Care este importanta serverelor de gaming?

Care este importanta serverelor de gaming?

0 Shares
0
0
0

Un server de joc (denumit uneori si gazda ) este un server care este sursa autoritara a evenimentelor dintr-un joc video multiplayer . Serverul transmite suficiente date despre starea sa interna pentru a permite clientilor sai conectati sa isi mentina propria versiune exacta a lumii jocului pentru a fi afisata jucatorilor. De asemenea, primesc si proceseaza contributia fiecarui jucator.

Serverele dedicate simuleaza lumile jocurilor fara a suporta intrarea sau iesirea directa, cu exceptia celor necesare pentru administrarea lor. Jucatorii trebuie sa se conecteze la un server cu programe client separate pentru a vedea si a interactiona cu jocul.

Avantajul principal al serverelor dedicate este adecvarea lor pentru gazduirea in centre de date profesionale , cu toate fiabilitatea si beneficiile de performanta pe care le implica. Gazduirea de la distanta elimina, de asemenea, avantajul cu latenta scazuta care altfel ar fi detinut de orice jucator care gazduieste si se conecteaza la un server din aceeasi masina sau retea locala.

Cu toate acestea, serverele dedicate costa bani pentru a rula. Costul este suportat uneori de dezvoltatorii unui joc (in special pe console ) si uneori de grupurile de clanuri , dar in ambele cazuri, publicul se bazeaza pe terte parti care furnizeaza servere la care sa se conecteze.

Din acest motiv, majoritatea jocurilor care utilizeaza servere dedicate ofera, de asemenea, suport pentru serverul de ascultare.  Jucatorii acestor jocuri vor gazdui deseori servere pentru public si clanuri, fie gazduind o instanta de server din propriul hardware, fie inchiriand de la un furnizor de gazduire de server de jocuri.

Serverele de ascultare ruleaza in acelasi proces ca un client de joc. Altfel functioneaza ca servere dedicate, dar au de obicei dezavantajul de a comunica cu jucatorii la distanta prin conexiunea la internet rezidentiala a playerului de gazduire.

Performanta este, de asemenea, redusa prin simplul fapt ca masina care ruleaza serverul genereaza, de asemenea, o imagine de iesire. In plus, serverele de ascultare ofera oricui joaca direct pe ele un mare avantaj de latenta fata de ceilalti jucatori si inceteaza sa mai existe atunci cand acel jucator paraseste jocul.

Cu toate acestea, serverele de ascultare au avantajul ca sunt in esenta gratuite si nu necesita nicio infrastructura speciala sau planificare forward pentru a le configura, ceea ce le face obisnuite la petreceri LAN unde problemele de latenta nu sunt o problema. De asemenea, sunt frecvente in jocurile de consola .

Intr-un aranjament de server de ascultare, „migrarea gazdei” este o caracteristica utila. Fara migrarea gazdei, daca jucatorul care gazduieste in prezent se deconecteaza din orice motiv (renuntare, blocare, conexiune de retea pierduta etc.), serverul curent nu mai functioneaza si jocul se termina. O caracteristica de migrare a gazdei permite ca unul dintre ceilalti jucatori sa devina desemnat ca noua gazda, astfel incat jocul sa poata continua.

Pentru oricine are nevoie de o gazduire performanta, prin pachetele disponibile de host SAMP, cei de la https://www.hostclub.ro/host-samp ofera acces la cea mai performanta retea de game hosting din Romania, beneficiind de un raport pret calitate excelent.

Daca va intereseaza jocurile pe computer, probabil ca v-ati confruntat cu frustrarea de a incerca sa jucati un joc pe o conexiune lenta. Putine lucruri din viata sunt mai frustrante decat sa joci prost unul dintre jocurile tale preferate ca urmare a unei conexiuni proaste, a unui decalaj sau a altor probleme de conectivitate.

Acesta este motivul pentru care multi jucatori seriosi au inceput sa foloseasca servere dedicate pentru nevoile lor de jocuri. Acest lucru le permite sa aiba o conexiune dedicata si fiabila pe care sa o poata folosi in afara conexiunii la internet de acasa pentru jocuri fara probleme de intarziere sau conectivitate.

Daca va ganditi sa treceti la un server dedicat pentru jocuri, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri pentru a va asigura ca luati decizia corecta pentru nevoile dvs.

Alegeti serverul dedicat potrivit

Incepeti luand in considerare nevoile dvs. atunci cand vine vorba de un server dedicat. La urma urmei, nu toate optiunile serverului sunt create egale. Mai exact, exista cateva specificatii pe care doriti sa le aveti in vedere. Acestea includ:

  • procesorul
  • viteza serverului
  • memoria (afecteaza foarte mult timpii de incarcare)
  • Capacitate de stocare
  • latime de banda

Nevoile dvs. vor varia in functie de frecventa cu care jucati si de jocurile specifice pentru care doriti sa utilizati serverul dedicat.

NU Alege automat optiunea cea mai ieftina

Orice server dedicat va functiona atata timp cat este accesibil, nu? Nu neaparat. Desi este posibil sa gasiti optiuni de server dedicate ieftine, este posibil sa nu obtineti cea mai buna valoare mergand automat cu cea mai ieftina optiune pe care o puteti gasi.

Desigur, este important sa gasiti o optiune care sa se incadreze in bugetul dvs., dar asigurati-va ca veti avea unele caracteristici specifice, cum ar fi o garantie de disponibilitate si asistenta tehnica dedicata 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Amintiti-va, merita sa platiti putin mai mult pentru a avea un server care sa functioneze bine pentru nevoile dvs. de jocuri.

 

0 Shares
You May Also Like