Cum sa alegi usile de interior pentru o casa eleganta si functionala

Cum sa alegi usile de interior pentru o casa eleganta si functionala?

0 Shares
0
0
0

Iti renovezi casa si vrei sa reinnoiesti aspectul spatiului tau de locuit? Usile de interior sunt, fara indoiala, o piesa de mobilier esentiala pentru a adauga personalitate si stil locuintei tale si exista ceva pentru fiecare.

Daca esti inca nehotarat si ai nevoie de sfaturi despre cum sa alegi usile interioare, esti in locul potrivit! In acest articol, de fapt, explicam totul despre usi interioare tendinte si reguli de montaj.

Cum sa alegi usile interioare?

Alegerea usilor de interior este un moment important, de care depinde nu numai aspectul estetic al camerei, ci si functionalitatea acesteia. Iata, asadar, toate aspectele care trebuie luate in considerare:

Stil – daca ai deja in minte care ar trebui sa fie stilul casei tale, alegerea usilor interioare nu va fi dificila: daca mobilierul este clasic, de exemplu, ar trebui sa optezi pentru usi mai traditionale, in timp ce in cazul mobilierului modern, poti indrazni cu ceva mai original.

Tipul de deschidere – usile de interior trebuie sa fie, in primul rand, functionale: in camerele mici sau daca spatiul de deschidere este limitat, cea mai buna alegere este o usa glisanta sau o usa plianta.

Materialul – pe piata, poti gasi usi de interior din diferite materiale: lemn, metal, sticla si aluminiu. Alegerea materialului este dictata de gustul personal si de stilul casei, dar trebuie sa se tina cont si de timp si de uzura. O usa laminata rezista in timp, o usa din lemn se poate zgaria sau deteriora mai repede. Pe de alta parte, usile din sticla sunt ideale in casele intunecate, in combinatie cu rame si lambriuri din lemn, iar usile glisante din sticla pot fi de asemenea alese pentru a diviza spatiile sau pentru a defini mai bine accesul la o terasa.

Culoare – alegerea culorii corpurilor de iluminat nu este usoara, deoarece culorile vii dau personalitate ambientului, dar chiar si usile in tonuri neutre pot fi deosebite daca sunt alese in varianta lacuita: albul, bejul sau griul porumbel sunt culori ideale intr-o casa in stil shabby, griul si negrul arata bine intr-o casa in stil industrial, in timp ce maro se potriveste bine intr-o casa clasica sau rustica.

Pentru un efect coordonat, poti alege usi de interior care sa se potriveasca cu ferestrele.

Cum se monteaza usile de interior?

Montarea usilor de interior poate fi un proiect destul de simplu pentru un specialist, dar poate fi mai dificila pentru incepatori. Este important sa urmezi pasii corect si sa ai toate instrumentele necesare inainte de a incepe procesul de montare. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa montezi usile de interior in siguranta si cu succes.

Pregatirea – Verifica dimensiunile usii si asigurati-te ca ai toate instrumentele necesare, inclusiv un un ciocan, surubelnite, clesti si sabloane.

Verificarea cadrului usii – Verifica daca cadrul usii este plin si drept. Daca nu este, adauga materiale de sustinere, cum ar fi dibluri, pentru a-l stabili.

Instalarea balamalelor – Balamalele sunt piese importante care sustin usa si permit deschiderea si inchiderea acesteia. Instaleaza balamalele conform instructiunilor producatorului.

Montarea usii – Introdu usa in cadrul acesteia si asigurati-te ca este nivelata. Fixeaza  usa la balamale cu suruburi.

Instalarea garniturilor – Garniturile sunt folosite pentru a izola usa si a evita pierderea de caldura sau a zgomotului. Instaleaza garniturile conform instructiunilor producatorului.

Verificarea – Verifica daca usa se deschide si se inchide cu usurinta si daca este nivelata.

In concluzie, montarea usilor de interior poate fi un proiect relativ simplu daca urmezi pasii corect.

0 Shares
You May Also Like