Aparat dentar, cea mai bună opțiune pentru dinții tăi deformați

0 Shares
0
0
0

 

Până de curând, sistemele cu încuietori dentare metalice erau folosite predominant în ortodonție. Această soluție este încă populară și astăzi, deoarece aparatele dentare metalice sunt cele mai accesibile. Totuși, un astfel de aparat dentar nu poate fi numit cel mai estetic. Dacă ești serios îngrijorat de starea zâmbetului tău atunci când porți un aparat dentar, mergi la stomatologia Prodent, deoarece există o oportunitate de a lua în considerare opțiunile moderne din ceramică. Majoritatea aparatelor dentare ceramice sunt cu greu vizibile pe dinți și atrag un minim de atenție, deoarece sunt „deghizate” cu pricepere sub formă de smalț dentar. Un alt tip de aparat dentar modern, este cel din safir. Acest dispozitiv este aproape complet transparent și poate că singura problemă aici, este costul ridicat. Unul dintre cele mai biosigure și hipoalergenice tipuri de aparate ortodontice este cel din titan, recomandat persoanelor alergice.

Aparat dentar – Atașări și senzații

Un criteriu important după care se clasifică aparatul dentar modern, este localizarea lui în cavitatea bucală și tipul de instalare pe dinți. Sistemele externe sau vestibulare sunt opțiunea universală, cea mai comună și destul de preferată. Toate încuietorile sunt situate pe partea vizibilă (frontală) a dinților. Structurile externe au un impact minim asupra dinților și, de obicei, nu provoacă disconfort semnificativ atunci când sunt purtate. Dispozitivele interne sau linguale sunt atașate de smalț pe interiorul dinților. Putem spune că aceasta este cea mai bună opțiune din punct de vedere estetic. În același timp, construcțiile linguale nu sunt atât de preferate, deoarece purtarea lor are o serie de contraindicații. În plus, un aparat dentar lingual oferă senzații mult mai incomode și este departe de a fi cea mai bună structură care nu afectează dicția.

Aparat dentar – Tipuri de materiale

Materialele moderne utilizate pentru fabricarea structurilor nu provoacă reacții alergice. Învelișul de protecție cu zirconiu nu se dezlipește în timpul purtării și rămâne atractiv. Rezistența produselor este mare și pot rezista la sarcini de mestecat. Designul nu necesită reparații, deoarece își păstrează integritatea în timpul perioadei de tratament. Un aparat dentar elegant este Iconix care garantează eficiența tratamentului, confort la purtare și un zâmbet frumos pe tot parcursul tratamentului. Este fabricat din material durabil și fiabil, testat în timp. Are un finisaj estetic auriu deschis care se îmbină perfect cu dinții. Tehnologia unică de acoperire brevetată asigură că structurile își păstrează culoarea stratului de acoperire pe toată durata tratamentului. Combinat cu sârmă de aur și ligaturi transparente, Iconix oferă un sistem cosmetic complet, care este prietenos cu dinții și nu necesită literalmente niciun sacrificiu din partea pacientului.

Când un pacient vine la clinica stomatologică Prodent, medicul ortodont îi oferă mai multe variante de corectare. Medicul vorbește despre caracteristicile fiecăreia dintre metode, despre toate avantajele și dezavantajele sale. Sarcina medicului este să ajute la alegerea în cunoștință de cauză, a unei metode de aliniere a mușcăturii care să se potrivească pacientului, luând în considerare prioritatea și posibilitățile. În ciuda tuturor avantajelor fațetelor dentare, în cazul unei patologii complexe, medicul ortodont este obligat să aplice tratamentul ortodontic cu ajutorul unui aparat dentar. Datorită arcului care este în proiectare, chiar și cele mai severe forme de ocluzie pot fi corectate. Un aparat dentar face față bine tuturor încălcărilor sistemului dentoalveolar.

 

 

0 Shares
You May Also Like