Ce este o videografie de nunta?

Ce este o videografie de nunta?

0 Shares
0
0
0

Videografia de nunta este o productie video care poate fi realizata de catre un videograf nunta Valcea cu experienta, si care documenteaza o nunta in videoclip. Produsul final al documentatiei videografului este denumit in mod obisnuit un videoclip de nunta. Este de asemenea denumit un film de nunta acest material video.

Videografia de nunta isi poate urmari radacinile inainte de inventia camerei video moderne prin filme de 8mm si 16mm. Cand filmul era singura modalitate de a captura imagini in miscare, cativa indivizi intreprinzatori au luat camera foto de 8 mm a familiei si au filmat nuntile prietenilor si familiei. Aceste camere de film au avut o limitare majora sub forma de timp de incarcare de 4 minute.

Dupa expunerea a 4 minute de film, operatorul va trebui sa incarce un nou cartus de film. Costul ridicat al procesarii si faptul ca majoritatea nu au putut inregistra sunet la film a limitat si mai mult industria. Cu toate acestea, mai erau cateva persoane care au putut transforma documentatia nuntilor intr-o afacere.

In 1967, Sony a introdus primul Portapak, Sony DV-2400 Video Rover. Odata cu introducerea primelor camere video, documentatia video de nunta a evoluat de la ceva doar pentru bogati in ceva pentru masa. Primii adepti au fost in primul rand pasionatii care, la inceput au inceput sa inregistreze nuntile prietenilor si a familiei, apoi au continuat sa faca acest lucru contra cost.

Primele zile ale videografiei profesionale de nunta au fost marcate de tehnologia si tehnica primitiva, echipamentul producand in general o calitate scazuta a imaginii. Camerele de filmare necesitau lumini puternice; dar aveau imagini clare, saturatie slaba a culorilor si un singur canal, audio de calitate slaba.

Camerele erau voluminoase, cu o unitate separata care se conecta la inregistratorul video printr-un cablu, limitand sever miscarea videografului. In post-productie, multe videoclipuri despre nunta nu au fost editate. Pierderea generatiei a fost de asemenea un factor limitativ, datorita naturii benzii video analogice.

La sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 90, starea industriei a inceput sa se imbunatateasca. Videografii au inceput sa formeze organizatii regionale si nationale, cea mai mare organizatie activa in prezent fiind Asociatia Internationala a Videografilor de Nunta si Eveniment (WEVA).

Producatorii au creat o piata intre nivelurile profesionale de camere video si consumatorii de camere video, cunoscute sub numele de prosumer, care a satisfacut nevoile acestei piete de nisa.

Spre mijlocul anilor ’90, producatorii au introdus camere digitale, eliminand ultima dintre barierele tehnologice care au impiedicat videografia de nunta de la infiintare. Camerele erau mici, mobile, functionau chiar mai bine decat camerele analogice deja bune pe piata, in situatii de lumina scazuta si permiteau ca videograful sa fie discret la evenimente.

Creativitatea post-productie a facut un salt important inainte cu introducerea de instrumente avansate precum Newtek Video Toaster la inceputul anilor ’90. Aceasta a condus la introducerea altor sisteme de editare non-liniare relativ ieftine (NLE), care au oferit editorului mai multe optiuni creative. Dar metoda de livrare se baza inca pe un sistem de vizualizare analogic, banda video VHS.

Aceasta s-a schimbat la sfarsitul anilor ’90, odata cu introducerea DVD-ului care poate fi inregistrat. Nuntile si evenimentele au fost acum inregistrate digital, editate digital si livrate digital, imbunatatind considerabil calitatea imaginii.

Pana la sfarsitul anilor 1990, videografia de nunta s-a extins dincolo de documentatia nuntilor. Majoritatea videografilor de nunta au preferat sa adauge termenul suplimentar de „eveniment” la descrierea serviciului.

Stiluri tipice

Stilurile comune variaza de la „jurnalistica” la „cinematografica”.

Video Stil jurnalistic (denumit si stil documentar)

Acest stil este descris tipic ca un film documentar al evenimentului. Segmentele sunt editate pe masura ce apar pentru a pastra continuitatea. Acest stil de editare va produce o documentare slefuita a zilei pe masura ce se desfasoara.

Cinematografic

Videografia / editia cinematografica este definita ca un aspect „filmat”. Acest stil isi propune sa creasca impactul emotional prin utilizarea efectelor de miscare lenta si de tranzitie, culori saturate, unghiuri ale camerei creative si muzica dramatica. Are acel factor „wow” pentru a va spune povestea intr-un mod unic.

Conceptele video

Videoclipul de nunta Concept este cel mai artistic si mai elaborat tip de videoclipuri de nunta. De obicei este scris cu scenariu si include o multime de pregatiri, de obicei cateva filme pre nunta, interviuri cuplului sau invitatilor si in sfarsit videoclipul nuntii.

Nunta forma scurta

Desi nu exista un standard oficial, regula generala acceptata pentru o forma scurta este cuprinsa intre 10-45 minute de filmare.

In timp ce in unele traditii, nunta este cel mai important eveniment al vietii cuiva, in altele este privita ca o simpla sarbatoare. Religiile mai traditionale si ortodoxe considera casatoriile drept o traditie foarte importanta si investesc sume mari de bani in acest eveniment, facand chiar imprumuturi pentru organizarea evenimentului. In aceste conditii, este firesc ca mirii sa aleaga cel mai bun videograf nunta Valcea, cel mai bun fotograf, si cele mai bune servicii.

0 Shares
You May Also Like