Bieleta antiruliu – rolul ei si cand trebuie schimbata

0 Shares
0
0
0

Bieleta antiruliu face parte din caroseira masinii. Aceasta actioneaza la nivelul suspensiei si reduce inclinarea autoturismului in curbele inguste sau pe drumul cu denivelari.

Bieleta antiruliu conecteaza rotile opuse de pe aceeasi punte si conecteaza amortizorul de bara stabilizatoare. Numele provine de la ruliu – miscarea masinii in jurul axului longitudinal.

Bara stabilizatoare este alcatuita dintr-un metal prins in doua capete, acolo unde sunt puse doua bucse de cauciuc. Rolul acesteia este conectarea capetelor bieletelor antiruliu de amortizor, astfel conferind stabilitate autoturismului.

Bieleta antiruliu trebuie sa fie de calitate, deoarece impreuna cu bara stabilizatoare vor ajuta amortizoarele sa lucreze egal in efectuarea virajelor, eliminand riscul de balansare si rasturnare a masinii.

Bieleta mentine caroseria pe sol, astfel stabilitatea si aderenta automobilului vor fi intarite. Rolurile bieletei antirului sunt acelea de a regla balansul masinii in mod egal si de a reduce inclinarea acesteia pe curbe inguste sau in conditii meteo nefavorabile.

Aceasta componenta a masinii nu da semne clare de defectiune, doar soferii cu experienta isi pot da seama ca bieleta antiruliu trebuie schimbata. Poti verifica daca aceasta s-a defectat prin virarea volanului la maxim in timp ce masina este oprita.

Verifica apoi capetele bieletei – acestea nu trebuie sa se miste in punctele unde se prind de amortizor si bara stabilizatoare. Pe langa faptul ca nu trebuie ca acestea sa aiba spatiu de miscare, bieleta nu trebuie sa fie nici deformata.

Bieletele antiruliu se pot schimba impreuna sau doar una singura. Daca mergi cu masina la mecanic sau la un service auto, acestia iti vor recomanda cel mai probabil sa le shchimbi pe amandoua.

Schimbarea celor doua bielete se face deoarece ele sunt folosite in mod egal, uzura la fel se depunde pe amandoua, iar in cazul unei bielete noi si uneia vechi, cea veche va ceda prima si tot asa vei ajunge sa le schimbi pe rand si sa ajungi de mai multe ori cu masina in service.

Pretul bieletei antiruliu nu este unul foarte mare, iar disponibilitatea produselor este destul de larga. Pentru a nu mai pierde timp in cautarea piesei de care ai nevoie, noi iti punem la dispozitie bielete antiruliu pentru toate tipurile de masini, livrarea fiind la tine acasa.

Economiseste timp pretios si nu mai cauta produse in magazinele de piese auto, deoarece exista posibilitatea de a nu gasi piesele de care ai nevoie, astfel vei sta cu masina defecta mai mult timp. Comandarea bieletei de antiruliu dureaza foarte putin si poti alege ca livrarea sa fie facuta la service-ul unde se va remedia problema sau la mecanicul care va lucra la masina ta.

Schimbarea bieletei de antiruliu nu accepta amanare in cazul defectarii deoarece aceasta poate pune in pericol siguranta soferului, a pasagerilor, precum si a altor participanti in trafic.

Continuarea sofatului cu bieleta stricata poate duce la accidente grave si creste riscul ca masina sa se rastoarne sau sa derapeze. Desi sunt unele piese care pot astepta pana poti remedia problema, acesta nu este si cazul bieletei antiruliu

0 Shares
You May Also Like