Cum alegeti o imprimanta pentru afacerea dvs.?

Cum alegeti o imprimanta pentru afacerea dvs.?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai costisitoare cheltuieli de rutina pentru o afacere este tiparirea. In ciuda aparitiei tehnologiilor digitale, cum ar fi sistemele de gestionare a documentelor si instrumente de colaborare, majoritatea intreprinderilor continua sa imprime, avand nevoie de hartie si de cerneala pentru a face acest lucru.

Daca afacerea dvs. imprima sau copiaza in orice grad, este posibil ca dumneavoastra sau cineva din organizatia dvs. sa inlocuiasca regulat cerneala pentru aceste masini; si puteti accesa https://www.cartushop.ro/colectare-cartuse pentru a lua legatura cu specialistii care se ocupa de colectarea cartuselor de imprimanta.

In functie de tipul de imprimanta pe care o utilizati, este important sa stiti ca puteti suporta cheltuieli foarte mari. Vom discuta despre acest aspect in continuare, si despre costul imprimarii.

Costul imprimarii si copierii color

Se percepe pe larg ca cerneala neagra este semnificativ mai ieftina decat cerneala color. Cu toate acestea, desi costurile pot varia in functie de marca de cerneala, masina (imprimanta) si chiar hartie pe care o utilizati, diferenta de costuri intre cerneala neagra si cea de culoare nu este intotdeauna simpla.

Unul dintre cele mai mari mituri care exista in lumea tiparirii, este ca cerneala color este exponential mai scumpa decat negrul. Nu trebuie sa fie. Trebuie sa va evaluati obiectivele cu modelul dvs. de imprimare si sa faceti cateva comparatii de costuri pentru a obtine o imagine mai buna.

Ceea ce veti descoperi probabil, este ca costurile de tiparire variaza foarte mult. Costul de cerneala poate varia la un cartus de cerneala color in functie de tipul imprimantei si in functie de brand. Tot in functie de marca si daca utilizati un jet de cerneala sau o imprimanta laser, este influentat si pretul unui cartus de cerneala negru.

In ceea ce priveste costul pe pagina, o copie medie alb-negru este mai mic decat costul unei imprimarii unei pagini colorate. In functie de marca de copiator si de cerneala pe care o utilizati, precum si de cat de mult din fiecare pagina pe care o imprimati efectiv, costul poate diferi semnificativ.

Daca utilizati o imprimanta de cea mai buna calitate, cu cerneala de cea mai buna calitate, atunci costul pe care trebuie sa il platiti pentru cerneala color poate fi dublu sau chiar triplu fata de cerneala neagra. Dar daca utilizati o imprimanta de mijloc sau de calitate inferioara cu cerneala generica, diferenta de costuri poate fi nesemnificativa.

Obtinerea celei mai mari valori din imprimanta

Poate ca nu cerneala in sine creste costurile, ci imprimanta. Imprimantele variaza drastic in costuri pe pagina, cerinte de intretinere si consumabile. O intreprindere care are nevoie sa tipareasca brosuri si prezentari vibrante in casa, are nevoi cu total diferite in comparatie cu o afacere mica care isi poate desfasura activitatea si cu o imprimanta desktop de baza.

Dar care este cea mai eficienta imprimanta pe care o puteti cumpara? In general, afacerea dvs. va obtine cea mai mare valoare din copiator prin achizitionarea unei imprimante multifunctionale (MFP). Costul dvs. de imprimare va fi cel mai mic posibil folosind un MFP.

MFP-urile sunt o investitie, dar pe termen lung, acestea va vor costa de obicei cativa banuti pentru o pagina de culoare si mai putin pentru una alb-negru. Daca imprimarea in culori este o prioritate pentru afacerea dvs., atunci cel mai accesibil mod de a face acest lucru este prin investitia intr-un MFP.

Exista modele potrivite pentru grupuri de lucru pentru intreprinderi mari, precum si modele care se potrivesc in afaceri interne si tiparire mai putin frecvente. Un loc bun pentru a incepe este sa va ganditi la cat de des imprimati si care sunt nevoile dvs.

Laser vs jet de cerneala

Daca sunteti dispus sa platiti mai mult pentru eficienta, cautati un copiator laser in loc de jet de cerneala. Acestea va vor costa dublul sau triplul in comparatie cu o imprimanta cu jet de cerneala, dar acestea imprima la rate mai mari, iar cartusele nu trebuie sa fie inlocuite aproape la fel de des.

Pentru intreprinderile mari care au nevoie de o imprimanta rapida pentru mai multe activitati si care imrpima o cantitate mica de hartii pe zi, o imprimanta laser este cea mai buna optiune din punct de vedere al eficientei si comoditatii.

Adevaratul mod de a salva

Daca prioritatea dvs. in ceea ce priveste tiparirea este economisirea de bani, iata cum se face: Pentru a incepe, achizitionati o imprimanta multifunctionala (MFP), astfel incat sa puteti utiliza echipamentul pentru toate nevoile dvs. de imprimare. Nu va schimbati cartusele decat daca trebuie. Dupa ce inlocuiti cartusele de cerneala, cautati sa folositi cerneala generica compatibila in loc de o marca de nume. Acest lucru va poate economisi bani in avans si in timp.

Costurile cartuselor de cerneala negre versus colorate pot parea semnificativ diferite, dar costul poate fi mult mai mic decat va asteptati atunci cand aveti in vedere investitia intr-o imprimanta buna sau o masina de copiat.

0 Shares
You May Also Like