Botosani nu mai este pe ultimul loc la media salariala – aflam din Botosaneanul

0 Shares
0
0
0

Multa vreme s-a scris despre zona de nord a tarii ca are unele dintre cele mai mici salarii din tara. Ei bine, se pare ca Botosaniul nu mai este in coada de lista. Aflam despre asta si nu numai din trustul Botosaneanul. Iti va fi pe plac sa citesti din aceasta sursa, mai ales daca esti din zona.

Stirile la zi, aduse de Botosaneanul

Media salariala din Botosani depaseste pe cea din Bihor spre exemplu, titreaza una din acele stiri de ultima ora Botosani. Explicatia ar fi ca exista o crestere economica, au fost create mai multe locuri de munca si mai multi investitori straini au fost atrasi de forta de munca de aici. Totusi este de subliniat ca investitorii straini nu vin neaparat cu oferte mari de salarii.

Din pacate in Romania nu exista un plan strategic pentru a atrage investitorii, desi este clar ca am avea nevoie. De altfel nici nu se stie prea bine daca exista un minister ce ar trebui sa se ocupe de asta. Nu exista inca un delegat pentru acest scop. Si la fel de trist este ca tema aceasta nu pare sa fie in niciun discurs al politicienilor. Nu isi bate capul niciun ministru cu asta.

Concret, conform Botosaneanul.ro, care preia info din Ziarul Financiar, anul trecut in octombrie, datele arata ca salariul mediu net in Bihor era de 2.894 de lei, iar in Botosani de 2.986 de lei. Asta in conditiile in care salariul mediu net pe economie este de 3.544 de lei.

Ce mai aflam din acest trust

Daca stiti zona sau poate chiar locuiti aici trebuie sa stiti ca din Botosaneanul puteti afla imediat mai tot ce este de interes pentru comunitate. Stiri la zi din economie, politica, educatie si nu numai sunt postate constant.

Aflam de aici despre faptul ca in multe din parohiile din Botosani sunt posturi vacante pentru preoti. Aici insa se pot transfera doar cei care fac parte din Eparhiei Iasilor. Despre greva de avertisment din invatamant sau despre accidente ce au avut loc recent, tot de aici aflam.

Si, cand credeam ca le-am auzit pe toate, aflam despre cazul socant al unui elev, prezent la ore cu o arma dupa el. S-a intamplat in Botosani unde o gluma proasta a unui adolescent de 16 ani s-a transformat in infractor juvenil. Acesta a amenintat elevii din doua clase a unui liceu din Botosani. Arma era de jucarie, insa cazul a ajuns in atentia politiei.

Pastrand acelasi registru, aflam ca mascatii au descins la o adresa unde existau suspiciuni ca cei care locuiesc acolo nu respecta regimul armelor si munitiilor. Au fost descoperite aici si ridicate bunuri precum luneta, pusca cu aer comprimat, proiectile metalice printre altele. In plus, au fost aplicate si cateva amenzi pentru existenta unor caini ogari si a unui ciobanesc, caucazian, fara respectarea prevederilor legale.

Despre aceste subiecte si multe altele descoperim in pagina botosaneanul.ro.

0 Shares
You May Also Like