Ce este un Interaction Designer

Ce este un Interaction Designer?

0 Shares
0
0
0

Proiectarea interactiunii 101

Designul de interactiune este un proces in care designerii se concentreaza pe crearea de interfete web captivante, cu comportamente si actiuni logice si gandite. Designul interactiv de succes foloseste tehnologia si principiile unei bune comunicari pentru a crea experientele dorite de utilizator. Iata cateva oferte excelente pentru Pret Site.

Designul interactiunii in ceea ce priveste site-urile web si aplicatiile este ceva despre care vorbim de aproximativ 10 ani. Una dintre cele mai bune si mai citate introduceri ale conceptului a fost publicata de Bob Baxley in 2002, intr-o serie de 12 parti, care a definit designul de interactiune pentru aplicatii web.

„Prezentarea designului de interactiune” descompune domeniul in cinci parti care sunt inca utile si relevante astazi:

 • Comunicarea om/masina este traducerea conversatiilor dintre dispozitiv si utilizator.
 • Actiunea/reactia analizeaza modul in care interactiunile au loc si se desfasoara.
 • Starea asigura ca utilizatorii stiu ce se intampla si de ce in cadrul aplicatiei.
 • Fluxul de lucru asigura ca utilizatorii stiu cine sa foloseasca un instrument sau o aplicatie si ce se intampla in continuare.
 • Functionarea defectuoasa ia in considerare greselile care pot sa se intample.

In plus, exista anumite consideratii de retinut atunci cand creati interactiuni de design. Usability.gov ofera intrebari de baza in cateva categorii diferite care pot ajuta la modelarea modului in care designul se imbina.

 • Ce poate face un utilizator prin interactiunea cu mouse-ul, degetul sau stiloul pentru a interactiona direct cu interfata?
 • Ce comenzi poate da un utilizator pentru a interactiona cu interfata?
 • Aaspectul ii ofera utilizatorului un indiciu despre cum functioneaza?
 • Ce informatii furnizati pentru a informa un utilizator despre ce se va intampla inainte de a efectua o actiune?
 • Exista constrangeri pentru a ajuta la prevenirea erorilor?
 • Mesajele de eroare ofera utilizatorului o modalitate de a corecta problema?
 • Ce feedback primeste un utilizator atunci cand este efectuata o actiune?
 • Care este timpul de raspuns intre o actiune si feedback?
 • Elementele de interfata au o dimensiune rezonabila pentru a interactiona?
 • Marginile si colturile sunt utilizate strategic pentru a localiza elemente interactive?
 • Respectati standardele?
 • Informatiile sunt impartite in cateva elemente?
 • Sunt folosite formate familiare?

Rolul unui designer de interactiuni

Daca te gandesti sau pui intrebarile din lista de mai sus, esti un designer de interactiuni.

Un designer de interactiune este persoana din echipa de proiectare, dezvoltare, creatie sau marketing care ajuta la formarea si crearea unei strategii de design, identifica interactiunile cheie ale produsului, creeaza prototipuri pentru a testa concepte si ramane la curent cu tehnologia si tendintele care vor afecta utilizatorii.

Acest lucru poate suna ca o multime de concepte diferite compilate intr-o descriere neclara a postului. Pentru a descrie mai simplu: companiile angajeaza un designer de interactiune pentru a se asigura ca aplicatiile lor digitale functioneaza pentru utilizatori.

Caile de cariera ale designerilor de interactiune sunt variate. Unele programe formale de design te invata cum sa fii un astfel de specialist. Altii ajung designeri de interactiuni pur si simplu din experienta. Dar una dintre trasaturile comune ale designerilor de interactiune este setea de cunoastere pentru modurile in care functioneaza lucrurile, nu le este frica sa puna intrebari si capacitatea de a vizualiza si de a se juca cu elemente si concepte in moduri noi.

Ce este designul adaptiv?

Designul web adaptiv (AWD) promoveaza crearea mai multor versiuni ale unei pagini web pentru a se potrivi mai bine dispozitivului utilizatorului, spre deosebire de o singura pagina statica care se incarca (si arata) la fel pe toate dispozitivele sau o singura pagina care reordoneaza si redimensioneaza continutul receptiv pe baza dispozitivului/dimensiunii ecranului/browserului utilizatorului.

Aceasta descrie cel mai adesea utilizarea unei versiuni pentru dispozitive mobile si desktop a unei pagini (sau, in cele mai multe cazuri, intregul site), oricare dintre acestea fiind preluat pe baza agentului utilizator definit in cererea HTTP GET, care este cunoscuta ca dinamica. Servind.

Designul web adaptiv a fost una dintre primele strategii de optimizare a unui site pentru lizibilitatea mobila, cea mai comuna practica implicand utilizarea unui site web complet separat pentru mobil si desktop, dispozitivele mobile fiind adesea redirectionate catre versiunea mobila a site-ului servit pe un subdomeniu (adesea subdomeniul de al treilea nivel, notat cu „m”; de exemplu, http:// m. website.com/; si/sau parametri URL cum sunt &app=m&persist_app=1utilizati pe YouTube).

Astazi, utilizarea a doua site-uri statice separate pentru vizualizarea pe dispozitive mobile si desktop este in mare masura eliminata, scripting-ul pe server fiind folosit in schimb pentru a difuza pagini generate dinamic sau pentru a decide in mod dinamic ce versiune a unei pagini statice sa difuzeze, desi utilizarea site-urilor independente pentru mobil si desktop pot fi inca observate frecvent.

In timp ce multe site-uri web folosesc tehnici de design web responsive sau adaptive, cele doua nu se exclud reciproc si cele mai bune practici pentru cele mai universalecontinutul proiectat lizibil utilizeaza o combinatie a celor doua tehnici pentru a sprijini un spectru complet de hardware si software.

0 Shares
You May Also Like