Ce este masajul relaxant?
Professional woman making spa treatment

Ce este masajul relaxant?

0 Shares
0
0
0

Masajul de relaxare este o tehnica compusa din diferite metode manuale blande si ritmice pentru a relaxa si decontracta muschii afectati. Este un masaj axat pe zonele corpului in care tensiunea musculara se acumuleaza de obicei, cum ar fi spatele si gatul, pe langa cautarea starii de relaxare si a sanatatii mintale la persoana care este aplicata.  Vezi detalii pe Body-safe.ro.

In zilele noastre suntem supusi unui stres obisnuit care genereaza intr-un fel sau altul acumularea de tensiuni in muschii care implica spatele si gatul, ceea ce produce oboseala musculara, durere si, mai presus de toate, epuizare mentala. Una dintre tehnicile folosite si care genereaza beneficii in organism este masajul relaxant.

“Masajul de relaxare este o tehnica compusa din diferite metode manuale blande si ritmice pentru a relaxa si a decontracta muschii.”

Care sunt beneficiile unui masaj relaxant?

Obiectivul principal al unui masaj relaxant vizeaza imbunatatirea starii de bine a persoanei, aceasta implica eliminarea tensiunilor musculare rezultate din stresul zilnic, reducerea durerii, imbunatatirea circulatiei prin cresterea alimentarii cu oxigen in tesuturi, obtinerea unei stari de relaxare mentala, reducerea simptomelor de anxietate, restabilirea armoniei interne care a fost pierduta prin cresterea stimei de sine si a energiei indispensabile pentru organism.

Masaj de relaxare, de asemenea, s-a dovedit ca inbunatateste performanta sistemului imunitar si creste productia de endorfine si melatonina.

“Masajul de relaxare, pe langa faptul ca este un mijloc eficient de imbunatatire a sentimentului de bunastare, este, de asemenea, un mijloc puternic de mentinere a unei stari bune de sanatate in general.”

Care sunt contraindicatiile masajului de relaxare?

Desi acest tip de masaj are o schema larga de indicatii pentru forma sa de aplicare, are, de asemenea, contraindicatii care pot afecta, mai degraba decat sa favorizeze pacientul.

Printre considerentele pentru neaplicarea tehnicilor de masaj in general se numara: zone ale corpului cu rani deschise, boli vasculare precum tromboflebita, operatii delicate ale coloanei vertebrale, fracturi neconsolidate, hemoragii si leziuni ale pielii, cum ar fi dermatita.

Rezumatul masajului de relaxare

Masajul de relaxare este o terapie manuala care vizeaza imbunatatirea bunastarii persoanei, deoarece obiectivul sau maxim este de a creste productia de endorfine in corpul nostru.

Masajul este o metoda de evaluare si tratament manual al acelor parti ale corpului uman care au o afectiune sau care sunt susceptibile de a o prezenta, cu scopul de a imbunatati durerea, de a reduce sau elimina tensiunea musculara, de a imbunatati circulatia sangelui si limfa si de a obtine o usurare a stresului, anxietatii si tensiunilor de zi cu zi.

Pe scurt, obiectivul principal al masajului de relaxare este de a calma tensiunea si de a obtine o stare mentala de relaxare, prioritizand manipularile si trecerile blande peste miscari bruste si puternice, mai rezervate masajului terapeutic sau de contractare.

Metoda reiki

Reiki este o terapie complementara, care se caracterizeaza prin intinderea mainilor si restabileste echilibrul fizic, mental si spiritual prin energii, cu beneficii multiple.

Atat Yoga, cat si Masajul de relaxare sunt discipline complementare, ele obtin un efect calmant si restaurator asupra oamenilor.

Masajul de relaxare este o forma populara de terapie prin care se aplica presiune si tehnici de frecare pe piele si muschi pentru a reduce stresul, durerea si tensiunea musculara. Acest tip de masaj se concentreaza pe imbunatatirea starii generale de bine si de a ajuta la cresterea nivelului de energie.

Exista mai multe tehnici de masaj de relaxare, inclusiv masaj suedez, masaj profund tesut si masaj cu ulei cald. Terapeutul poate ajusta presiunea si tehnicile utilizate in functie de preferintele individuale si nevoile de sanatate ale fiecarui client.

Beneficiile masajului de relaxare sunt numeroase, incluzand:

  • Reducerea stresului si anxietatii
  • Ameliorarea durerii si tensiunii musculare
  • Imbunatatirea circulatiei sangvine
  • Stimularea sistemului imunitar
  • Cresterea flexibilitatii si a mobilitatii

Daca doriti sa experimentati beneficoperirea unui masaj de relaxare, este important sa alegeti un terapeut calificat si experimentat. Inainte de a incepe tratamentul, terapeutul va discuta cu dvs. despre nevoile si obiectivele dvs. de sanatate, astfel incat sa poata personaliza experienta de masaj.

In concluzie, masajul de relaxare este o modalitate eficienta de a reduce stresul si tensiunea musculara, precum si de a imbunatati starea de bine generala. Asigurati-va ca alegeti un terapeut calificat si experimentat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

0 Shares
You May Also Like