Cand ar trebui schimbat parbrizul si cand ar trebui reparat?

Cand ar trebui schimbat parbrizul si cand ar trebui reparat?

0 Shares
0
0
0

Parbrizul are o importanta vitala in siguranta rutiera si functionalitatea masinii, deoarece permite vizibilitatea soferului si pasagerilor, protejeaza, de asemenea, de ploaie, vant si toate obiectele care ar putea intra in interiorul vehiculului. Din acest motiv, atat repararea, cat si schimbarea sunt de o importanta vitala pentru a o mentine intr-o stare buna.

Este esential ca, de indata ce apar daune, oamenii sa mearga la specialistul potrivit pentru a preveni inaintarea problemei si pentru a evita punerea in pericol a integritatii soferului.

Multi oameni nu cunosc importanta de a fi in stare buna si diferenta dintre reparatii si schimbare. In acest post, veti sti informatiile care va vor ajuta sa recunoasteti cand va fi nevoie de fiecare.

Probleme la utilajele tale? O fisura in parbriz sau luneta? Vezi chiar aici schimbare lunete tractoare.

Care este importanta parbrizului sau lunetei in siguranta

Este bine cunoscut faptul ca aceasta sticla ofera 30% din rezistenta vehiculului si este vitala pentru a preveni prabusirea acoperisului in cazul unei rasturnari sau a unui alt eveniment.

De asemenea, eficacitatea airbag-ului in cazul unei masini este supusa starii sale bune. In plus, pe aceasta sticla sunt instalate unele sisteme avansate de asistenta a soferului.

Atunci cand acest geam nu este in stare optima, sansele de a fi ranit intr-un accident de circulatie pot creste pana la 40%. Prin urmare, in momentul in care suferiti daune, nu puteti uita sa il duceti la experti pentru o evaluare si sa determinati care optiune este cea mai buna: inlocuirea sau repararea. Pentru ca, daca nu actionati la timp, consecintele pot fi nefericite.

Care este diferenta dintre reparatie si schimbare?

Atat repararea, cat si schimbarea acestei sticle ar trebui sa se faca atunci cand au avut loc unele daune, deoarece, in timp, ar putea creste o fisura si ar putea deteriora intreaga sticla. Diferenta este ca atunci cand daunele sunt de multa vreme si foarte mari, necesita o schimbare imediata, in timp ce atunci cand prezinta o fisura sau orice alte daune mici, va necesita reparatii.

Cand este necesar sa reparati?

A fost o perioada in care parbrizele nu puteau fi reparate, puteau fi inlocuite doar. Astazi, reparatiile sunt relativ rapide si simple folosind o rasina unica care se aplica peste sticla.

Aceasta rasina umple zona compromisa si atunci cand este uscata este transparenta. Este important sa mentionam ca nu toate sparturile si fisurile pot fi reparate. Pentru a afla daca este o optiune pentru vehiculul dvs., trebuie sa va consultati cu un profesionist. Unele situatii in care este necesar sa se ia in considerare repararea sunt:

  • Este prezenta o fisura mica.
  • Are o mica crapatura.

Nu are mai mult de trei aschii sau crapaturi in intregul geam.

  • Fisura nu se afla in campul vizual al soferului

Daca decideti sa reparati acest geam, faceti acest lucru imediat inainte ca fisura sa se agraveze si deteriorarea sa fie prea mare.

Informatii interesante despre geamuri si parbrize

Sunt chiar in fata ochilor nostri de cele mai multe ori si vedem prin ele: vorbim despre parbrize, desigur. Ne bazam pe ele pentru a conduce in siguranta in fiecare zi, dar ne oprim vreodata sa ne gandim cum este facut acest parbriz si de ce este facut astfel?

Cand companiile de masini difuzeaza reclame la televizor care prezinta noile caracteristici de siguranta ale vehiculului lor, rareori mentioneaza parbrizul masinii sau geamurile din jur, dar sticla care te inconjoara in acele vehicule a fost proiectata si fabricata avand in vedere siguranta ta. Desi sticla auto arata la fel ca orice alt tip de sticla, functioneaza foarte diferit.

In majoritatea caselor, ferestrele din fiecare camera sunt realizate dintr-un tip standard de sticla care se va sparge in cioburi mari atunci cand se sparge. Cu exceptia unei usi glisante din sticla sau a usii din fata, aceste ferestre de casa nu primesc aceeasi cantitate de tensiune pe care o are o fereastra de automobile.

O masina, pe de alta parte, va intalni multe gropi, pietre si indoitori de aripi in timpul vietii sale. Din acest motiv, sticla auto este fabricata in doua tipuri diferite de sticla de siguranta pentru a proteja atat structura vehiculului, cat si ocupantii din interior. Primul tip de sticla se numeste sticla laminata, care este pentru parbriz.

Al doilea tip de sticla este cunoscut sub numele de sticla calita, care este folosita pentru geamurile laterale si din spate ale vehiculului.

Mai tarziu, vom afla cum producatorii de sticla introduc un strat subtire de pelicula intre doua straturi de sticla si le topesc prin caldura si presiune pentru a face sticla laminata.

De asemenea, vom arunca o privire asupra modului in care sticla calita isi castiga rezistenta printr-un proces de incalzire si racire rapida. Fara aceste stiluri diferite de fabricatie si consolidare, sticla auto ar fi putin mai mult decat o simpla bariera intre noi si elementele din exterior.

Sticla laminata si cea calita au fiecare functii diferite, dar impreuna, va mentin in interiorul vehiculului in caz de accident, va protejeaza de zburarea sticlei ascutite, pastreaza rigiditatea acoperisului in caz de rasturnare si permit airbag-ului lateral sa va protejeze atunci cand este declansat.

Sa trecem la pagina urmatoare si sa aflam cand au fost folosite pentru prima data aceste tipuri de sticla si de ce.

0 Shares
You May Also Like