4 moduri prin care îți poți dezvolta mica afacere

4 moduri prin care îți poți dezvolta mica afacere

0 Shares
0
0
0

Ești proprietarul unei cafenele, a unui bar, a unui magazin mixt sau orice fel de mică afacere și te gândești că ar fi o idee bună să o dezvolți, astfel încât să oferi cât mai multor oameni serviciile tale și implicit să îți crești câștigurile? Ei bine, piața antreprenorială este una dinamică și competitivă, iar pentru a rămâne relevant în aceasta, trebuie să te adaptezi constant în funcție de oportunitățile și provocările pe care aceasta le aduce. 

Iată câteva idei care îți pot crește mica întreprindere

 

1. Fă cercetări ca să formulezi o evaluare SWOT

Înainte de a face alegeri, este important să știi unde te afli, iar acest fapt se poate realiza printr-o examinare Strengths Weaknesses OpportunitiesThreats, prescurtată SWOT. După cum spune și numele, trebuie să analizezi obiectiv care sunt avantajele și dezavantajele oferite de resursele și limitările din interiorul firmei, precum și factorii veniți din exterior care îți pot oferi șanse de îmbunătățire sau decădere, în funcție de valențele economice sau politice imprevizibile.

2. Treci la acțiune!

După ce treci de primul pas, este timpul să pui teoria în practică. Fă-ți un plan pe care să-l împarți în mai multe puncte de interes clare și concrete. De asemenea, asigură-te că acestea pot fi palpabile într-un timp care să fie bine determinat, care nu poate fi prelungit la nesfârșit. Folosește-te de anumite pârghii care să-ți garanteze cât mai mult câștigul, iar un bun exemplu prin care poți face asta este răsplătirea fidelității clienților prin oferirea de discount-uri sau giveaway-uri în funcție de consumație.

3. Fonduri monetare

Ca să treci la următorul nivel în business, ai nevoie de niște fonduri suplimentare. Te poți baza pe cel obținut din câștigurile firmei, însă dacă nu treci printr-o perioadă financiară prea  bună, poți apela la un credit online în rate de la AgilCredit, instituție care îți poate oferi într-un mod simplu și rapid un capital de până la 10.000 de lei. De asemenea, te poți orienta către investitori, dar va fi destul de greu să îi găsești și să le câștigi încrederea. Ca situație excepțională, dacă ești conștient de faptul că în jurul proiectului tău există o anumită fidelitate din partea clienților tăi, poți încerca și varianta unui program de crowdfunding pe o platformă online, unde să îți fie depuse mici sume de bani.

4. Răspândirea prin publicitate și marketing

Recunoașterea publică este elementul care îți permite să-ți menții afacerea, dar și să ți-o dezvolți. Fără ea, riști să dai faliment, bazându-te doar pe câteva persoane care îți calc pragul întâmplător, din curiozitate. Astfel, caută mereu să-ți pui întreprinderea în evidență. Într-o epocă a online-ului, concurența este una acerbă prin multitudinea de reclame care apare la diverse branduri. Pentru a face față, expune unicitatea pe care serviciile tale o are în raport cu restul. Creează pagini de social media pe care să postezi într-un mod interactiv și ingenios conținut despre produsele pe care le comercializezi.

În concluzie, oricine își dorește să evolueze, atât personal cât și profesional. Fii mereu determinat, disciplinat și consecvent pentru a ajunge cât mai departe cu societatea ta comercială! Nu uita de unde ai plecat și principiile care te-au adus până în acest punct.

Sursă foto: freepik.com

0 Shares
You May Also Like