Cum poti imbunatati durata de viata a bateriei de la laptop?

Cum poti imbunatati durata de viata a bateriei de la laptop?

0 Shares
0
0
0

A avea bateria laptopului descarcata fara posibilitate de reincarcare este un inconvenient care ti s-a intamplat cu siguranta. Bateria laptopului tau necesita intretinere speciala daca vrei sa-i optimizezi autonomia si durata de viata.

Pentru a evita ramanerea fara curent, http://www.salut-it.ro/ te ajuta sa descoperi toate obiceiurile bune pe care sa le adopti zilnic pentru ca bateria laptopului tau sa dureze!

Sfaturi pentru imbunatatirea duratei de viata a bateriei computerului

Cand cumparati un laptop, producatorul specifica o anumita durata de viata a bateriei. In realitate, acest timp depinde de modul in care utilizati dispozitivul: unele software folosesc mai multa putere decat altele.

De exemplu, daca folosesti doar un procesor de text fara a fi conectat la internet, bateria ta va dura mai mult decat daca ai descarca un film HD. Pentru a optimiza durata de viata a bateriei voastre, iata cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmati.

 • Folositi toata durata de viata a bateriei laptopului fara incarcare
 • Opriti Wi-Fi si Bluetooth care consuma energie atunci cand nu sunt utilizati.
 • Reglati lumina ecranului – ecranul monopolizeaza pana la 43% din consumul de energie al computerului vostru
 • Configurati timpul de somn, un mod care permite computerului sa consume mai putin. De exemplu, setati in setari un timp de somn dupa 10-15 minute de inactivitate.
 • Configurati sistemul de mesagerie: de fiecare data cand sistemul vostru. de mesagerie preia automat e-mailurile voastre bateria este afectata. Poate dura pana la 30 de minute pentru a va colecta mesajele.
 • Minimizati sarcinile in curs: daca aveti zece programe software deschise in acelasi timp, acestea consuma bateria. Nu uitati sa inchideti ferestrele si programele pe care nu le utilizati.
 • Scoateti orice periferic si suport extern – unitati USB, carduri SD sau CD / DVD – cand ati terminat de utilizat.

Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei tale?

In ciuda tuturor masurilor de precautie, durata de viata a bateriei laptopului tau scade inevitabil pe masura ce dispozitivul tau imbatraneste. Iata cateva sfaturi simple pentru a-si prelungi durata de viata.

 • Deconectati cablul de alimentare de la computer cand este oprit: aceasta previne incarcarea inutila.
 • Daca nu folositi computerul pentru o perioada lunga de timp (mai mult de o luna), scoateti bateria, aceasta o va pastra.
 • In schimb, nu trebuie sa asteptati pana cand acesta este gol pentru a va reincarca computerul! In mod ideal, conectati incarcatorul la aproximativ 30 pana la 40% durata de viata ramasa a bateriei.

Cand sa inlocuiti bateria laptopului

Chiar si cu o intretinere ideala, bateria voastra va ajunge in mod inevitabil la sfarsitul duratei de viata intr-o zi. Exista cateva semne care va pot alerta si va pot spune ca este timpul sa o inlocuiti.

 • Autonomia bateriei voastra scade treptat: atunci cand va ofera doar 10 sau 15 minute de timp de lucru fara a fi incarcat, acest lucru inseamna ca este in curand la sfarsitul capacitatii sale.
 • Bateria se supraincalzeste cand utilizati computerul.
 • Computerul vostru afiseaza permanent o cruce rosie pe pictograma bateriei din bara de activitati: bateria voastra este scoasa din functiune, nu mai poate fi incarcata.

De ce mi se descarca bateria repede?

In mod ideal, unul dintre cele mai comune motive pentru defectiunea bateriei laptopului este o baterie veche sau descarcata. Daca bateria laptopului tau este veche, atunci sunt sanse sa se poata descarca usor si este timpul sa o inlocuiesti. Pe langa asta, urmatoarele sunt alte motive pentru problemele cu bateria laptopului.

 • Ar putea exista prea multe procese care ruleaza in fundal.
 • O aplicatie complexa (cum ar fi jocurile sau orice alta aplicatie desktop) poate, de asemenea, sa consume bateria.
 • O modificare a setarilor sistemului, care provoaca descarcarea rapida a bateriei
 • Sistemul poate rula cu luminozitate ridicata sau alte optiuni avansate.
 • Prea multe conexiuni online si de retea pot cauza, de asemenea, aceasta problema.
 • Firmware-ul instalat poate fi corupt, provocand o intrerupere a curentului.
 • Alte motive pot fi un driver defect, prea multe dispozitive periferice si asa mai departe.

Pentru a remedia problema bateriei laptopului Asus, Lenovo, Dell sau HP, puteti lua in considerare urmatoarele sugestii. Acestea sunt legate de firmware-ul sistemului sau de setarile defecte care pot fi rezolvate cu usurinta.

Cu toate acestea, daca bateria laptopului este veche sau descarcata, atunci ar trebui sa luati in considerare inlocuirea acesteia. Iata 8 metode pentru a rezolva aceasta problema, faceti clic pe oricare dintre ele pentru a arunca o privire rapida.

 1. Monitorizati luminozitatea ecranului
 2. Dezactiveaza iluminarea de fundal a tastaturii
 3. Reglati setarile de alimentare de pe laptop
 4. Minimizati conexiunile la retea
 5. Scapati de dispozitivele periferice nedorite
 6. Inchideti programele inutile din rulare
 7. Scoateti orice unitate de disc introdusa
 8. Inchideti orice caracteristica de sistem sau proces nedorit din Running

Toate acestea te vor ajuta sa ai o baterie mai sanatoasa pentru mult timp.

0 Shares
You May Also Like