4 surse de proteine pentru vegani

4 surse de proteine pentru vegani

0 Shares
0
0
0

Când vine vorba de surse de proteine, contrar convingerilor populare, veganii au la dispoziție o multitudine de opțiuni excelente de proteine, fără a lua în considerare cantitățile însemnate de proteine care se găsesc în leguminoase.

Cu ajutorul acestor surse de proteine, dacă sunteți vegan sau pur și simplu doriți să adoptați o dietă bazată în mare măsură pe plante, puteți pregăti preparate delicioase și bogate în substanțele nutritive de care are nevoie un corp sănătos.

Aceste opțiuni de proteine vegane se numără printre cele mai frecvent disponibile și puteți găsi o gamă de opțiuni variate în magazinele online, dar și în magazinele fizice, inclusiv în secțiunile de alimente congelate și refrigerate.

Tofu

Făcut din boabe de soia și procesat într-o textură uniformă și solidă, tofu este un element de bază clasic al dietei vegane. Disponibil într-o varietate de texturi, de la mătase asemănătoare budincii la solid și la textură extra fermă, puteți folosi tofu pentru diverse preparate culinare diferite.

Tofu are o aromă naturală blândă și o textură plăcută care îl face extrem de versatil. Îl puteți marina, asezona și pregăti pentru a obține aproape orice aromă doriți. În cazul celor mai mulți vegani, tofu este minunat la mic dejun, la prânz alături de o salată, dar și pregătit sub forma unei fripturi pentru cină.

Tempeh

Tempeh este, de asemenea, făcut din boabe de soia, dar spre deosebire de tofu, boabele de soia din tempeh sunt fermentate și presate împreună, creând o masă solidă de bucăți mai mici pe care le puteți tăia în cuburi sau felii sau le puteți sfărâma după cum doriți.

În timp ce tofu este destul de ușor de gătit, pentru mulți vegani este o provocare să gătească tempeh, cel puțin prima dată. Dacă nu este gătit corect, tempeh poate avea o textură granuloasă, destul de neplăcută. Prin urmare, înainte de găti tempeh, asigurați-vă că înțelegeți tehnica corectă de a lucra cu acest ingredient.

Înlocuitor de omletă

Și veganii își pot satisface pofta de omletă cu ajutorul proteinei vegetale texturate, cum ar fi un înlocuitor pentru omletă vegană 100% natural, Veggs, 180 gr. Spre deosebire de tempeh și tofu, acest înlocuitor pentru omletă poate fi păstrat uscat în cămară timp de săptămâni, fiind astfel un produs de bază bun de avut la îndemână.

Nu conține alergeni, este 100% din plante și necesită o simplă rehidratare cu apă. Poate fi folosit pentru prepararea unei omlete grozave, dar și pentru alte preparate care, în mod obișnuit, ar necesita ouă, cum ar fi clătite, brioșe, quiche, checuri aperitiv și altele.

Seitan

Seitanul este un ingredient făcut din proteine de gluten de grâu, așadar nu este recomandat veganilor care urmează o dietă fără gluten. În schimb, veganii care consumă gluten, apreciază cu adevărat textura cărnoasă a seitanului și faptul că poate înlocui carnea într-o varietate de preparate delicioase.

De exemplu, mulți vegani obișnuiesc să felieze seitanul sau să îl taie în fâșii pentru a pregăti fajitas sau quesadilla de casă, în timp ce alți vegani folosesc seitanul pentru a înlocui carnea de vită în rețeta de tocană preferată sau în gulaș.

 

0 Shares
You May Also Like