Care sunt cele mai importante accesorii pentru acoperiș

Care sunt cele mai importante accesorii pentru acoperiș?

0 Shares
0
0
0

Un acoperiș durabil, plăcut din punct de vedere estetic și mai ales calitativ necesită o serie de elemente pe care nu ai voie să le excluzi ori de câte ori treci prin procedura de montare a unui acoperiș. În această categorie a elementelor absolut esențiale pentru construirea unui acoperiș intră și accesoriile.

Un acoperiș complet are nevoie de toate accesoriile recomandate de către producător, deoarece doar în acest mod poate oferi protecție clădirii.

Cu toate acestea, nu puține sunt persoanele care ignoră potențialul major pe care accesoriile pentru acoperiș îl au. Drept urmare, din dorința de a face economii, renunță la anumite accesorii pentru acoperiș.

Ei bine, știm bine faptul că acestea pot fi destul de costisitoare și chiar dacă insistăm asupra ideii de a folosi numaidecât absolut toate accesoriile pentru acoperiș disponibile, suntem conștienți de faptul că nu toată lumea va face asta. Iar asta doar din cauza costurilor!

De aceea, în rândurile următoare vom prezenta 3 dintre cele mai importante accesorii pentru acoperiș. Iată care sunt acestea:

Coama pentru acoperiș

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru acoperiș este coama. Aceasta se montează atunci când doi versanți convecși se întâlnesc, în partea de sus a acestora. Rolul coamei pentru acoperiș este de a sigila spațiile unde versanții se întâlnesc, astfel încât precipitațiile să nu se poată infiltra.

Totodată, coama pentru acoperiș are nu numai un important rol practic, ci și din punct de vedere estetic aceasta are o importanță deosebită. În plus, garantează rezistența întregului acoperiș, motiv pentru care trebuie să o folosești neapărat. La fel îți vor recomanda și constructorii.

Dolie pentru acoperiș

La fel de importantă este și dolia pentru acoperiș. Care este rolul acesteia? Ei bine, aceasta se montează acolo unde se intersectează versanții concavi ai acoperișului, în partea inferioară. În ceea ce privește funcția doliei pentru acoperiș, aceasta ghidează apa către jgheab. Drept urmare, importanța sa este deosebită.

De aceea, atunci când cumperi țiglă metalică pentru acoperiș, nu uita să treci pe listă și dolia necesară, deoarece fără ea acoperișul tău nu va rezista prea mult.

Sistem pluvial

În final, să nu uiți de sistemul pluvial. Acesta este de departe cel mai important dar mai ales o componentă foarte importantă a acoperișului. Fiind compus din mai multe elemente, precum jgheaburile sau burlanele, sistemul pluvial este esențial pentru orice acoperiș ce se dorește a fi cât mai rezistent și mai durabil.

Sistemul pluvial duce greul în ceea ce privește eficiența acoperișului, având rolul de a evacua în siguranță apa rezultată în urma precipitațiilor. Drept urmare, atunci când cumperi materialele pentru acoperiș, sistemul pluvial ar trebui să fie de o calitate cât mai bună, astfel încât să poată rezista tuturor provocărilor precum coroziunea, factorii mecanici, radiațiile UV șamd.

Echipând acoperișul cu un sistem pluvial de calitate, fațadele vor rămâne uscate, apa fiind drenată corect pentru a nu crea probleme.

Dacă te-am convins că merită să investești în accesorii de cea mai bună calitate, atunci comandă-le din oferta www.linerecomet.ro alături de țigla metalică dorită și vei obține un acoperiș ce va rezista zeci de ani fără probleme!

0 Shares
You May Also Like