Cum au aparut scrisorile pentru Mos Craciun?

Cum au aparut scrisorile pentru Mos Craciun?

0 Shares
0
0
0

Scrierea scrisorilor catre Mos Craciun este o traditie de Craciun pentru copii de multi ani. Aceste scrisori contin in mod normal o lista de dorinte de jucarii si afirmatii de bun comportament. Unii oameni de stiinta sociala au descoperit ca baietii si fetele scriu diferite tipuri de scrisori.

Fetele scriu in general liste mai lungi, dar mai politicoase si exprima natura Craciunului mai mult in scrisorile lor decat in ​​scrisorile scrise de baieti. De asemenea, fetele solicita mai des cadouri pentru alte persoane.  In prezent, poti sa apelezi la un Mos Craciun de inchiriat pentru a trimite scrisorile si pentru ca cei mici sa discute cu Mosul.

Multe servicii postale le permit copiilor sa trimita scrisori lui Mos Craciun. La aceste scrisori pot raspunde lucratorii postali sau voluntari din afara. Scrierea scrisorilor catre Mos Craciun are beneficiile educationale ale promovarii alfabetizarii, alfabetizarii computerului si alfabetizarii prin e-mail. O scrisoare catre Mos Craciun este adesea prima experienta de corespondenta a unui copil. Scrise si trimise cu ajutorul unui parinte sau al unui profesor, copiii invata despre structura unei scrisori, salutari si utilizarea unei adrese si a unui cod postal .

Conform studiului din 2007 al Uniunii Postale Universale (UPU) privind operatiunile postale nationale, Serviciul Postal al Statelor Unite (USPS) are cel mai vechi efort de raspuns la scrisori de Mos Craciun de catre un sistem postal national. Efortul de raspuns la scrisorile USPS de Mos Craciun a inceput in 1912 din istoricul oficiu postal James Farley din New York, iar din 1940 a fost numit „Operatiunea Mos Craciun” pentru a se asigura ca scrisorile catre Mos Craciun sunt adoptate de organizatii caritabile, corporatii importante, localuri, intreprinderi si persoane fizice pentru a indeplini dorintele copiilor.

Celor care cauta un timbru postal de vacanta la Polul Nord prin USPS, li se spune sa trimita scrisoarea de la Mos Craciun sau o felicitare de sarbatori pana pe 10 decembrie la: North Pole Holiday Postmark, Postmaster, 4141 Postmark Dr, Anchorage, AK 99530–9998.

In 2006, conform studiului si studiului UPU din 2007 privind operatiunile postale nationale, Serviciul Postal din Franta a primit cele mai multe scrisori pentru Mos Craciun sau „ Pare Noël ”, cu 1.220.000 de scrisori primite din 126 de tari.  Serviciul Postal din Franta in 2007 a recrutat special pe cineva pentru a raspunde volumului enorm de corespondenta care venea din Rusia pentru Mos Craciun.

Alte informatii despre procesarea scrisorilor lui Mos Craciun, conform studiului si sondajului UPU din 2007 privind operatiunile postale nationale, includ:

Tari ai caror operatori postali nationali raspund la scrisori catre Mos Craciun si la alte cifre ale sarbatorilor de sfarsit de an si numarul de scrisori primite in 2006: Germania (500.000), Australia (117.000), Austria (6.000), Bulgaria (500), Canada ( 3.000), Slovacia (85.000), Suedia (150.000), Elvetia (17.863), Ucraina (5.019), Regatul Unit (750.000).

In 2006, operatiunea postala nationala a Finlandei a primit scrisori din 150 de tari (reprezentand 90% din scrisorile primite), Serviciul Postal al Frantei din 126 de tari, Germania din 80 de tari si Slovacia din 20 de tari. In 2007, Canada Post a raspuns la scrisori in 26 de limbi, iar Deutsche Post in 16 limbi.

Unii operatori postali nationali fac posibila trimiterea de mesaje e-mail la care se raspunde prin posta fizica. Cu toate acestea, Mosul primeste in continuare mult mai multe scrisori decat e-mail prin operatorii postali nationali, ceea ce demonstreaza ca copiii mai scriu scrisori. Operatorii postali nationali care ofera posibilitatea de a utiliza un formular web online (cu sau fara o adresa de e-mail de retur) lui Mos Craciun si de a obtine un raspuns includ Canada Post (formular online online in engleza si franceza), Serviciul postal al Frantei (formular in franceza) si New Zealand Post  (formular in engleza).

In Franta, pana la 6 decembrie 2010, o echipa de 60 de spiridusi postali a trimis carti postale ca raspuns la 80.000 de formulare de solicitare online prin e-mail si la peste 500.000 de scrisori fizice.

Canada Post are un cod postal special pentru scrisorile catre Mos Craciun, iar din 1982 peste 13.000 de lucratori postali canadieni s-au oferit voluntari pentru a scrie raspunsuri. Adresa lui este: Mos Craciun, Polul Nord, Canada , H0H 0H0 ; nu este nevoie de posta. Acest cod postal, in care sunt folosite zerouri pentru litera „O”, este in concordanta cu formatul alternativ de litere-numar al tuturor codurilor postale canadiene.

Uneori, organizatiile de caritate pentru copii raspund la scrisori din comunitatile sarace sau din spitalele de copii si le dau cadouri pe care altfel nu le-ar primi. Din 2002 pana in 2014, programul a raspuns la aproximativ „un milion de scrisori sau mai mult pe an si in total a raspuns la peste 24,7 milioane de scrisori”;  din 2015, raspunde la peste 1,5 milioane de scrisori pe an, „in peste 30 de limbi, inclusiv Braille, raspunzand la toate in limba in care sunt scrise”.

 

 

0 Shares
You May Also Like