Boxele Bluetooth: dispozitive multifunctionale puternice pentru acasa si in deplasare

Boxele Bluetooth: dispozitive multifunctionale puternice pentru acasa si in deplasare

0 Shares
0
0
0

Difuzoarele Bluetooth sunt versatile, practice si ideale pentru transmiterea muzicii fara fir. Ca standard radio independent de producator, Bluetooth conecteaza fara fir difuzoarele portabile cu smartphone-uri, pad-uri, laptopuri si alte dispozitive de redare de pe Android sau Apple.

Conexiunea intre dispozitivele Bluetooth este stabilita in cateva momente. Fie la birou, intr-un tur cu bicicleta la lac, la petrecerea de la gratar vara, in timpul plimbarilor sau in timpul calatoriilor, boxa portabila Bluetooth este ideala in orice situatie pentru a difuza continut audio si muzica.

Inainte de a cumpara o boxa Bluetooth, este important de a stii mai intai ce poate face difuzorul, ce scopuri ar trebui sa serveasca si ce tip de muzica ar trebui sa redea. Boxele Bluetooth portabile pentru exterior pot fi folosite si in interior; Difuzoarele Bluetooth de interior, pe de alta parte, sunt legate de un cablu si sunt ideale pentru utilizare la o statie fixa, cum ar fi bucatarie, baie, birou sau dormitor.

Boxele Bluetooth portabile, cum ar fi SISTEM PORTABIL SD BLUETOOTH USB 15 INCH 60W cu functie hands-free sunt deosebit de robuste datorita carcasei cauciucate si sunt, de asemenea, impermeabile. De asemenea, pot fi cuplate cu un al doilea difuzor din aceeasi categorie, ceea ce va face o experienta de neuitat. Muzica va aduce cu siguranta, o atmosfera de neuitat cu ajutorul acestor boxe.

Daca difuzoarele urmeaza sa fie operate in interior, dimensiunea incaperii si acustica camerei joaca, de asemenea, un rol important in alegerea difuzorului potrivit. Pentru camere mai mici, difuzoarele puternice sunt adesea suficiente, dar daca se doreste acoperirea a 30 de metri patrati, difuzorul poate fi putin mai mare.

La urma urmei, un sunet bun ar trebui sa umple si o camera. In plus, trebuie stiut la ce dispozitive se va dori conectarea boxelor Bluetooth si daca exista un subwoofer extern (de exemplu, pentru a suplimenta un dispozitiv compatibil Bluetooth). In magazinul online Celsius.ro se va gasi o gama larga de produse la preturi exceptionale.

Bluetooth functioneaza pe principiul emitator-receptor. Pentru redarea muzicii sau a altui continut audio, cum ar fi podcasturi, meditatii sau carti audio, se pot utiliza ca sursa dispozitivele compatibile cu Bluetooth de pe Android sau Apple. Smartphone-ul, tableta sau laptopul este expeditorul; difuzorul bluetooth este, prin urmare, receptorul.

Prima conexiune, cunoscuta sub numele de asociere, se realizeaza apoi pur si simplu prin activarea Bluetooth in meniul transmitatorului (de exemplu, smartphone-ul) si apasand butonul de asociere cu simbolul Bluetooth de pe difuzor. Difuzorul apare in lista de dispozitive, se selecteaza si in cateva secunde se stabileste conexiunea.

Datorita acestei metode universale de conectare fara fir, un difuzor compatibil Bluetooth poate fi imperecheat indiferent de dispozitiv sau producator. Multe dispozitive, cum ar fi smartphone-urile, isi amintesc permanent, de asemenea, toate difuzoarele Bluetooth portabile, mici, la care au fost deja conectate si, prin urmare, sunt imediat gata de redare data viitoare cand sunt asociate.

Daca se va dori conectarea a doua sau mai multe difuzoare portabile cu o conexiune Bluetooth, este important ca difuzoarele sa fie de acelasi tip si sa accepte modul Connect.

Cum auzim sunetele si de ce ne place muzica?

Aceasta proprietate, cunoscuta sub numele de transpunere, este cea care ne permite sa recunoastem aceeasi melodie atunci cand este cantata in tonuri diferite (daca nu am avea aceasta capacitate, cover-urile unor melodii familiare nu ar functiona). Mai multe studii au indicat ca caile cerebrale pentru acest tip de calcul se afla in afara cortexului auditiv propriu-zis, in regiuni legate de acesta, care sunt implicate si in alte tipuri de transformari senzoriale.

O alta complicatie este ca sunetele dispar instantaneu din mediu – spre deosebire, de exemplu, de obiectele dintr-o scena vizuala. Deoarece sunetele sunt evanescente, creierul are nevoie si de un mecanism care sa le tina in minte temporar, pentru a calcula relatiile de inaltime si alte proprietati. (Acest lucru este la fel de important pentru vorbire, unde o propozitie nu ar putea fi inteleasa altfel, deoarece fiecare cuvant dispare in momentul in care este rostit.)

Aceasta capacitate depinde de facultatea numita memorie de lucru: aproximativ, capacitatea de a retine si procesa informatii pe perioade scurte de timp.

Mai multe circuite cerebrale care emana din cortexul auditiv, in principal cortexul frontal dorsolateral si zonele posterioare din lobul parietal, sunt importante pentru aceasta abilitate si, prin urmare, indispensabile pentru perceptia muzicala.

Persoanele cu amuzie congenitala (uneori numita surditate a tonului) – incapacitatea de a intelege relatiile muzicale si, prin urmare, de a percepe melodii sau alte structuri muzicale – s-a dovedit a avea conexiuni reduse intre zonele auditive si regiunile frontale si, prin urmare, se lupta sa-si imagineze dezvaluie relatiile dintre sunete.

Descrierea de mai sus ofera o scurta si foarte simplificata imagine a unora dintre masinile care ne permit sa percepem tonurile si sa stabilim relatiile dintre ele. Dar, desigur, asta abia zgarie suprafata a ceea ce este implicat in raspunsul la sunetele muzicale. Unul dintre cele mai importante aspecte ale perceptiei si unul critic pentru muzica este capacitatea de a anticipa evenimentele viitoare pe baza experientei trecute.

0 Shares
You May Also Like