Cum functioneaza cremarea?

Cum functioneaza cremarea intr-un crematoriu ?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, fiecare dintre noi vom pleca din aceasta lume, insa nu stim cand se va intampla acest lucru, unde se va intampla si in ce circumstante. Foarte multe persoane se gandesc cu teama la faptul ca nu vor apuca sa isi ia ramas bun de la cei dragi. Altii pur si simplu se tem de moarte.

Exista insa si persoane care atunci cand se gandesc la moarte, le spun celor dragi cum si-ar dori sa aiba loc retragerea lor din scena vietii. Din ce in ce mai multi oameni le spun celor dragi ca si-ar dori sa fie incinerati intr-un crematoriu in Transilvania. Unii aleg sa fie incinerati pentru ca familia ramasa in urma sa suporte cheltuieli mai mici. Altii pur si simplu aleg acest lucru, fara un motiv anume.

Exista insa persoane care cauta informatii despre cremare, pentru a avea cunostinte atunci cand urmeaza ca o persoana draga care a cerut sa fie incinerata, sa fie supusa acestui proces. Vom discuta mai multe detalii cu privire la incinerare, in cele ce urmeaza.

Ce este Cremarea?

Cremarea este procesul care transforma ramasitele fizice ale unei persoane in substanta grosiera si cenusie pe care multi oameni o pot cunoaste ca cenusa. Aceste ramasite cremate, urmeaza sa fie apoi ingropate intr-o nisa, asezate in pamant, returnate familiei pentru posesia permanenta sau imprastiate in functie de dorintele familiei.

Cat dureaza crematia reala?

O cremare tipica va dura intre doua si trei ore, in functie de greutatea individului, insa este posibil si ca timpul sa fie mai scurt sau putin mai lung.

Cum functioneaza cremarea?

Trupul neinsufletit care urmeaza sa fie incinerat intr-un crematoriu, va fi plasat intr-un sicriu sau un recipient alternativ de cremare, care va fi apoi transportat in camera de cremare, numita si replica.

Odata ce corpul se afla in interiorul replicii, operatorul crematoriului va inchide usa si va incepe procesul de cremare. Temperaturile de incinerare activate in replica vor atinge 1.625 – 1.800 ° F. Aceasta este temperatura necesara pentru cremarea corpului.

Pe masura ce se intampla acest lucru, corpul va fi redus la fragmente osoase, iar recipientul pentru cremare se va dezintegra. In urma acestui proces, ramasitele rezultate sunt colectate si introduse intr-un procesor. Masina de prelucrare elimina toate materialele non-organice prin separarea lor de resturi.

Lucruri precum metalul din imbracaminte, articulatiile implantate, implanturile si suruburile de la interventiile chirurgicale anterioare sunt indepartate. Lucrarile dentare din aur de exemplu sau cele din argint sunt irecuperabile si devin parte din ramasitele finale ale individului. Dupa indepartarea obiectelor, resturile sunt prelucrate intr-o pulbere fina, care este denumita in mod obisnuit cenusa.

Ce se intampla dupa terminarea cremarii?

Resturile cremate vor fi introduse intr-un recipient temporar pana la selectarea unei urne. Acest recipient sau urna va fi apoi asezat in pamant, returnat familiei pentru posesia permanenta sau cenusa va fi imprastiata in functie de dorintele familiei.

Familia poate asista la incinerare?

Majoritatea crematoriilor le ofera aceasta posibilitate celor din familia indoliata, insa nu foarte multi aleg sa priveasca cum persoana pe care au iubit-o atat de mult, arde in flacari precum lemnele in cuptor. Chiar daca li se permite acest lucru, de cele mai multe ori membrii familiilor indoliate, nu doresc sa asiste la incinerare.

Este mai scumpa incinerarea decat inmormantarea?

Cu siguranta raspunsul pentru aceasta intrebare este nu. Foarte multe familii aleg sa isi incinereze decedatii in loc sa ii inmormanteze, tocmai din cauza faptului ca incinerarea este mai putin costisitoare.

Exista situatii in care de exemplu, inmormantarea poate fi mai scumpa de doua ori cel putin decat incinerarea, mai ales cand se alege un sicriu foarte scump pentru persoana care urmeaza sa fie ingropata.

0 Shares
You May Also Like