Cum functioneaza un amanet auto? 

Avantajele leasingului auto: de ce ar trebui sa alegi aceasta optiune

0 Shares
0
0
0

Leasingul auto este o optiune populara pentru cei care isi doresc sa aiba acces la un vehicul fara a plati o suma mare de bani dintr-o data. In acest articol, vom explora avantajele leasingului auto si de ce ar trebui sa alegi aceasta optiune atunci cand iti achizitionezi urmatorul vehicul.

Plati lunare mai mici

Una dintre cele mai mari avantaje ale leasingului auto este faptul ca platile lunare sunt mai mici decat cele necesare pentru achizitionarea unui vehicul. In loc sa platesti costul integral al masinii in momentul achizitionarii, platesti doar pentru utilizarea acesteia pe o anumita perioada de timp. Aceasta optiune poate fi extrem de atractiva pentru cei care nu isi permit sa plateasca costul integral al unei masini dintr-o data.

Acces la vehicule noi si moderne

Leasingul auto iti ofera acces la vehicule noi si moderne fara a fi nevoie sa investesti sume mari de bani. In general, leasingul dureaza intre 2 si 5 ani, ceea ce inseamna ca poti avea acces la un vehicul nou la fiecare cativa ani, fara a fi nevoie sa platesti costul integral al acestuia. Acest lucru iti permite sa te bucuri de tehnologie si de caracteristici avansate de siguranta, fara a fi nevoie sa investesti o suma mare de bani.

Mai putine preocupari legate de intretinerea masinii

Cand achizitionezi un vehicul, esti responsabil pentru intretinerea si repararea acestuia. In cazul leasingului auto, proprietarul masinii este responsabil pentru intretinerea acesteia, deci nu trebuie sa iti faci griji in privinta costurilor neasteptate legate de reparatii sau intretinere. In plus, multe companii de leasing ofera servicii de intretinere si reparatii incluse in costul lunii de plata.

Optiunea de a cumpara masina

In cazul in care te atasezi de masina pe care o utilizezi in cadrul unui leasing, poti alege sa o cumperi la sfarsitul perioadei de leasing. Aceasta optiune este disponibila de obicei pentru o suma mai mica decat costul integral al masinii, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea sa achizitionezi vehiculul la un pret mai avantajos.

Posibilitatea de a schimba vehiculul

In cazul in care iti doresti sa schimbi vehiculul inainte de sfarsitul perioadei de leasing, poti face acest lucru prin intermediul unei tranzactii de schimb de masini cu dealerul sau prin transferul contractului de leasing unei alte persoane. Acest lucru iti ofera flexibilitate in privinta utilizarii unui vehicul pe termen scurt si posibilitatea de a schimba masina in functie de nevoile tale.

In concluzie, leasingul auto poate fi o optiune atractiva pentru cei care isi doresc sa aiba acces la un vehicul nou si modern fara a plati costul integral al acestuia. Platile lunare sunt mai mici, iar responsabilitatea pentru intretinerea si repararea masinii revine proprietarului acesteia. De asemenea, leasingul auto poate oferi flexibilitate in privinta utilizarii unui vehicul pe termen scurt si poate fi o optiune avantajoasa pentru afacerile mici si mijlocii. Prin urmare, daca iti doresti sa ai acces la un vehicul nou si modern fara a plati costul integral al acestuia, leasingul auto poate fi optiunea potrivita pentru tine.

Care este istoria primelor masini?

Prima masina cu motor din Europa Centrala a fost produsa de compania austro-ungare Nesselsdorfer Wagenbau (redenumita ulterior in Tatra in Republica Ceha de astazi) in 1897, automobilul Präsident. In 1898, Louis Renault a modificat un De Dion-Bouton , cu arbore de transmisie fix si diferential , facand „poate primul hot rod din istorie” si aducand Renault si fratii sai in industria auto.

Inovatia a fost rapida si rampanta, fara standarde clare pentru arhitecturile de baza ale vehiculelor, stilurile de caroserie, materiale de constructie sau controale; de exemplu, multe masini veterane folosesc o roata , mai degraba decat o roata pentru directie. In 1903, Rambler a standardizat volanul si a mutat pozitia soferului in partea stanga a vehiculului. Transmisia cu lant era dominanta asupra arborelui de transmisie, iar corpurile inchise erau extrem de rare. Franele cu tambur au fost introduse de Renault in 1902.

In anul urmator, designerul olandez Jacobus Spijker a construit prima masina de curse cu tractiune integrala nu a concurat niciodata si ar fi 1965 si Jensen FFinainte ca tractiunea integrala sa fie folosita pe o masina de serie.

In cativa ani, un sortiment ametitor de tehnologii a fost folosit de sute de producatori din intreaga lume occidentala. Automobilele pe baza de abur , electricitate si benzina/benzina au concurat timp de zeci de ani, motoarele cu combustie interna pe benzina/benzina ajungand la dominatie pana in anii 1910.

Au fost proiectate masini cu doua si chiar patru motoare, iar cilindreea motorului a variat la mai mult de 12 L (3,2 US gal). Multe progrese moderne, inclusiv hibrizi pe gaz/electric , motoare cu mai multe supape , arbori cu came deasupra capului si tractiune pe patru roti, au fost incercate si abandonate in acest moment.

Inovatia nu s-a limitat la vehiculele in sine. Numarul tot mai mare de masini a propulsat cresterea industriei petroliere , precum si dezvoltarea tehnologiei de producere a benzinei (inlocuind kerosenul si uleiul de carbune ) si imbunatatirea lubrifiantilor cu uleiuri minerale tolerante la caldura (inlocuind vegetale si uleiuri). uleiuri animale).

0 Shares
You May Also Like