Cum se alege fotograful pentru nunta?

Cum se alege fotograful pentru nunta?

0 Shares
0
0
0

Nunta este cel mai important si cel mai asteptat moment din viata unui cuplu, motiv datorita caruia, viitorii miri isi doresc ca marele lor eveniment sa fie perfect.

Pentru ca o nunta sa fie de vis, mirii trebuie sa aiba cele mai bune servicii. Acestia trebuie sa aleaga cea mai potrivita sala de evenimente, iar in acest sens vor tine cont de locatie, de disponibilitatea salii, de pretul meniurilor, si de diferiti alti factori.

Apoi, mirii trebuie sa se asigure de faptul ca aleg cel mai potrivit staroste sau wedding planner pentru nunta. Acesta se ocupa de tot ceea ce tine de organizarea nuntii, deci este foarte important ca mirii sa aleaga cea mai buna solutie.

Muzica de la nunta este de-asemenea deosebit de importanta. Atunci cand nuntasii se simt bine si asculta muzica de calitate, acestia cu siguranta sunt in permanenta pe ringul de dans. Atunci cand insa nu se simt in largul lor, iar muzica nu le place, cel mai probabil fie vor sta la masa, fie vor iesi afara la tigara, si vor socializa cu alti nuntasi, si nicidecum nu vor dansa.

Cel mai probabil mirii vor dori sa aiba parte si de o formatie care sa intretina atmosfera la eveniment (dar daca au un dj, nu este neaparat sa aiba si o formatie).

Unul dintre cele mai importante servicii insa pe care trebuie sa si le asigure mirii, este serviciul foto-video. Pozele si filmul nuntii raman cele mai importante amintiri de la eveniment, odata cu trecerea anilor.

Nimeni nu isi va mai aminti ca dj-ul a pus mai multa muzica populara decat muzica usoara, dar cu totii isi vor aminti de marele eveniment cand vor vedea albumul foto al nuntii, sau cand vor vizualiza filmul nuntii.

Alegerea celor mai bune servicii foto-video pentru nunta insa, este o misiune destul de dificila, dat fiind faptul ca piata este una foarte mare, iar oferta este bogata. Din acest motiv, am pregatit cateva sfaturi utile pentru mirii care trebuie sa aleaga cel mai bun fotograf pentru nunta lor (fotografii de obicei vin insotiti de cameramani).

Alegerea favoritilor, disponibilitate, portofoliu si buget

Cu siguranta la recomandarea wedding planner-ului, mirii vor nota pe o foaie de hartie, cei mai renumiti fotografi din oras, dupa care vor face o selectie in care vor lasa pe lista doar favoritii.

Dupa ce doar favoritii mirilor raman pe lista pentru marele eveniment, mirii vor incepe sa contacteze fotografii pentru a verifica disponibilitatea acestora in data marelui eveniment.

Din acest punct, lista se va restrange din nou, pentru ca cel mai probabil, nu toti fotografii vor fi disponibili pentru data respectiva.

Cu fotografii disponibili la data nuntii, mirii se vor intalni, unde vor discuta mai multe aspecte, si unde vor putea cere un portofoliu, pentru a vedea care este calitatea fotografiilor efectuate de catre fotografi.

Daca mirii vor fi incantati de portofoliul vazut, cu siguranta vor dori sa afle si care este pretul unui pachet foto pentru nunta. Cu siguranta pretul depinde foarte mult in functie de pachetul oferit de catre fotograf.

Daca pachetul foto contine pozele de la nunta in numar limitat sau fara limita de poze, daca mai cuprinde si o sedinta foto dupa nunta, sau un album foto, cu siguranta pretul este mai mare decat daca fotograful nu ofera album foto si nici sedinta foto dupa nunta.

Aspecte financiare si livrarea pozelor

De fapt, inainte de aspectele financiare, mirii trebuie sa se informeze in legatura cu livrarea pozelor. Cu siguranta acestia doresc sa afle daca vor primi pozele pe DVD, pe stick de memorie sau daca vor beneficia si de o galerie online, unde sa poata vedea oricand doresc pozele.

Tot in ceea ce priveste livrarea pozelor de nunta, mirii trebuie sa afle si cat timp va fi necesar sa astepte pana cand vor primi pozele, DVD-ul cu filmul nuntii, si albumul foto (daca este cazul).

Cand totul este stabilit in ceea ce priveste livrarea pozelor, cu siguranta mirii trebuie sa aduca in discutie si aspectele financiare. Trebuie sa afle mai intai de toate cat costa pachetul foto – video de care vor a vea parte.

Apoi, este foarte important sa afle ce suma de bani trebuie platita drept acont, la semnarea contractului. Mirii trebuie sa intrebe de-asemenea daca este necesar ca diferenta de bani sa o plateasca la sfarsitul evenimentului, sau in momentul in care le vor fi livrate fotografiile.

Cand toate aceste detalii sunt puse la punct, cu siguranta se va putea incheia si contractul, iar mirii trebuie sa citeasca contractul cu atentie inainte de a semna. Inainte de toate, trebuie insa sa afle care sunt obligatiile celor doua parti in cazuri de forta majora.

Asadar, dupa ce mirii vor reusi sa incheie si contractul pentru serviciile foto si video, si au celelalte servicii asigurate, se vor putea ocupa linistiti de toate celelalte probleme. Incheierea contractelor insa cu fotograful si cameramanul, cu wedding planner-ul si cu dj-ul si/sau orchestra, trebuie facute din timp.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de alcool

Tipuri de alcool

Oricine a vizitat vreodata un magazin alimentar sau a accesat 24drinks.ro, stie ca exista multe tipuri diferite de…
Mai mult