Ce face cardiologul invaziv?

Ce face cardiologul invaziv?

0 Shares
0
0
0

Cardiologii invazivi sunt un subtip de cardiologie comparabil cu cardiologii interventionali. Cardiologii invazivi sunt calificati sa detecteze si sa se ocupe de probleme cum ar fi boala coronariana, boala vasculara, boala arhitecturala cardiaca dobandita, boala cardiaca, boala valvulara a inimii si boala cardiaca congenitala.

Pentru a intelege sanatatea voastra generala a inimii, precum si eventualele probleme, cardiologul interventionist va evalua datele clinice, istoricul medical si simptomele voastre. Ei pot face teste, cum ar fi raze X, analize de sange sau o electrocardiograma (ECG), daca aceste teste nu au fost de fapt efectuate inainte de a va consulta.

Aceste tipuri de teste ajuta la identificarea problemei. In plus, un cardiolog interventionist este calificat sa efectueze teste minim invazive pentru a identifica sau aborda anomalii structurale sau electrice in structura inimii sau a arterelor pe care alti cardiologi nu au capacitatea de a le efectua. Efectuarea acestor studii minim invazive il ajuta pe cardiologul invaziv sa identifice si sa isi trateze persoanele in mod corespunzator.

Cardiologii invazivi trebuie sa fie pregatiti sa raspunda imediat la urgente, deoarece serviciile lor pot fi solicitate rapid pentru a opri un pacient sa faca un atac de cord. Cardiologii invazivi sunt profesionisti din domeniul medical care au o pregatire speciala in ceea ce priveste instrumentele, precum si metodele de detectare sau de tratare a bolilor sau neregulilor cardiace.

La fel ca multi profesionisti din domeniul medical, acesti profesionisti din domeniul medical trec de obicei mai intai printr-o institutie clinica. Dupa finalizarea studiilor de medicina, acestia vor petrece aproximativ sapte pana la opt ani suplimentari de pregatire pentru a se concentra pe cardiologia interventionala.

De asemenea, ei vor trebui sa obtina o certificare in medicina interna daca vor dori in cele din urma sa fie acreditati de catre Consiliul de Administratie ca si cardiolog. Aceasta procedura implica finalizarea: aproximativ patru ani intr-o facultate de medicina. O rezidenta de trei ani in medicina interna sau pediatrie daca doriti sa va concentrati pe lucrul cu copiii.

O bursa de trei ani in cardiologie, in care colaborati cu medici si dobanditi o pregatire suplimentara inovatoare in cardiologie, evitare, diagnosticare medicala si ingrijire a clientilor. O bursa de cardiologie interventionala (interventionala) de unul pana la doi ani pentru a obtine o pregatire specializata suplimentara.

Indicatii sau simptome ale bolii vasculare externe

Indicatii sau simptome ale bolii vasculare externePuteti, de asemenea, sa prezentati semne si simptome noi sau inrautatirea semnelor si simptomelor de blocaj, ingustare sau intarire a arterelor din alte parti ale corpului. Prin urmare, este posibil sa fiti trimis la un cardiolog interventionist pentru un diagnostic mai amanuntit si o posibila terapie. Boala vasculara periferica poate crea, de asemenea, probleme cu functionarea inimii vopastre.

Preocupari legate de boala valvei cardiace. Valvele cardiace controleaza fluxul de sange catre camerele inimii voastre. Problemele legate de performanta intrerupatoarelor voastre ar putea cauza o stare de bine semnificativa, precum si probleme cardiace. Un doctor cardialog ar putea sa va trimita la un cardiolog compulsiv pentru mai multe diagnostice daca el crede ca exista probleme cu intrerupatoarele.

Informatii despre atacul de cord

Aspirina poate interactiona cu alte medicamente. Nu luati o aspirina decat daca furnizorul dvs. de ingrijire sau personalul medical de urgenta va spune sa faceti acest lucru. Nu intarziati sa sunati la 112 pentru ajutor. Apelati mai intai pentru ajutor de urgenta.

Daca cineva este inconstient si credeti ca are un atac de cord, sunati mai intai la 911 sau la numarul local de urgenta. Apoi verificati daca persoana respira si are puls. Daca persoana nu respira sau nu gasiti pulsul, abia atunci ar trebui sa incepeti RCP.

Daca nu sunteti instruit in RCP, faceti RCP doar cu mainile . Aceasta inseamna ca impingeti puternic si rapid pe pieptul persoanei – aproximativ 100 pana la 120 de compresii pe minut.

Daca esti antrenat in RCP si increzator in abilitatile tale, incepe cu 30 de compresii toracice inainte de a da doua respiratii de salvare.

Boala coronariana provoaca majoritatea atacurilor de cord. In boala coronariana, una sau mai multe dintre arterele cardiace (coronare) sunt blocate. Acest lucru se datoreaza de obicei depozitelor care contin colesterol numite placi. Placile pot ingusta arterele, reducand fluxul de sange catre inima.

Un atac de cord poate fi cauzat de blocarea totala sau partiala a unei artere cardiace (coronare). O modalitate de a clasifica atacurile de cord este daca o electrocardiograma (ECG sau EKG) arata unele modificari specifice (denivelare ST) care necesita tratament invaziv de urgenta. Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate utiliza rezultatele ECG pentru a descrie aceste tipuri de atacuri de cord.

Un blocaj complet acut al unei artere cardiace medii sau mari inseamna de obicei ca ati avut un infarct miocardic cu supradenivelare a ST (STEMI).

Un blocaj partial inseamna adesea ca ati avut un infarct miocardic fara supradenivelare de ST (NSTEMI). Cu toate acestea, unele persoane cu NSTEMI au un blocaj total.

0 Shares
You May Also Like