Cine este ajutorul de bucatar

Cine este ajutorul de bucatar?

0 Shares
0
0
0

Un ajutor de bucatar este cunoscut drept o persoana care are cunostinte nu numai despre preparatele culinare, ci si despre echipamentele de bucatarie, despre spatiile de depozitare a alimentelor, despre standardele de siguranta si alte aspecte de acest fel. https://reclamapetelefon.ro iti face cunoscuta o serie de aspecte care se refera nu numai la indatoririle si responsabilitatile pe care le are un ajutor de bucatar, ci si la aspectele salariale ale celor care practica aceasta meserie.

La nivel european, peste jumatate dintre ajutoarele de bucatari detin o diploma de licenta in domeniu. De fapt, se pare ca 29,0% dintre persoanele care au devenit ajutor de bucatar au obtinut o diploma de licenta. Cand vine vorba de absolvirea unui masterat, aproximativ 2,3% dintre acestia o au. Daca vrei sa urmezi aceasta cariera, se pare ca este posibil sa ai succes si cu o simpla diploma de liceu. De fapt, aproximativ unul din trei asistenti de bucatar nu sunt absolventi de facultate, ci au doar studii liceale.

Iata care sunt indatoririle si responsabilitatile pe care un ajutor de bucatar este destul de probabil sa le indeplineasca in meseria practicata: gestioneaza inventarul de alimente si ajuta bucatarii-sefi sa realizeze meniul, gestioneaza activitatea cu eficienta si atentie la detalii, urmarind dezvoltarea unor relatii puternice cu clientii carora trebuie sa le ofere servicii de calitate, instruieste noii membri ai personalului, ofera sprijin conducerii in operatiunile de bucatarie, precum si in serviciul pentru clienti, dar si in  pregatirea bucatariei, efectueaza sarcinile asa cum i-au fost atribuite de bucatarul-sef, pregateste legumele, carnea ori alte alimente pentru bucatari pentru ca acestia sa poata gati preparatele cerute de clienti, spala si usuca vasele si deiversele ustensile utilizate in bucatarie si stocheaza noile expedieri, implementeaza orientarile si procedurile de siguranta, pregateste si ofera preparate culinare de calitate si realizeaza atributiile manageriale asa cum li se atribuie etc.

Printre trasaturile de caracter demonstrate de acestia se numara dexteritatea, un simt al gustului si al mirosului dezvoltat, precum si rezistenta fizica la efort prelungit, cea care arata ca esti capabil sa iti exersezi energia pentru perioade lungi de timp fara sa obosesti.

Un ajutor de bucatar trebuie sa fie competent in gestionarea echipamentelor de bucatarie, sa cunoasca datele despre zonele de depozitare si standardele de siguranta. Acestia trebuie sa mentina spatiile de pregatit si luat masa curate, iar bucataria sa fie conform standardelor de sanatate si siguranta.

Deoarece salariul este foarte important pentru unii, este bine de retinut ca bucatarii-asistenti care castiga cele mai mari salarii la nivel european sunt cei care lucreaza la BNP Paribas, Wynn Resorts sau MGM Resorts International.

Aruncand o privire mai atenta la BNP Paribas, poti descoperi ca salariul mediu pentru un asistent bucatar-sef este de 111.239 dolari. Apoi, la Wynn Resorts bucatarii-asistenti primesc un salariu mediu de 46.393 $, in timp ce salariul la MGM Resorts International este de 45.966 $. Acum nu-ti ramane decat sa iti dai seama cat de dificil este sa castigi un loc in una din aceste companii.

 

0 Shares
You May Also Like