Ce tip de lenjerie de pat sa imi cumpar?

Ce tip de lenjerie de pat sa imi cumpar?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei lenjerii de pat potrivite este esentiala pentru un somn odihnitor. Bumbacul si poliesterul sunt doua tipuri comune de tesaturi pentru asternuturi care au proprietati foarte diferite.

Pentru a lua o decizie buna, luati in considerare stilul dumneavoastra de viata, preferintele referitoare la culori si texturi, dar si afectiunile de sanatate. Totodata, bumbacul se regaseste in mai multe mixuri de materiale, dar si sub mai multe forme si tipuri. Puteti citii mai multe informatii despre tipurile de bumbac accesand site-ul https://afacereazilei.ro .

  • Majoritatea persoanelor se intreaba ce sa aleaga: lenjerii din bumbac sau din poliester? Pentru a face cea mai buna alegere luati in considerare urmatoarele aspecte:

Somnul

Bumbacul este o fibra naturala. Comparativ cu alte materiale, acesta permite pielii sa respire, absoarbe umezeala si se simte confortabil si racoros pe piele. In functie de nevoile personale, puteti opta pentru mai multe tipuri de bumbac, in diferite mixuri cu alte fibre. Poliesterul este o fibra sintetica, care nu absoarbe apa, si care poate duce la aparitia iritatiilor si alergiilor.

Durabilitatea

Poliesterul este o tesatura foarte durabila, comparativ cu bumbacul care este un material delicat. In cazul in care nu folositi programul special al masinii de spalat, acest material se poate degrada rapid. Desi poliesterul isi pastreaza forma si aspectul de-a lungul anilor, tesatura nu devine mai moale dupa spalare. Cele mai multe tipuri de bumbacuri, in special lenjeriile de pat confectionate din fibre lungi, raman moi dupa spalari repetate.

Intretinere

Poliesterul este usor de spalat, se usuca rapid si nu se sifoneaza usor. Cu toate acestea, absoarbe uleiul, ceea ce face ca petele si murdaria pe baza de ulei sa fie foarte greu de eliminat. Veti avea nevoie de produse speciale pentru a curata diferitele pete de pe suprafata lenjeriilor din poliester. Bumbacul nu are nevoie de o intretinere si ingrijire speciala, deoarece acest material nu atrage praful si murdaria. Puteti spala cu usurinta tesaturile din bumbac, folosind orice detergent din comert.

  • In cazul in care ati decis sa achizitionati lenjerii de pat din bumbac, urmatoarea intrebare este: Ce tip de bumbac sa aleg?

Atat bumbacul satinat, cat si percalul sunt produse de lux, insa ambele tipuri de asternut au specificul lor care le face destul de diferite. Pentru a alege cel mai bun tip de bumbac, luati in considerare urmatoarele aspecte:

Trebuie sa se simta confortabil pe piele

Desi percalul, cat si bumbacul satinat sunt produse care au calitate ridicata, ele se simt diferit. Percalul se simte pe piele precum o camasa din bumbac, in timp ce satinul este neted si moale, asemenea unei rochii de matase.

Durabilitate

Cand vine vorba de durabilitate, atat satinul, cat si percalul pot dura ani de zile, daca sunt ingrijite adecvat. Insa asternuturile din percal nu necesita un numar de fire la fel de mare ca satenul pentru a rezista mai mult in timp.

Stralucire

Daca doriti sa achizitionati produse cu un aspect glam, atunci bumbacul satinat este cea mai buna alegere. Totusi, mai multe persoane doresc un aspect casual, acestea achizitionand doar lenjerii din percal.

 

0 Shares
You May Also Like