O decizie potrivita cand vrei o casa

O decizie potrivita cand vrei o casa

0 Shares
0
0
0

Cu toate ca piata imobiliara se plange de lipsa de clienti, lucrurile nu stau chiar asa. Indiferent de scaderea puterii de cumparare, oamenii isi doresc sa isi cumpere proprietati, indiferent daca sunt pentru uz personal sau daca vor sa le aduca profit financiar ulterior achizitionarii acestora. Daca te numeri printre aceste persoane, informatiile cuprinse in acest articol te vor ajuta.

Investeste inteligent

Chiar daca scopul tau este sa iti cumperi o locuinta in care sa locuiesti, sau doresti o proprietate pe care sa o inchiriezi ulterior, pe termen lung sau in regim hotelier, cand faci o astfel de investitie, trebuie sa iei in calcul multi factori. In primul rand, este bine sa iei un apartament sau o casa noua.

Daca dezvoltatorii de complexe rezidentiale nu ar livra produse de calitate, acestea nu ar mai exista si dupa cum poti singur vedea, in fiecare zona a orasului mai apare unul. Concluzia este ca sunt afaceri profitabile si ca exista cumparatori. Este suficient sa intri pe site-urile acestor dezvoltatori si vei vedea ca foarte multe blocuri sau cartiere de vile sunt sold-out inca din faza de proiect.

Cand este bine sa investesti?

Ai auzit, desigur, de boom-uri imobiliare. In aceste perioade, preturile caselor cresc destul de mult. Sunt multe persoane care asteapta sa treaca aceste perioade pentru a cumpara proprietati la preturi mai rezonabile. De regula, dezvoltatorii cesc preturile in functie si de fluctuatiile economiei. Nu este neaparat nejustificat un pret mai ridicat.

Este suficient sa creasca pretul combustibilului ca toate preturile materialelor de constructie si al mainii de lucru sa creasca. Asta inseamna ca nu avem tot timpul de a face cu o crestere artificiala a preturilor. Binenteles, ca dezvoltatorii isi doresc sa aiba clienti, de aceea poti gasi numeroase oferte care sa te ajute sa scazi costurile, atunci cand te intereseaza vile de lux Bucuresti sau apartamente de lux in Bucuresti.

Achiti integral, faci un credit sau preferi rate la dezvoltator?

Ar trebui sa stii care este diferenta dintre optiunile prezentate. Daca iti permiti achitarea integrala, atunci asta este cea mai buna solutie. Nu exista dobanzi si poate ai sanse sa ti se ofere anumite reduceri. Daca optezi pentru creditele bancare, fie ele credite imobiliare sau alte programe de creditare oferite de banci, atunci ai nevoie de un avans, ulterior efectuandu-se un calcul al ratelor pe perioade lungi de timp.

Aici vorbim despre dobanzi, riscul cresterii ratelor in timp si angajamente fata de banci pe perioade foarte mari. Pe langa toate acestea sa nu uiti ca esti proprietar in momentul in care achiti ultima rata. A treia optiune, este cea de achitare prin rate direct la dezvoltator. Procesul de achitare in acest caz, este de regula pe termen scurt.

Avansul necesar este mult mai consistent, dobanzile pot fi (si de regula sunt) mai mari decat la banci, doar ca termenul de achitare este mai scurt. Poti achita in cinci ani intreaga proprietate si sa te bucuri de statutul de proprietar. Un avantaj demn de luat in calcul este ca intregul proces de evaluare si de inchiere a unui contract este mult mai scurt decat atunci cand incerci obtinerea unui credit bancar.

0 Shares
You May Also Like