Cum sa alegi tableta potrivita?

Cum sa alegi tableta potrivita?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, dispozitivele mobile sunt deosebit de importante pentru fiecare persoana, de la mic la mare, dat fiind faptul ca pot fi utilizate in foarte multe scopuri.

Despre smartphone-uri stim cu totii cat de utile si cat de importante sunt, iar din acest motiv vom discuta despre tablete in continuare.

Tabletele, la fel ca si smartphone-urile, pot fi utilizate de catre fiecare dintre noi pentru a viziona filme si videoclipuri online. Datorita dimensiunilor mai mari decat ale smartphone-urilor, multi utilizatori prefera tabletele.

Acestea pot fi folosite pentru a invata online. Multi studenti si multi elevi isi invata lectiile din mediul online, folosind o tableta. Este mult mai usor sa inteleaga, pentru ca ecranul este mai mare si nu se intrerup atat de des pentru a muta textul astfel incat sa poata citi.

Tabletele pot fi folosite in foarte multe alte scopuri, chiar si pentru a edita fotografii sau videoclipuri. In aceste conditii, este cat se poate de firesc ca fiecare persoana sa si doreasca o tableta Samsung sau o tableta de la un alt producator, dar care sa faca fata tuturor cerintelor sale.

Alegerea unei tablete insa, nu este o misiune atat de simpla precum pare, pentru ca exista totusi unii factori importanti care merita luati in considerare, dupa cum se poate vedea.

  1. Pretul tabletei

In primul rand, toti cei care se afla in cautarea unei tablete, se gandesc la pretul acesteia. Cu siguranta, fiecare isi doreste sa gaseasca o tableta cat mai ieftina, dar care sa fie si cat mai performanta.

De precizat este faptul ca tabletele mai scumpe, au in general specificatii tehnice mai bune. Cu cat bugetul este mai mare, cu atat si optiunile pentru alegerea unei tablete sunt mai multe.

  1. Specificatiile tehnice ale tabletei

Dupa pret, utilizatorii isi indreapta atentia spre specificatiile tehnice ale tabletelor inainte de a cumpara un astfel de dispozitiv. Cand vine vorba despre specificatiile tehnice ale unei tablete, utilizatorii isi indreapta de cele mai multe ori atentia spre procesoare, si isi doresc ca acestea sa fie cat mai performante. Cu cat procesorul este mai bun, cu atat si tableta va functiona mai bine, fara a se bloca.

Un alt detaliu important de luat in considerare este reprezentat de memoria RAM a tabletei, care trebuie sa fie cat mai mare. Tabletele de pe piata au intre 512 MB RAM si 16 GB RAM. Cu cat sunt mai putini RAM-ii, cu atat mai greu va functiona tableta la trecerea de la o aplicatie la alta. De aceea, utilizatorii cauta tablete care sa aiba minim 4 GB RAM in prezent.

O alta caracteristica importanta a unei tablete este spatiul de stocare. Cu cat este mai mic, cu atat mai putine lucruri pot fi salvate pe tableta. Cu cat spatiul de stocare este mai mare, cu atat mai multe aplicatii, jocuri, fisiere, documente, etc., se pot salva pe tableta.

Dimensiunea tabletei conteaza de-asemenea foarte mult. Cei mai multi utilizatori doresc tablete cat se poate de mari, pentru ca au de gand sa se joace sau sa se uite la filme, iar cu cat ecranul este mai mare, cu atat vad mai bine.

Sistemul de operare este o alta caracteristica importanta, iar acesta poate fi Android cum ar fi la o tableta Samsung de exemplu, iOS asa cum au tabletele de la Apple, sau Windows, asa cum au tabletele Microsoft.

Nu in ultimul rand, cei care se afla in cautarea unei tablete, vor tine cont si de autonomia bateriei. Pentru un utilizator, conteaza foarte mult ca tableta sa reziste cat mai mult timp posibil incarcata. De aceea, autonomia bateriei este un criteriu care nu trebuie sa fie neglijat sub nici o forma.

Alti factori care au o importanta semnificativa sunt conectivitatea tabletei, dar si marca sau brandul tabletei (Samsung, Lenovo, Huawei, Asus, Microsoft, Apple, etc.).

0 Shares
You May Also Like