Avantajele crearii unui magazin online

Avantajele crearii unui magazin online

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre exista un numar mare de afaceri care se le-ar trebui si ce avantaje ar avea daca ar deschide un magazin online: ce pasi sunt de urmat, daca costurile vor creste, etc… Vom rezolva toate aceste indoieli in acest articol.

Nimeni nu se indoieste de importanta de a arata imaginea unei companii actualizate: participarea la retelele sociale, avand un site web corporativ. Dar, fara indoiala, unul dintre marile progrese care a insemnat cresterea beneficiilor unui comert au fost magazinele online, deoarece acum, un client poate cumpara in orice moment sau din orice tara, crescand astfel oportunitatile de a va vinde produsele.

Si daca va aflati printre acel procent de intreprinderi care inca nu isi vand produsele online, este mai bine sa cititi urmatoarele avantaje pe care le veti avea:

Alege un magazin online pentru care trebuie sa platesti doar odata si ulterior il poti popula atunci cand consideri, cu produse si informatie pentru ca are platforma de administrare.

Unele dintre beneficiile crearii unui comert electronic

  • Deschis 24 de ore:

Spre deosebire de un magazin fizic, unde, logic, trebuie sa existe personal care sa ramana in magazin in timp ce este in programul de lucru, un comert electronic este deschis clientilor in timpul orelor neintrerupte, 24 de ore pe zi. Avand in vedere gama larga de ore de lucru care exista astazi, este, fara indoiala, un avantaj important pentru a facilita achizitia indiferent de momentul in care are loc.

  • Creste numarul de clienti:

Cati oameni pot ajunge la un magazin fizica? In principiu, este limitata numai la vecinatatea locului in care se afla, desi va putea creste prin simplul fapt ca decizi sa ai un site web corporativ sau un blog

Economie de spatiu:

Datorita dropshipping-ului nu avem nevoie de un spatiu fizic pentru a stoca, deoarece sarcinile vanzatorului, se concentreaza pe primirea comenzilor de la clienti si solicitarea furnizorului, acesta din urma fiind cel care va face expedierea catre clientul final si economisind cateva sarcini si timp care va pot servi pentru a va concentra asupra obiectivului principal, si anume publicitate magazinului.

  • Economie de timp:

Atat pentru tine, cat si pentru clientii tai, deoarece, intr-o afacere digitala, poti adauga o cantitate semnificativa de informatii care ii vor ajuta pe clienti sa cunoasca mai bine produsele pe care le vinzi, dar si in diferite formate (text, imagini, videoclipuri sau o prezentare)

  • Cunoaste clientul:

Informatiile despre clientii nostri sunt vitale (de exemplu: varsta, sexul, ora vizitei/achizitiei…), deoarece aceste date va vor permite sa oferiti o atentie mai personalizata, cum ar fi: designul magazinului, limba de utilizat, retelele sociale in care sa participati etc.

  • Concureaza cu magazinele mari:

Multe IMM-uri nu isi pot asuma costul de a avea facilitati mari in centrul unei capitale provinciale, dar cu magazinul online si o pozitionare buna, poti vinde aceleasi produse ca si marile multinationale fara a exista o diferenta la fel de mare ca si in cazul pietei traditionale de vanzari. Asadar, cu o buna strategie, poti ajunge sa ai vanzari mari, asemenea unei multinationale, sau cel putin in apropiere de aceasta.

Alte aspecte de stiut despre comertul online?

Datorita accesibilitatii internetului, milioane de oameni din intreaga lume va pot vizualiza site-ul in orice moment, ceea ce inseamna ca pentru cei care doresc sa-si extinda afacerile si sa ajunga la un public mai larg, aveti multe mai multe oportunitati de a face acest lucru. Comparati numarul de persoane la care puteti ajunge printr-un site web cu suma pe care o puteti ajunge printr-un magazin stradal sau prin publicitate locala, nu exista niciun motiv pentru care sa nu va uitati sa va duceti afacerea online daca doriti sa va imbunatatiti acoperirea.

Site-ul dvs. este unul dintre cele mai bune instrumente de marketing pe care le are afacerea dvs., nu numai ca utilizarea SEO atunci cand va construiti site-ul poate duce la mai multe sanse ca afacerea dvs. sa fie gasita in motoarele de cautare, dar un numar mare de tehnici de marketing pot functiona impreuna cu site-ul dvs., inclusiv publicitatea cu plata pe clic, marketingul pe retelele sociale si marketingul prin e-mail, toate acestea putand include link-uri catre site-ul dvs.

Pe masura ce afacerea dvs. creste, este foarte probabil sa doriti sa va extindeti gama de produse si publicul tinta, precum si sa va dezvoltati afacerea pentru cerintele clientilor si cererea consumatorilor.

Un site de comert electronic va permite sa va extindeti afacerea in consecinta, permitandu-va sa adaugati mai multe linii, sa adaugati mai multe optiuni de plata si chiar sa cresteti atunci cand alegeti sa expediati, fara sa va faceti griji cu privire la schimbarea locatiei sau mutarea intr-o sediu mai mare, asa cum ati putea face cu un magazin de caramida si mortar.

Comertul electronic ofera afacerilor o gama intreaga de oportunitati, de la oportunitati de marketing pana la cresterea gamei de produse pana la generarea mai multor vanzari si cu un site web optimizat si bine dezvoltat nu numai ca poti sa atingi aceste obiective, ci si sa oferi clientilor tai un serviciu non-stop, convenabil, care va poate stimula afacerea.

 

0 Shares
You May Also Like