Ce fel de motocultor sa alegi?

Ce fel de motocultor sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Motocultivatoare, motoblocuri sau tractoare mici – este aceeasi masina, al carei scop este de a cultiva pamantul, de a usura munca in gradina si de a ne ajuta in desfasurarea diferitelor alte activitati. Niciodata nu este un lucru rau sa te apuci de sapat in gradina punand mana pe o lopata, dar unde este mai usor si mai placut sa bifezi aceasta sarcina cu ajutorul unei masini.

Ce trebuie sa stim atunci cand alegem un motocultor?

Pentru a afla de ce fel de motocultor ai nevoie, trebuie sa iei in considerare zona pe care o vei lucra. Va puteti face usor o idee despre capacitatile masinii prin indicatorul de performanta. Aceasta cifra reprezinta un ghid. Ea poate varia in functie de tipul de sol si de operatiunea pe care doriti sa o efectuati – cultivare, arat cu sapa, arat etc.  Suprafata parcelei pe care o veti cultiva va poate da o indicatie cu privire la puterea de care aveti nevoie pentru un motocultor. Daca aveti o proprietate de pana la 1.500 de metri patrati, luati in considerare modele cu o putere cuprinsa intre 3 si 4 CP.

Pentru suprafete de peste 1.500 mp pana la 3.000 mp, va recomandam o unitate de 6-7 CP care are o latime de lucru de aproximativ 90 cm. Terenurile de pana la 1 ha (10.000 mp) au nevoie de motocultoare mai puternice – 9 sau 10 sau 12 CP.

In primul rand, ar trebui sa luati in considerare daca doriti un motocultor cu roti sau cu senile. Motocultoarele cu roti sunt mai usoare de manevrat, dar pot fi mai dificile de utilizat pe terenuri accidentate sau cu pante mari. Motocultoarele cu senile sunt mai stabile si mai usor de utilizat pe terenuri dificile, dar pot fi mai scumpe decat cele cu roti.

In al doilea rand, ar trebui sa luati in considerare tipul de transmisie pe care il doriti. Motocultoarele pot fi dotate cu o transmisie manuala sau cu o transmisie automata. Transmisia manuala necesita mai multa munca din partea utilizatorului, dar poate fi mai fiabila pe termen lung. Transmisia automata este mai usor de utilizat, dar poate fi mai scumpa si mai dificil de reparat in cazul unei defectiuni.

In al treilea rand, ar trebui sa luati in considerare accesorii suplimentare. De exemplu, un motocultor poate fi dotat cu diverse accesorii, cum ar fi freza de gradina, cositoare sau tocator de crengi. Aceste accesorii pot fi utile in functie de nevoile specifice ale gradinii sau terenului agricol.

In final, ar trebui sa luati in considerare bugetul disponibil. Motocultoarele pot varia semnificativ in pret, in functie de dimensiunea, puterea, marca si accesorii. Este important sa stabiliti un buget realist si sa cautati un motocultor care indeplineste cerintele dvs. la un pret rezonabil.

In concluzie, alegerea unui motocultor depinde de mai multi factori, inclusiv dimensiunea terenului, adancimea panzei de sol, tipul de sol, marca/garantie, roti/senile, transmisie si accesorii suplimentare. Luand in considerare toti acesti factori si stabilind un buget realist, puteti gasi un motocultor adecvat pentru nevoile dvs. de cultivare a terenului. Pe Piese Agricole Const puteti gasi mai multe tipuri de componente pentru motocultoare.

Ce sunt motocultoarele?

Una dintre cheile pentru a avea o gradina de succes este solul fertil. Indiferent daca cultivati fructe sau legume, toate gradinile necesita un sol bun si bogat. Daca va pregatiti sa va plantati gradina, una dintre cele mai usoare moduri de a va pregati solul este sa folositi o motocultoare de gradina. Descoperiti tipurile de motocultoare disponibile si cum puteti folosi una pentru a pregati gradina pentru plantare.

Veti descoperi ca motocultoarele de gradina au dimensiuni diferite pentru a va ajuta cu o varietate de gradini diferite. Cel mai puternic tip de motocultor de gradina este optiunea cu dinti din spate. Aceste motocultoare au de obicei un motor pe gaz si au o latime de la 12 la 24 de inci. Sunt ideale pentru gradini mari sau atunci cand trebuie sa spargeti rapid pamantul care nu a fost niciodata cultivat.

Motocultoarele de gradina cu dinte din fata au motoare mai mici pe gaz si variaza intre 12 si 36 de inci in latime. Deoarece motocultoarele cu dinti din fata nu au, de obicei, la fel de multa putere ca si cele din spate, acestea sunt ideale pentru gradinile care au fost deja infiintate. Ultima ta optiune este un cultivator. Aceasta este cea mai mica optiune si este alimentata de un motor pe gaz sau electric. Cultivatoarele au o latime mica conceputa pentru a intoarce solul in apropierea plantelor existente si pentru a indeparta buruienile.

Masinile de gradina ofera o varietate de functii pentru a lucra pamantul si a-l pregati pentru plantare. Puteti folosi o motocultoare de gradina pentru a plivi, sapa, ara sau sfarama pamantul. Motocultoarele sparg solul in bucati mai mici, ceea ce ajuta la imbunatatirea aerarii solului si impiedica cresterea buruienilor. In plus, motocultoarele afaneaza pamantul de sub sol pentru a ajuta radacinile culturilor sa se dezvolte rapid si sa ajunga mai departe in pamant.

0 Shares
You May Also Like