Cum se face o sera pas cu pas?

Cum se face o sera pas cu pas?

0 Shares
0
0
0

Daca ati visat vreodata sa traiti independent si sa detineti alimentele pe care le mancati, o sera acasa poate fi un pas mare spre acest obiectiv. A avea propriile legume, de casa, este, fara indoiala, cel mai bun mod de a controla ceea ce mananci, de a sti ca mancarea din casa ta este la fel de naturala pe cat iti doresti sa fie.

Dar pentru aceasta va trebui sa reciclati si sa reutilizati multe dintre materialele care urmeaza sa fie utilizate.

Designul pe care vi-l propunem este unul inovator, unde puteti gasi cateva instructiuni foarte complete pentru a putea face o sera pas cu pas de aproximativ 15 metri patrati, dar care poate fi adaptata pentru a o face mai mare in functie de spatiul pe care gradina dumneavoastra il permite.

Principalele materiale pentru a va construi propria sera vor fi fierul sau lemnul (pentru structura serei), cuie si acoperitoarea pentru sera din agrotextil.

Avantajele serelor

 • Intensifica productia: ele stabilesc conditii bune pentru dezvoltarea plantelor noastre, datorita izolarii de exterior.
 • Creste randamentul– este crescut de 2 pana la 3 ori in comparatie cu campul deschis, in culturile hidroponice pot deveni de 10 ori.
 • Mai putine probleme: Protejarea culturilor minimizeaza daunele climatice.
 • Economisirea apei: irigarea prin picurare este de obicei utilizata in sere, ceea ce constituie o mare economie in irigare.
 • Un control mai bun al daunatorilor si al bolilor: etanseitatea lor este esentiala pentru un bun control al daunatorilor si al bolilor.
 • Putem creste pe tot parcursul anului: Controlul climei in interiorul serii ne permite sa avem legume pe tot parcursul anului fara probleme.

Controlati temperatura

Plasati ventilatoarele in colturile serii. Instalati ventilatoarele astfel incat acestea sa fie intr-o pozitie diagonala.

 • Acestea ar trebui sa functioneze in mod constant in timpul lunilor de iarna, pentru a se asigura ca intreaga sera beneficiaza de incalzitor.

Instalati guri de aerisire pe acoperisul serii. Ele pot fi, de asemenea, situate in apropierea partea de sus a suporturilor.

 • Ventilarea dioxidului de carbon este esentiala.
 • Grilele trebuie sa fie reglabile. Va trebui sa le deschideti in lunile de vara.

Luati in considerare instalarea unui incalzitor electric. Caldura de la soare reprezinta doar 25% din caldura serii, astfel incat un incalzitor de rezerva este esential.

 • De asemenea, puteti utiliza un incalzitor pe baza de lemn sau ulei, dar ar trebui sa aiba conducte la exterior pentru a asigura o buna calitate a aerului. Intoxicatia cu dioxid de carbon este un pericol real de care ar trebui sa va feriti intr-un loc inchis.
 • Ar trebui sa verificati localitatea sau primaria pentru a vedea ce optiuni de incalzire sunt disponibile in localitatea dvs.

Studiati conditiile de crestere pentru plantele pe care doriti sa le cresteti. Cu cat planta este mai sensibila la schimbarile de caldura, cu atat este mai putin probabil sa puteti creste alte plante in aceeasi sectiune.

 • O magazie rece este o sera conceputa pentru a preveni inghetarea plantelor. Este ideal pentru sere temporare.
 • O magazie calda este o sera conceputa pentru a conserva plantele la temperaturi tropicale.
 • Va trebui sa alegeti care va fi temperatura si sa o pastrati stabila. Nu este posibil sa se creeze zone diferite intr-o sera deschisa.

Cresterea propriilor plante

Cresterea propriilor plante poate fi una dintre cele mai placute experiente daca ai pamant pe care sa le cresti si iti place sa faci asta. Acest ghid va va ajuta sa oferiti plantelor dvs. cel mai bun inceput, pentru a le permite sa infloreasca la potentialul lor maxim.

O gradina naturala cu flori naturale, cu ciclic dulce, galbenele englezesti, nalba si multe alte flori inflorite. Ne conectam la furnizori pentru a va ajuta sa gasiti produse relevante. Daca cumparati de la unul dintre linkurile noastre, este posibil sa gasiti si reduceri.

Poate ca v-ati dat seama ca plantele sunt fiinte vii. Da, la fel ca oamenii, animalele si insectele, incep ca bebelusi si devin adulti. Se reproduc. Pot avea boli. Imbatranesc si mor. Acest lucru este valabil pentru plantele pe care le vedeti in timp ce mergeti pe strada, cele pe care le cumparati la magazinul de gradina si cele pe care le cresteti din seminte.

De ce este important acest lucru? Ei bine, daca va puteti imagina ca planta pentru un moment, acest lucru va poate ajuta sa va imbunatatiti sansele de a o mentine in viata.

Sa presupunem ca ai fost la magazin si ai cumparat o varietate care crezi ca va arata frumos in gradina ta. Ei bine, indiferent daca este vorba de un morcov sau despre alte tipuri de plante, va trebui sa ai grija de ele. Varianta optima poate fi sa le pui intr-un solar pentru ca acolo ai certitudinea ca vor inflori si se vor dezvolta corespunzator.

0 Shares
You May Also Like