Cum se alege un frigider?

Cum se alege un frigider?

0 Shares
0
0
0

Frigiderele au o mare varietate de stiluri si o serie de caracteristici pentru a alege de la. Consumatorii ar trebui sa ia in considerare nevoile lor unice atunci cand aleg ce fel de frigider este cel mai bun pentru tipurile de alimente pe care le stocheaza. Iata cateva sfaturi despre cum sa iti alegi frigiderul. Vezi detalii pe www.bazarka.ro si alege frigiderul potrivit pentru tine.

Decide ce stil de frigider doresti

Alege un frigider cu congelator in partea de sus daca iti doresti o optiune de baza, economica. Aceste frigidere in stil traditional au de obicei mai putine caracteristici, dar sunt, in general, mai ieftine decat alte optiuni. In plus, au rafturi mari, desi majoritatea adultilor vor trebui sa se aplece pentru a ajunge la sectiunea de refrigerare.

Alege un frigider cu congelator in partea de jos daca vrei ca rafturile sa fie mai usor de vazut si de atins. Majoritatea adultilor vor trebui sa se aplece pentru a ajunge la congelator, dar acea parte tinde sa fie folosita mai rar. Frigiderele cu congelatoare in partea de jos pot avea o singura usa sau o singura usa franceza laterala in compartimentul de refrigerare. Frigiderele cu usi in stil francez sunt de obicei mai scumpe.

Alege un frigider cu usi laterale daca nu ai spatiu in bucatarie, deoarece acest stil are calitati mai mici in comparatie cu altele. Cu toate acestea, unele modele au rafturi prea inguste pentru a stoca recipiente mari (cum ar fi o cutie de pizza).

Alege un frigider incorporat daca iti doresti un aspect ingrijit. Acestea dispun de o varietate de configuratii ale usilor, care pot contine panouri pentru a se potrivi dulapurilor dvs. Cu toate acestea, ele tind sa fie mici si sunt mai scumpe decat alte optiuni. Frigiderele de adancime a blatului sunt o optiune mai putin costisitoare in randul modelelor incorporate, dar ies in evidenta cu cativa centimetri si sunt chiar mai mici decat frigiderele in picioare.

Decide daca doresti un racitor sau un dozator de apa. Deoarece acest lucru trebuie sa fie conectat la sistemul de instalatii sanitare, este important sa se tina seama de locul frigiderului in interiorul bucatariei in raport cu tevile. In plus, unele unitati vin cu filtru de apa incorporat. Daca alegi unul dintre ele, verifica cat costa inlocuirea filtrelor si cat de usor este sa le ai in zona. Frigiderele cu aceste caracteristici tind, de asemenea, sa aiba nevoie de reparatii mai des decat cele fara.

Ia in considerare spatiul utilizabil al fiecarei unitati. Frigiderele au etichete in interior care indica capacitatea de depozitare. Cu toate acestea, 20 pana la 35 la suta din acest spatiu poate fi inutilizabil. Modelele cu congelatoare de top au de obicei cel mai putin spatiu inutilizabil; si unitati cu usi laterale, cele mai mari.

Alege caracteristicile pe care le doresti in interiorul frigiderului.

Alege o unitate cu rafturi reglabile si compartimente pentru usi daca flexibilitatea depozitarii este importanta pentru tine. Unele unitati au rafturi care sunt impartite, scoase sau au manere pentru a le muta in sus si in jos. Avand compartimente adanci in usi va va permite sa depozitezi produse mai voluminoase, cum ar fi sticle de lapte.

Cum au aparut frigiderele?

In functie de clima, civilizatiile antice conservau hrana folosind metode naturale de racire disponibile. Oamenii au profitat de rauri si lacuri depozitand alimente direct in apa rece sau taind gheata pentru casele de gheata. Gropile de depozitare din pamant erau umplute cu zapada sau gheata si adesea acoperite cu materiale izolante precum paie sau rumegus.

Casele de gheata de pe lacuri si rauri erau inca modalitati eficiente de a mentine alimentele reci inainte de inventarea electricitatii. Daca gheata sau zapada nu erau o optiune, depozitarea subacvatica sau subterana, cum ar fi pivnitele reci, asigura refrigerarea. De asemenea, oamenii au inceput sa-si construiasca propriile cutii de gheata pentru depozitarea la rece, folosind bucati de gheata sau zapada in cutii izolate cu materiale naturale precum rumegusul sau algele marine.

Cutiile de gheata fabricate care aratau mai aproape de frigiderele moderne au devenit populare in anii 1800. Aceste modele constau din structuri izolate de tip dulap din metal sau lemn, cu o tava sau un compartiment care tinea un bloc mare de gheata. Aceste blocuri de gheata erau livrate in mod regulat gospodariilor cu glaciare.

Aflati mai multe despre istoria frigiderului cu aceasta cronologie a istoricului frigiderului. Descoperiti inovatia in frigider de-a lungul anilor.

Prima instanta de refrigerare artificiala a fost demonstrata de medicul si profesorul scotian William Cullen. In 1748, el a observat si a demonstrat efectul de racire al evaporarii rapide a unui lichid in gaz, dar nu a folosit aceasta metoda in practica.

Procesul modern de refrigerare mecanica pe care il cunoastem astazi a crescut din munca a numerosi inventatori in anii 1800. Americanul Jacob Perkins a inventat primul sistem de compresie a vaporilor in 1834, in timp ce profesorul german Carl von Linde a brevetat un nou proces de lichefiere a gazelor la sfarsitul anilor 1800. Inovatiile in frigidere au condus la refrigerarea comerciala pe scara larga la inceputul secolului al XX-lea pentru industrii precum fabricile de bere si fabricile de ambalare a carnii.

0 Shares
You May Also Like