Cum putem curata canapeaua

Cum putem curata canapeaua?

0 Shares
0
0
0

Canapelele se murdaresc extrem de usor, iar acest lucru este inevitabil. Indiferent daca va asezati pe canapea sa va uitati la un film sau va jucati cu animalele de companie, veti descoperi ca aceasta piesa de mobilier se murdareste usor.

Firimiturile se gasesc in crapaturi, bauturile se pot varsa oricand, lasand pete, iar animalele de companie pot pata cu noroi intreaga suprafata. Din fericire, curatarea unei canapele este relativ usoara – tot ce aveti nevoie este un pic de timp si cateva produse de curatare de calitate. In cazul in care considerati aceasta munca destul de grea, puteti intotdeauna sa apelati cu incredere la firma curatenie. Totusi, noi va vom oferi cateva sfaturi in legatura cu modul in care se poate curata usor si rapid o canapea.

Pentru inceput ar fi indicat sa aspirati impuritatile cum ar fi nisipul sau firimiturile. Inainte de a incepe curaratarea canapelei cu diferite solutii, trebuie sa indepartati toate resturile. Pentru a aspira suprafata, va recomandam sa folositi un un aspirator care are si un set cu diferite capete si perii. Folositi atasamentul lung si ingust pentru a aspira locurile mici si stramte.

Puteti folosi si atasamentul cu peri pentru a aspira intreaga suprafata a pernelor si a spatatului. Dupa ce ati terminat de curatat pernele, nu uitati sa aspirati si baza canapelei.

Utilizati o perie pentru a curata intreaga suprafata de urmele de noroi sau alimente intarite. Alegeti un produs cu perii duri, astfel incat sa puteti curata mult mai usor petele. Frecati energic, dar fiti atenti sa nu deteriorati tesatura. Dupa ce ati terminat de periat, aspirati impuritatile ramase.

In cazul in care aveti animale de companie, indicat ar fi sa va achizitionati si o rola pentru scame si par. Trebuie sa tineti cont ca aspiratorul dumneavoastra nu va putea elimina parul  sau scamele, asadar puteti apela la o astfel de rola pentru a indeparta impuritatile ramase pe suprafete.

Stergeti suprafetele dure expuse. Multe canapele au un cadru de lemn sau manere din plastic sau lemn. Trebuie sa le acordati si acestora atentie. Gasiti un produs de curatare adecvat suprafetei pe care doriti sa o curatati.

Un detergent universal va fi suficient daca nu aveti la indemana un produs de curatare specific suprafetei. Pentru inceput pulverizati substanta intr-un prosop de hartie si pur si simplu incepeti sa frecati cadrele dure expuse. In acest mod veti fi sigur ca suprafata nu va ramane patata in urma procesului de curatare.

Inainte de a achizitiona un produs de curatare a tesaturii canapelei, ar trebui sa cititi instructiunile. Gasiti eticheta care va spune cu exactitate din ce materiale este confectionata husa canapelei. Aceste etichete prezinta si produsele pe care le puteti folosi pentru a curata tapiteria.

„W” inseamna ca puteti folosi un detergent pe baza de apa.

„WS” inseamna ca puteti utiliza atat un detergent pe baza de apa, cat si un detergent pe baza de substante chimice.

„S” inseamna sa folositi doar un detergent pentru curatare chimica.

„O” inseamna ca materialul este organic si trebuie spalat cu apa rece.

„X” inseamna ca ar trebui sa apelati la profesionisti pentru curatare.

 

0 Shares
You May Also Like