Cripto și multivers, care este viitorul jocurilor online

Cripto și multivers, care este viitorul jocurilor online?

0 Shares
0
0
0

Criptomonedele ca instrument de plată. Multiversul ca mod virtual de interacțiune și experiență ludică. Jocul evoluează către noi direcții, în parte deja marcate: cele care converg în dematerializarea vieții reale în detrimentul, sau în avantajul, vieții digitale.

Ca în cazul Grupului Partouche, o companie transalpină ce operează în sectorul hotelier, de restaurante și spa-uri, pregătită să lanseze Partouche Multiverse: o filială de divertisment 3.0 bazată pe cazinourile virtuale ale metaversului și pe criptomonede.

Pentru Agenda Digitală, metaversul reprezintă „Un spațiu virtual în care diferențele față de realitate devin aproape imperceptibile”: aici este posibil să lucrezi, să te întâlnești, să faci afaceri și să cumperi bunuri.

Criptomonedele, pe de altă parte, reprezintă punctul de sosire al procesului de dematerializare a banilor, care, pornind de la inconvertibilitatea dolarului în aur, declarată de Nixon în 1971, a marcat sfârșitul legăturii dintre bani și valoarea lor materială echivalentă. Element comun: intangibilitatea.

Astfel, cazinourile virtuale evoluează în metavers: medii ireale în care oamenii sunt înlocuiți de avataruri, iar jetoanele sau banii cu valută digitală. Exact ca în cazul Partouche Multiverse, în care „Vom accepta cele mai puternice criptomonede”, declară președintele consiliului de supraveghere, Patrick Partouche.

Scenariul care se profilează la orizont, în special dincolo de granițele noastre naționale, este cel al unei experiențe ludice trăite într-un nou ecosistem impalpabil mediat de ecranele PC-urilor, tabletelor și smartphone-urilor, care exclude și marginalizează prezența fizică a jucătorilor.

În prezent, Italia este încă departe de a avea o reglementare și, implicit, un sistem care să permită dezvoltarea cazinourilor digitale în metavers și care să accepte criptomonedele ca metodă de plată. Potrivit Băncii Italiei, moneda digitală nu este considerată o monedă reală.

Totuși, în domeniul reglementărilor, Bruxelles-ul a luat măsuri, prin reglementarea europeană MICA privind criptomonedele, care nu doar că urmărește îmbunătățirea disciplinei generale, ci dorește să crească transparența, obligând toți furnizorii de servicii pentru criptomonede să raporteze prompt tranzacțiile clienților rezidenți în țările membre ale Uniunii.

Fără îndoială, noile directive care vor fi implementate în sursele europene vor avea, de asemenea, un impact asupra scenariului viitor al portalurilor de jocuri de noroc. Scenariu care rămâne încă neclar și imprevizibil. În definitiv, printre puținele, dacă nu singura țară în care criptomonedele sunt acceptate în circuitul cazinourilor este El Salvador. În restul lumii, înregistrările, retragerile și depunerile sunt întotdeauna subordonate circuitelor de plată tradiționale.

Încă nu este posibil să folosiți criptomonede pentru a vă înregistra în portalurile de jocuri online din Italia și pentru a răscumpăra promoțiile oferite (de exemplu, rotiri gratuite fără depunere).

Este recomandat să înțelegeți care sunt cele mai utilizate metode de plată în jocurile de noroc online, în referire la portalurile AAMS, cele cu licență regulată acordată de Agenția Vămilor și Monopolurilor. Iată o scurtă prezentare. Metodele de depunere și retragere acceptate de portalurile de jocuri de noroc din Italia includ trei alternative: numerar, carduri de credit/debit și portofele electronice (e-Wallets). Lăsând la o parte cele două opțiuni cele mai simple și cunoscute, portofelele electronice reprezintă cea mai recentă inovație în ceea ce privește sistemele de plată.

Deja recunoscute și utilizate pe scară largă de utilizatorii online, portofelele electronice (sau e-Wallets) sunt servicii online care conțin carduri de plată, documente de identitate și carduri de loialitate prin intermediul cărora este posibil să se efectueze tranzacții economice și să se plătească cu ajutorul dispozitivelor electronice precum PC-urile, tabletele și smartphone-urile (în acest caz, vorbim despre portofele mobile).

Singura, mică excepție în această problemă este cea a Cristaltec, care la începutul anului 2023 a anunțat, prin intermediul lui Lorenzo Calvi, membru al Consiliului de Administrație al Cristaltec Entertainment, lansarea noului serviciu care permite utilizarea sistemului de schimb valutar CryptoMerchant pentru alimentarea contului de joc folosind criptomonede.

Serviciul, în prezent utilizabil doar de pe o platformă cu care s-a semnat un parteneriat, ar putea obține o mai mare penetrare pe piață în viitor, devenind astfel un pionier al noilor frontiere în care monedele digitale și metaversul se unesc pentru a-și îndeplini acea dorință maniacală și diabolică de a dematerializa realitatea.

0 Shares
You May Also Like
Ce este PancakeSwap?

Ce este PancakeSwap?

Ce este PancakeSwap? PancakeSwap este un schimb descentralizat care este construit pe Binance Smart Chain. Permite tranzactionarea cu…
Mai mult