Care sunt cauzele libidoului scăzut la femei?

Care sunt cauzele libidoului scăzut la femei?

0 Shares
0
0
0

Libidoul unei femei fluctuează în mod natural de-a lungul anilor. Suișurile și coborâșurile coincid adesea cu începutul sau sfârșitul unei relații sau cu schimbări majore în viață, cum ar fi sarcina, menopauza sau boala. Unele medicamente utilizate pentru tulburările de dispoziție pot provoca, de asemenea, un libido scăzut la femei.

Dacă lipsa de interes pentru sex persistă sau reapare, provocând suferință personală, este posibil să aveți o afecțiune numită tulburare de interes/excitare sexuală.

Dar nu trebuie să îndepliniți această definiție medicală pentru a căuta ajutor. Dacă te deranjează partenerul, dacă se produc schimbări ale stilului de viață sau ale tehnicilor sexuale, toate acest lucruri pot fi cauze ale libidoului scăzut femei. Unele medicamente pot fi, de asemenea factori importanți în această situație, iar pentru asta este necesar să acordăm o atenție deosebită acestor elemente.

Cauzele pentru care se întâmplă acest lucru

Dorința sexuală se bazează pe o interacțiune complexă a multor factori care afectează intimitatea, inclusiv sănătatea fizică și emoțională, experiențele, convingerile, stilul de viață și relația ta actuală. Dacă aveți probleme cu aceste zone, vă va afecta libidoul.

Cauze fizice

O varietate de boli, modificări fizice și medicamente pot cauza libidou scăzut, inclusiv:

 • Probleme sexuale: A avea dureri în timpul sexului sau a nu avea un orgasm poate reduce dorința de sex.
 • Probleme medicale:Multe boli non-BTS pot afecta libidoul, inclusiv artrita, cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, boala coronariană și tulburările neurologice.
 • Medicamente: Anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă, în special antidepresivele numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, sunt cunoscute că reduc libidoul.
 • Obiceiul de viață. Un pahar de vin te poate pune într-o stare bună, dar prea mult alcool îți poate afecta libidoul. Același lucru este valabil și pentru drogurile stradale. De asemenea, fumatul reduce fluxul sanguin, ceea ce inhibă excitarea.
 • Operațiile. Orice intervenție chirurgicală legată de sânii sau tractul reproducător vă poate afecta imaginea corpului, funcția sexuală și libidoul.
 • Epuizarea de la îngrijirea copiilor mici sau a părinților în vârstă poate duce la un libido scăzut. Oboseala de la boală sau intervenție chirurgicală poate duce, de asemenea, la scăderea libidoului.

Modificări hormonale

Modificările nivelului hormonal vă pot schimba dorința de sex. Acest lucru se poate întâmpla atunci când:

 • Nivelul de estrogen scade în timpul tranziției la menopauză. Acest lucru vă poate reduce interesul pentru sex și poate usca țesutul vaginal, ceea ce poate duce la sex dureros sau inconfortabil. În timp ce multe femei aflate la menopauză și mai departe au încă o viață sexuală satisfăcătoare, unele femei experimentează o scădere a libidoului în timpul schimbărilor hormonale.
 • Sarcina și alăptarea. Modificările hormonale în timpul sarcinii, după naștere și în timpul alăptării pot suprima libidoul. Oboseala, modificările imaginii corporale și stresul sarcinii sau îngrijirea unui nou-născut pot, de asemenea, să vă modifice libidoul.

Motive psihologice

Starea dumneavoastră de spirit vă afectează libidoul. Există multe cauze psihologice ale libidoului scăzut, inclusiv:

 • Probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia
 • Stresul, cum ar fi stresul financiar sau profesional
 • Imaginea corporală
 • Inferioritate
 • Istoric de abuz fizic sau sexual
 • Experiențe sexuale negative anterioare
 • Probleme de relație

Pentru multe femei, intimitatea emoțională este un precursor important al intimității sexuale. Deci, problemele din relația voastră pot fi un factor major în libidoul scăzut.

0 Shares
You May Also Like