Este mai indicat sa inlocuiti sau sa reparati parbrizul?

Este mai indicat sa inlocuiti sau sa reparati parbrizul?

0 Shares
0
0
0

Parbrizul unui vehicul este o caracteristica importanta de siguranta care ofera un anumit grad de protectie celor din interiorul vehiculului in caz de accident. Din acest motiv, fiecare proprietar de automobil are obligatia de a se asigura ca parbrizul auto este in permanenta in stare buna. In acest articol, vom discuta despre procesul de inlocuire a parbrizului deteriorat, cu un parbriz nou ales de pe www.parbrizeacasa.ro.

Inlocuiti sau reparati?

Prima intrebare cu care se confrunta majoritatea proprietarilor de masini atunci cand se confrunta cu un parbriz crapat sau ciobit este daca trebuie sa fie inlocuit sau reparat. Exista argumente pro si contra ambelor tehnici, iar uneori inlocuirea parbrizului cu unul nou, ales de pe www.parbrizeacasa.ro, este singura optiune ramasa. De exemplu:

In cazul in care parbrizul tau din diferite motive este putin ciobit sau prezinta o fisura grava (mai mult de cativa centimetri latime), ar trebui probabil inlocuit.

Inlocuirea este obligatorie in cazurile in care deteriorarea este de partea soferului de parbriz. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea lucrarilor de reparatie lasa geamul sa arate putin distorsionat, ceea ce poate fi foarte distragator de atentie in momentul conducerii.

Cei mai multi tehnici de reparatie / inlocuire calificati nu vor fi de acord sa repare fisurile care se desfasoara de-a lungul laturilor geamului. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest tip de daune tinde sa se raspandeasca rapid si este foarte greu de retinut.

Primul lucru pe care trebuie sa-l aflati este  daca parbrizul dvs. este reparabil si, deoarece fiecare caz in parte este diferit, este mai bine sa va consultati cu un tehnician calificat si bine instruit pentru a fi sigur. Eliminarea si repararea bricolajului ar putea fi o optiune.

Nu toate companiile de inlocuire sunt facute egale

Acum, instinctul tau ar putea fi sa cauti o companie care sa-ti inlocuiasca parbrizul cat mai repede si cat mai ieftin. Cand vine vorba de parbrize, aceasta alegere de inlocuire nu este pur si simplu calea corecta de urmat si iata de ce: un parbriz este o componenta foarte importanta a unui vehicul, iar un loc de munca slab de inlocuire iti poate pune viata, precum si viata pasagerilor, in pericol grav. Iata de ce este indicat ca parbrizul unei masini sa fie inlocuit intr-un atelier in care isi desfasoara activitatea expertii in aceasta activitate:

  • Un parbriz instalat corect va protejeaza pe dvs. si pasagerii dvs. de a fi aruncati din vehicul in timpul unui accident.
  • Acesta impiedica acoperirea vehiculului dvs. (plafonul mai pe intelesul tuturor) sa se prabuseasca in timpul unui accident.
  • Daca parbrizul se declanseaza sau se descompune complet in timpul unui accident, orice airbag care se declanseaza va fi practic inutil.
  • Si aceasta lista continua. Faceti-va de fiecare data bine temele si lucrati doar cu specialisti in inlocuirea parbrizului care sunt de incredere si foarte bine pregatiti, dar si dotati cu cele mai bune instrumente necesare acestei activitati. Aflati mai multe despre modalitatile corecte si gresite de a inlocui un parbriz si ce trebuie sa cautati atunci cand alegeti un inlocuitor.

Cat ma va costa?

Pretul exact al unei lucrari de inlocuire este foarte dificil de spus fara a sti toate detaliile. Acestea fiind spuse, exista cativa factori majori pe care ar trebui sa va concentrati, pentru a afla cu exactitate cat va costa inlocuirea parbrizului cu un parbriz nou ales de pe www.parbrizeacasa.ro.

Marimea parbrizului care trebuie inlocuit va fi unul dintre principalii factori care determina pretul. Cu cat parbrizul dvs. este mai mare, cu atat va costa mai mult sa obtineti unul nou.

Complexitate si fitinguri – aceasta inseamna lucruri precum atasamente pentru oglinzi, acoperiri speciale, senzori de caldura / ploaie si asa mai departe. Toate acestea se adauga semnificativ la costul inlocuirii parbrizului.

Indiferent daca obtineti un OEM (Producator de echipamente originale) sau un parbriz aftermarket, un alt factor care influenteaza pretul, este legat de marca si modelul masinii. O masina de la un producator auto precum BMW sau Mercedes, va necesita costuri mai mari de inlocuire a unui parbriz, decat i masina precum un model de la Opel sau Ford.

Ce este un parbriz OEM?

Un parbriz OEM va fi identic cu parbrizul cu care a venit masina dvs. cand era nou. Datorita faptului ca producatorii de autovehicule se schimba intre diferiti producatori de sticla auto, noul parbriz ar trebui sa fie fabricat de o alta companie auto de sticla (dar va fi facut in aceiasi specificatie ca si originalul).

Ce este un parbriz Aftermarket?

Un parbriz aftermarket este un parbriz care a fost produs de un tert producator auto de sticla care nu are legatura cu producatorul auto care v-a construit masina. Acesti producatori terti nu respecta aceleasi specificatii si indrumari ca producatorii auto de sticla OEM, ceea ce face ca achizitionarea / utilizarea produselor sa fie un joc de noroc, ca sa zic asa.

Deci, ce optiune ar trebui sa alegeti?

Aceasta depinde de cerintele dvs. de calitate, precum si de suma de bani de care dispuneti. Daca masina are CASCO, multi furnizori de asigurari auto permit doar inlocuirile OEM, asa ca tineti cont de acestea atunci cand luati o decizie. Daca insa suportati din propriul buzunar costurile, atunci un parbriz aftermarket ar putea fi solutia ideala, pentru ca este mai ieftin.

0 Shares
You May Also Like