Motorizare pe care sa o alegi pentru masina ta

Motorizare: pe care sa o alegi pentru masina ta?

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti in cautarea unei masini noi sau doar a unui prim vehicul, este important sa evaluati diferitele caracteristici pe care le cautati. Unul dintre principalele criterii de luat in considerare este motorizarea vehiculului. Benzina, motorina, hibrid… Exista mai multe si fiecare are specificul sau. Daca doriti sa le cunoasteti, luati in considerare citirea acestui articol. Vi le prezentam!

Motorina

Daca faceti peste 20.000 de km pe an si foarte putine calatorii urbane sau semiurbane scurte, acest tip de vehicul este pentru dumneavoastra. Nu-l cumparati daca calatoriti in mod regulat pe distante scurte, adesea in mijlocul oraselor. In ciuda emisiilor ridicate de oxizi de azot, motorina ramane o sursa viabila de combustibil, mai ales daca conduceti pe distante lungi. In acest caz, ramane cea mai buna optiune. Motoarele diesel noi sunt printre cele mai curate masini, deoarece producatorii trebuie sa respecte legi stricte privind emisiile de particule in suspensie si alti poluanti. Nu cumparati o masina cu filtru de particule diesel – aproape toate dieselurile din 2011 sunt echipate cu ele – daca faceti in mod regulat calatorii scurte. Filtrul de particule trebuie sa se incalzeasca pentru a se “regenera”. Daca nu face acest lucru suficient de des, filtrul se infunda si asadar necesita reparatii costisitoare.

Benzina

Daca conduceti mai putin de 20.000 de km pe an, dar totusi va petreceti o parte din timp pe autostrada, puteti alege o masina pe benzina. Masinile pe benzina au parcurs un drum lung, reusind sa inchida decalajul economic urias care le-a separat de vehiculele diesel echivalente. Acestea fiind spuse, inca nu sunt cea mai inteligenta optiune daca conduceti mai mult de 20.000 de mile pe an. Sub aceasta cifra, acestea ar putea fi alegerea ideala pentru dvs. Ele sunt intotdeauna mai potrivite pentru conducerea in afara orasului, asa ca, daca locuiti la marginea unui oras si lucrati zilnic intr-o alta aglomerare situata la 50 km distanta, alegeti o masina pe benzina. Amintiti-va sa cautati mai multe tipuri de masini pe baza de benzina iar acestea sa fie din 2014 cel putin.

Hibridul

Daca sunteti sofer urban sau semi-urban in timpul saptamanii si conduci sute de kilometri in weekend, o masina hibrida este ideala pentru dvs! Iar dimpotriva, daca sunteti intotdeauna pe autostrada sau daca nu aveti acces la o statie de incarcare la domiciliu sau la locul de munca, evitati aceasta alegere. In aceasta sectiune, luam in considerare hibrizii plug-in. Acestea combina de obicei un motor pe benzina cu o baterie litiu-ion de dimensiuni decente si un motor electric pentru a oferi o gama buna in modul complet electric. Hibrizii plug-in sunt, prin urmare, excelenti, cu conditia sa reincarcati in mod regulat bateria de pe reteaua electrica. Puteti incarca bateria interna a unui vehicul hibrid plug-in de la motorul cu ardere interna de la bord, dar acest lucru duce la o economie de combustibil slaba. Prin urmare, incarcarea la retea este cheia succesului unui vehicul plug-in hybrid.

Va multumim ca ati citit, speram ca v-a placut acest articol si ca acum stiti ce fel de vehicul sa luati in considerare in functie de ce mediu se va folosi, de asemenea este important sa cumparati un combustibil de calitate pentru a pastra masina intr-o stare cat mai buna sau puteti cauta masini de inchiriat Cluj daca sunteti in apropriere.

0 Shares
You May Also Like