Ce implica web designul si cum poti fi un web designer bun?

Ce implica web designul si cum poti fi un web designer bun?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, rolul Web Designer-ului este fundamental pentru realizarea unui site web. Aceasta cifra se refera la designul site-ului, dar nu numai. Web design Romania trebuie sa ramana in pas cu vremurile, deoarece in zilele noastre designul web nu se mai refera doar la aspectul vizual al unui site web, ci si la imbunatatiri care sa asigure o utilizare cat mai buna.

Pe scurt, designerul web trebuie sa stie cum sa combine aspectele grafice, usurinta de utilizare si navigare, folosind toate tehnologiile cunoscute pana in prezent.

Cerinte pentru a deveni un designer web

Cerintele pe care trebuie sa le aiba un web designer sunt foarte multe, iar pentru a iesi in evidenta, este necesar sa posede diverse abilitati: nu mai este suficient sa stii cum sa pui un site online. Pentru a deveni designer web trebuie sa combini abilitatile de grafica si programare cu cunostinte de SEO, marketing si, uneori, chiar si putina psihologie.

Apoi trebuie sa stiti care este diferenta dintre site-urile web responsive si adaptive, dintre squeeze pages si landing pages si multe, multe altele. Web-ul este in continua evolutie, astfel incat profesionistii din domeniu, care doresc sa se diferentieze, trebuie sa fie la curent si in pas cu vremurile, participand la cursuri si/sau revenind la carti.

Un bun compromis poate fi colaborarea cu alti profesionisti in domeniul web, cum ar fi specialistii SEO sau expertii in web mobil, pentru a oferi un serviciu impecabil chiar daca exista lacune pe anumite segmente.

De fapt, inainte de a incepe proiectarea unui site web, trebuie facuta o analiza SEO a competitorilor si a publicului tinta, definind cuvintele cheie strategice. Acest lucru se datoreaza faptului ca structura arborescenta a unui site web are o importanta fundamentala in ceea ce priveste pozitionarea in motoarele de cautare, iar numele diferitelor categorii si alegerea TAG-urilor trebuie, de asemenea, sa fie selectate in mod strategic.

Devenind un designer web autodidact

Poate ca ai gustul graficii, curiozitatea si dragostea pentru tehnologie si lumea web si, uitandu-te la ceea ce face prietenul tau web designer (si poate la cat castiga!), ai decis ca ti-ar placea sa inveti aceasta profesie; poate ca ai petrecut ore intregi pe forumurile pentru site-ul prietenului tau si ai descoperit ca iti place foarte mult; poate ca pur si simplu ti-ai dat seama ca viitorul muncii incepe pe web si vrei sa faci parte din el.

Poate ca ati studiat altceva in viata, dar aveti determinarea de a va pune in miscare si de a incerca sa invatati ceva nou. Sau lucrati si nu aveti timp sa participati la un curs de studiu. Apoi te hotarasti sa o faci pe cont propriu si te intrebi de unde sa incepi.

Cu siguranta trebuie sa incepi prin a te murdari pe maini, a te juca, a face greseli: cumpara un domeniu, instaleaza un CMS si creeaza-ti propriul site. Incearca lucruri, experimenteaza, citeste carti sau bloguri cu autoritate in domeniu, frecventeaza forumuri tematice si compara note cu cei care au mai multa experienta decat tine.

Importanta web designului

Pe masura ce va uitati la reproiectarea site-ului dvs. web, va puteti intreba importanta designului site-ului web. Cum influenteaza publicul si afacerea dvs.? Sa ne uitam la cinci motive pentru care designul web este important.

Cand publicul dvs. va viziteaza site-ul web, le ofera prima impresie despre afacerea dvs. Iti vor judeca afacerea in cateva secunde. In aceste primele secunde, vrei sa ai un impact pozitiv asupra audientei tale.

Daca site-ul tau web pare neatragator sau depasit, publicul tau va avea imediat o impresie negativa despre afacerea ta. Ei nu vor gasi site-ul dvs. atragator, ceea ce ii descurajeaza de la pagina dvs. Veti pierde clienti potentiali, deoarece acestia vor parasi pagina dvs. pentru pagina unui concurent.

Designul web este important deoarece influenteaza modul in care publicul va percepe marca. Impresia pe care o faci asupra lor ii poate determina fie sa ramana pe pagina ta si sa invete despre afacerea ta, fie sa paraseasca pagina si sa se indrepte catre un concurent. Un design web bun va ajuta sa va pastrati clientii potentiali pe pagina dvs.

Multe elemente si practici de design web influenteaza modul in care publicati continutul pe site-ul dvs. web, ceea ce, la randul sau, afecteaza modul in care paianjenii motoarelor de cautare acceseaza cu crawlere si indexeaza site-ul dvs.

Acesta este un lucru pe care nu-ti poti permite sa-l dai peste cap. Daca elementele de baza ale SEO pe pagina nu sunt la inaltime, veti duce o lupta dificila pentru vizibilitate inca de la inceput.

Pe langa modul in care continutul este publicat pe site-ul dvs. web, anumite elemente de design web pot afecta direct SEO in sine. Designul web poate fi dificil de inteles daca nu esti familiarizat cu modul in care functioneaza, dar pentru a spune simplu, codul tau trebuie sa fie prietenos cu SEO.

Cea mai buna modalitate de a asigura practici adecvate de design web (si vizibilitatea ulterioara a motorului de cautare) este sa va asociati cu o agentie de design web care include servicii SEO ca parte a pachetului lor.

0 Shares
You May Also Like