebui sa tineti cont atunci cand cautati un contabil.

0 Shares
You May Also Like