Ce sunt usile rapide si unde se folosesc ?

0 Shares
0
0
0

Denumirea lor spune aproape de la sine despre ce tip de usi vorbim! Usile rapide sunt versiuni mai rapide ale sistemelor de usi conventionale, cum ar fi usile cu role, usile sectionale, usile din PVC sau rulourile. Pentru a functiona cu o viteza optima, proiectarea usilor rapide este esentiala pentru a asigura longevitatea pieselor, consumul cel mai eficient de energie si fiabilitatea in conditii de utilizare intensiva.

Usile rapide sunt concepute in general pentru a se integra cu tipurile de trafic din cadrul organizatiei tale, fie ca este vorba despre trafic pietonal, stivuitoare, vehicule sau transportoare automate. Tocmai de aceea, este esential sa analizezi tipurile variate de design disponibile pentru usi rapide industriale, precum si sistemele conexe de activare, in asa fel incat sa se potriveasca cel mai bine cu caracteristicile de trafic si sa se evite coliziunile costisitoare. O cerinta cheie este ca usile alese sa se deschida foarte repede si sa se inchida lent.
Producatorii pot instala si alte caracteristici in acest scop. Exista, de pilda, tipuri de usi rapide care au un sistem integrat de avertizare a traficului care notifica soferul, prin lumini LED intermitente, atunci cand o usa este pe cale sa se inchida.
Alte variante de usi au un sistem de ghidaj in spirala, care mentine usa deschisa pe parcursul unui ciclu intreg de operare.

Pentru ce sunt folosite usile rapide?

Daca usile sunt mentinute inchise pe durata maxima de timp, cu o etansare buna a perimetrului atunci cand sunt inchise, se pot reduce pierderile de energie si de temperatura pe spatiul usii. In plus, pot fi realizate ritmuri de functionare optime, iar riscurile de contaminare incrucisata pot fi reduse la minim.
Cu toate acestea, intr-o baza cu trafic intens – fie ca este vorba despre pietoni, stivuitoare sau camioane – mentinerea usilor inchise fara intreruperi grave ale functionarii afacerii poate fi un adevarat cosmar pentru un manager de operatiuni. Iar singura modalitate de a te trezi din acest cosmar sunt usile rapide!
Usile rapide pot juca un rol extrem de important in indeplinirea tuturor obiectivelor ce tin de controlul energiei si de mentinerea igienei in cadrul unei organizatii – fara a compromite productivitatea sau usurinta accesului. Iata, asadar, ca usile rapide sunt utile si pot fi folosite in orice tip de aplicatii, dar ele sunt preferate in primul rand pentru:

  • Usi de incarcare/descarcare pentru depozite – confera un control optim al accesului pasarilor, prafului, insectelor sau variatiilor de temperatura.
  • Usi pentru zone de productie alimentara – confera igiena, zonare si controlul temperaturii.
  • Camere frigorifice si congelatoare – confera controlul temperaturii.
  • Logistica si transport – confera un plus de securitate, zonare si control al traficului.
  • Industria cerealelor si moraritului – confera controlul prafului.
  • Spalatorii auto – utile in controlul pulverizarii.
  • Domeniul farmaceutic – utile pentru reglarea presiunii pozitive si pentru controlul igienei.

Din punct de vedere al caracteristicii arhitecturale, usile rapide pot fi realizate in asa fel incat sa corespunda cerintelor estetice ale unei cladiri. Insa managerii de companii vor instala usi rapide in primul rand din motive de siguranta sau pentru a izola termic si fonic.

0 Shares
You May Also Like