Trei motive care să te determine să folosești un instrument de monitorizare a prețurilor.

0 Shares
0
0
0

Cele trei puncte cheie ale comerțului electronic ar putea fi rezumate astfel: preț, preț și desigur, iar preț. Poate părea o exagerare, dar importanța prețului în vânzările online este decisivă. Și, deși este adevărat că experiența utilizatorului devine din ce în ce mai importantă, pentru clienți cumpărăturile online se rezumă la o comparație și la alegerea celui mai bun preț.

Utilizatorii navighează, examinează, compară și fac toate acestea în doar câteva secunde. Un magazin online poate avea cel mai bine structurat site, poate veni cu o abordare diferită în ceea ce privește  experiența clienților pe acea pagină și chiar poate avea produse foarte interesante; dar dacă prețurile nu sunt adecvate, potențialii clienți se transformă în vizitatori și nu vor cumpăra nimic. Se pierde o oportunitate de vânzare printr-un singur clic și de multe ori nici nu se observă acest lucru.

Ce este monitorizarea prețurilor?

Capacitatea de a ajusta prețurile nu înseamnă a le reduce, ci capacitatea de a înțelege cel mai bun mod de a gestiona prețul într-un mediu extrem de competitiv, cum ar fi comerțul electronic.

Dacă prețurile au devenit factorul decizional decisiv,  este necesară o strategie de monitorizare a variabilelor interne și externe care influențează valoarea produselor pentru a lua decizii care măresc vânzările.

Monitorizarea prețurilor are o componentă esențială de analiză internă. Trebuie să studiezi datele despre vânzările tale, tendințele istorice și impactul promoțiilor asupra propriilor încasări, printre alte variabile importante.

Desigur, ecuația monitorizării prețurilor este completată cu analize externe. Monitorizarea implică analiza concurenților, efectuarea unei urmăriri detaliate a produselor și a promoțiilor acestora. Aceste două părți unite sunt cele care oferă un scenariu complet pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la valoarea optimă a unui produs.

De ce să monitorizezi concurența?

Cheia monitorizării prețurilor competitive este să înțelegi strategia celorlalți și să anticipezi acțiunile lor. Și, în acest sens, monitorizarea oferă informații valoroase despre trei variabile: prețuri, produse și promoții.

Orice modificare online a prețurilor concurenților poate fi identificată cu un soft de monitorizare adecvat. Acest lucru îți permite să deduci mișcările și strategia de stabilire a valorii produselor și să reacționezi în consecință pentru a menține în continuare prețuri competitive.

Cum se face monitorizarea prețurilor?

Fără tehnologie ar fi imposibil să se monitorizeze prețurile, prin urmare, alegerea instrumentului de monitorizare preturi potrivit este esențială pentru implementarea unei strategii care se transformă în rezultate tangibile. Dar, înainte ca acest soft să își facă treaba tu trebuie să răspunzi la doua întrebări esențiale:

1.Care sunt concurenții direcți?

Definirea celor mai relevanți concurenți este foarte importantă pentru o strategie de monitorizare. Nu are sens să te compari cu toți comercianții de pe piață, ci doar cu cei ale căror acțiuni au sau ar putea avea o influență reală asupra afacerii tale.

 2.Care este sortimentul adecvat de analizat?

Stabilirea produselor adecvate de urmărit este într-un fel, o decizie similară cu prima deoarece ideal este să găsești echilibrul între analizarea tuturor produselor și analizarea numai a celor relevante.

Toate datele pe care ți le furnizează un instrument de monitorizare a prețurilor trebuie analizate cu o gândire analitică și transformate în acțiuni concrete de creștere a afacerii și profitului tău.

“Încercare? Nu există încercare. Există doar a face și a nu face.” – Yoda

0 Shares
You May Also Like