Cum alegi un aparat de aer conditionat?

Cum alegi un aparat de aer conditionat?

0 Shares
0
0
0

Vara dupa cum bine stim cu totii, este cel mai calduros anotimp din an, iar temperaturile caniculare determina oamenii sa caute diferite solutii de a-si pastra locuintele racoroase.

Fara doar si poate, aparatele de aer conditionat de la https://www.frigoterm.ro/aer-conditionat-rezidential, reprezinta cea mai eficienta solutie de racorire a unei locuinte, pe timpul verii, cand temperaturile caniculare de afara sunt greu de suportat.

Exista diferite modele de aparate de aer conditionat, asa ca este foarte important sa cunoasteti cateva detalii importante inainte de a alege un astfel de aparat. La fel ca toate aparatele electrocasnice, si aparatele de aer conditionat, au o durata de viata limitata, iar aceasta este influentata de factori precum calitatea aparatului de conditionat, firma care a produs aparatul, si nu in ultimul rand, cum sunt utilizate aparatele.

Este important de facut precizarea ca un aparat de aer conditionat poate fi utilizat pentru o perioada de 5-10 ani, insa acest lucru nu inseamna ca daca nu aveti grija de aparat, acesta nu se poate defecta mai repede, sau daca este intretinut ca la carte, nu poate functiona mai mult timp fara probleme.

Cele mai cunoscute aparate de aer conditionat, sunt acelea cu inverter, care au crescut in popularitate datorita consumului redus de energie. Exista aparate de aer conditionat de-asemenea, cunoscute sub denumirea de aparate de aer conditionat multi – split, care ies in evidenta datorita unitatii centrale exterioare, si a minim doua unitati interne.

Aceste aparate de aer conditionat sunt deosebit de eficiente atunci cand este necesara racirea mai multor incaperi, folosind doar un singur aparat. Unele persoane sunt de parere ca aceste aparate aer conditionat sunt foarte eficiente la birouri, in timp ce altii le aleg pentru acasa.

O alta categorie de aparate de aer conditionat cuprinde acele aparate AC portabile, care pot fi usor transportate dintr-o locatie in alta. Aceste aparate insa, sunt dezavantajate de faptul ca nu sunt silentioase, in special aparatele de veche generatie.

Capacitatea BTU

Capacitatea BTU a aparatului de aer conditionat, este de-asemenea o caracteristica importanta de luat in considerare. Este necesara alegerea unui aparat care sa fie si eficient, dar si economic, iar aici facem precizarea ca aparatele care au o mare capacitate BTU, consuma mai multa energie.

O capacitate BTU mica, poate insemna ca aparatul este ineficient, daca este necesar sa raceasca mai multe camere. Tocmai din acest motiv, pentru a fi eficient, un aparat de aer conditionat intr-un spatiu cuprins intre 10 si 25 mp, trebuie sa aiba 9000 BTU.

Pentru 15-35 mp, se recomanda un aparat cu 12.000 BTU; pentru un spatiu cuprins intre 30-50 mp, se recomanda un aparat de 18.000 BTU, in timp ce pentru un spatiu cuprins intre 40 si 70 mp, se recomanda un aparat de 24.000 BTU.

Brand

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si brandul. Exista pe piata diferite branduri care produc aparate de aer conditionat, iar Gree, este unul dintre cei mai importanti producatori din industrie. Se poate alege insa si un aparat de aer conditionat de la Daikin.

0 Shares
You May Also Like