Cum alegi corect litiera pentru pisica?

Cum alegi corect litiera pentru pisica?

0 Shares
0
0
0

Litiera de pisici – nu este doar bucurie, mandrie si frumusete, dar si responsabilitate: ingrijire prietenul blanos nu mai putin responsabila decat a unui copil mic. Si nu spuneti un accesoriu atat de important, cum ar fi o litiera pisici – si ele au nevoie sa mearga la toaleta. Nu acceptati un model prea scump daca va indoiti ca va fi un puf confortabil. Tray – o intrebare foarte importanta, atat pentru sectie, cat si pentru gazde. Alegeti-o pe cea care este atat de potrivita.

Si nisipul e important

Nisip pentru pisici – un lucru foarte important, deoarece animalele de companie au nevoie de asemenea de un loc unde sa isi faca nevoile. Si cu siguranta nu pe covor sau sub dulap.  Luati o litiera pentru pisici in aceeasi zi in care aduceti pisica in apartament si, impreuna cu jucarii, aparate de uz oral, mancare si vitamine. Principalul lucru – in prima zi de sedere a oposumului in apartamentul vostrupentru a-i arata cutia de litiera pentru pisici si incepeti imediat sa il invatati.

Tipuri de litiere pentru pisici

Litierele de pisici pot fi foarte diferite. Principalul lucru este un favorit confortabil, iar pentru toaleta pisicii se potriveste cu dimensiunea sa si la orice varsta. Prin urmare, gandindu-te la ce este mai bine pentru litiera pisicii.

  • Cele mai simple litiere pentru pisici

Cutii solide reprezinta cutii ale caror laturi inalte. Acest model este economic si este raspunsul corect la intrebarea care litiera este mai buna pentru un pisoi, deoarece va fi usor de urcat la bord. Cu toate acestea, exista un dezavantaj ca este necesar sa se schimbe in mod constant umplerea, spalarea, pentru a scapa de miros. De asemenea, este rau ca batausul poate imprastia umplutura pufoasa peste tot in apartament sau ca incearca sa “ingroape” rezultatele activitatii sale.

  • Cu bare de protectie inalte

Este usor de curatat, dar nu este potrivit pentru pisoii mici care abia s-au obisnuit cu toaleta.

  • Cu plasa

Prin aceasta optiune, picioarele pufoase sunt intotdeauna uscate si curate. Dezavantajul este ca dispozitivul nu este potrivit pentru cei carora le place sa sape. Chiar mai rau, este si faptul ca ghearele fiarei se pot bloca in grila.

  • Cu partea detasabila

Acesta fixeaza pelicula care se elibereaza in timpul tavii de purificare. Din nou, nu este potrivit pentru pisoi si nu combate mirosul.

  • Casa

Aceasta este o litiera excelenta pentru pisici. De obicei, cum ar fi o coada pe care o detine si un miros neplacut si nu ratati fiara. Uneori proiecteaza lucrari de arta de inalta calitate.

Important

In cazul in care prietenul tau este mai sperios, este mai bine sa nu ia o litiera cu o usa – poate vant.

 

  • Litiera cu modificare automata

Intr-o astfel de functie de curatare automata. Uneori, acestea pot fi conectate la reteaua de canalizare sau de apa. Cu aceasta puteti uita de curatenie. Dar aceste litiere pentru pisici sunt scumpe si pot speria animalul.

  • De unica folosinta

De asemenea, se intampla. Cu toate acestea, durata de serviciu nu depaseste trei saptamani. Dar poate fi folosita pentru a face o calatorie cu animalul tau de companie. De asemenea, exista litiere de colt amuzante pentru a se obisnui cu toaleta, cu indicatoare, drumetii (care se adauga).

Cum sa ai o pisica fericita?

Toate pisicile au nevoie de un loc sigur si confortabil pentru a se odihni nederanjate. Unele pisici, cum ar fi pisicile de ferma care traiesc in aer liber, au nevoie de acces la un adapost sigur. A trai intr-un loc rece sau umed, fara adapost, poate duce la suferinte inutile.

O pisica trebuie sa fie capabila sa evite lucrurile care o sperie, inclusiv alte pisici. Toate au nevoie de un loc unde sa se ascunda unde se simt in siguranta. Adesea se simt cel mai in siguranta cand sunt sus. Daca nu poate sa se ascunda si sa evite amenintarile, pisica ta poate suferi anxietate si stres cronic, ceea ce poate duce la imbolnavire.

Pisicile sunt in mod natural curioase. Sunt animale atletice si au nevoie de oportunitati de a alerga, sa sara si sa urce. Daca o pisica se plictiseste si nu are suficient de facut, poate avea de suferit.

Pisicile sunt animale curate in mod natural si au nevoie de acces regulat si usor la un loc potrivit pentru a merge la toaleta. Nu le place sa foloseasca zone foarte murdare. Unele pisici trebuie sa foloseasca o zona de toaleta interioara, de exemplu o tava de gunoi.

Pisicile sunt teritoriale si devin foarte atasate de locuri. Le este in mod natural frica de locuri si mirosuri necunoscute. De exemplu, daca va mutati pisica intr-o casa noua, aceasta poate fi speriata de prezenta pisicilor care si-au stabilit deja teritorii in zona.

Este posibil sa fie nevoie la un moment dat sa va transportati pisica cu masina sau cu o alta forma de vehicul. Pisica ta nu are control asupra acestui mediu, asa ca incearca sa te asiguri ca este confortabila. Pisica ta nu trebuie lasata niciodata singura intr-un vehicul pe vreme calda.

0 Shares
You May Also Like