5 uleiuri esențiale pentru stimularea stării de spirit

0 Shares
0
0
0

Având în vedere situația globală actuală, mulți oameni se simt furioşi, stresați sau au crize de anxietate. Dar există o modalitate de a vă îmbunătăţi starea de spirit. Imaginați-vă în mijlocul unei grădini, înconjurat de flori parfumate. Aproape imediat, este posibil să simțiți un sentiment de calm și relaxare în timp ce inhalați parfumul proaspăt și dulce al florilor. Apoi, imaginaţi-vă în bucătărie, stoarcând portocale pentru a face suc. Mirosul proaspăt de citrice oferă un impuls energetic dimineața.

Aceste exemple arată modul în care parfumul ne influențează starea de spirit, iar cu ajutorul uleiurilor esențiale, reproducerea acestor experiențe plăcute devine ușoară și posibilă oricând și oriunde.

Lavanda

În numeroase studii, s-a descoperit că lavanda este un remediu natural eficient pentru ameliorarea anxietății și a depresiei, ameliorarea stresului și îmbunătățirea somnului. Fără efecte secundare cunoscute, care sunt des întâlnite în cazul tratamentelor convenționale pentru aceste afecțiuni, lavanda este o modalitate ușoară și sigură de a vă calma starea de spirit. Pentru cele mai bune rezultate, adăugaţi câteva picături pe pernă sau lenjeria de pat sau folosiţi un difuzor lângă patul sau biroul dumneavoastră.

Tămâia

Tămâia este un ulei esențial obișnuit pentru aromoterapie, care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajutând la ameliorarea stresului și anxietății, la reducerea durerii și creșterea imunității. Se spune că parfumul său cald și ușor picant transmite mesaje către sistemul limbic al creierului, influențând astfel sistemul nervos. Cel mai bine este folosit împreună cu un ulei purtător și aplicat după cum este necesar, fără riscul de efecte secundare negative, cum ar fi somnolența.

Lemongrass

Uleiul esențial de lemongrass are o aromă ușoară, proaspătă, de citrice, care stimulează inspirația și creşte claritatea mentală. Cu aceste proprietăți grozave, este ideal pentru a face față crizei de somn de la mijlocul după-amiezii sau pentru a fi folosit înainte de o prezentare, pentru a ajuta la creşterea încrederii și la reducerea stresului.

Menta

Uleiul esențial de mentă este favoritul aromaterapeuților pentru proprietățile sale revigorante. Menta oferă un efect răcoritor datorită conținutului său ridicat de mentol. Utilizați ulei de mentă într-o baie de picioare, pentru a calma picioarele obosite și dureroase sau pentru un automasaj binefăcător. Pentru a calma instantaneu o durere de cap, aplicați un strop de ulei de mentă amestecat cu unul purtător, direct pe tâmple.

Ylang ylan

Uleiul esențial de ylang ylang este derivat din arborele tropical ylang ylang dulce aromat și este un ingredient popular al parfumurilor florale, probabil datorită capacității sale de a reduce gândurile negative și stresul. Utilizați un ulei purtător sau o loțiune împreună cu câteva picături de ulei de ylang ylang şi frecaţi direct pe încheieturi, gât, picioare și în spatele urechilor (puncte de declanșare) pentru a îmbunătăți starea de spirit și a reduce senzația de iritabilitate.

Așadar, dacă starea dvs de spirit are nevoie de o revigorare rapidă sau de un efect calmant, încercaţi unul sau mai multe dintre aceste uleiuri esențiale ca o soluție naturală. Aflaţi mai multe despre uleiurile esenţiale şi despre cum ne pot ajuta acestea să ne îmbunătăţim starea de spirit şi calitatea vieţii prin inscriere doTERRA.

0 Shares
You May Also Like