Alegerea unui smartwatch

Alegerea unui smartwatch

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui ceas inteligent este ca alegerea unui smartphone, in sensul ca exista nenumarate modele din care puteti alege.

Dar acolo se termina asemanarile. In timp ce orice telefon pe care il alegeti va putea efectua aceleasi sarcini standard cum ar fi efectuarea de apeluri, trimiterea de texte si rularea aplicatiilor; ceasurile inteligente ofera o varietate de functii si caracteristici, ceea ce face ca gasirea celui potrivit smartwatch sa fie o misiune si mai dificila.

Caracteristici de cautat

Pentru ca un ceas inteligent sa fie considerat un ceas inteligent potrivit pentru necesitatile unui utilizator, acesta trebuie sa fie capabil sa spuna timpul, data si sa poata indeplini diferite alte sarcini.

Ceasurile inteligente de top de la Apple, Samsung si Fitbit sunt in esenta telefoane miniaturale care se infasoara in jurul incheieturii mainii. Acestea ruleaza aplicatii de dimensiuni mici, va permit sa va controlati smartphone-ul de la distanta si sunt capabile de sarcini de tip telefonic, cum ar fi urmarirea alergarii dvs. in parc, stocarea de muzica si chiar efectuarea de apeluri telefonice printr-un mic SIM.

Ceasurile inteligente Wear OS (anterior Android Wear) sunt in esenta alternativa Google fata de Apple Watch. Realizate de un numar de parteneri de productie, cum ar fi Fossil si TicWatch, ele fac cea mai mare parte din ceea ce face un Apple Watch.

Cu toate acestea, sunt mai flexibile, astfel ca nu numai ca vor functiona cu telefoanele Android, ci se vor conecta si la un iPhone, desi nu veti obtine acelasi nivel de interactivitate (nu puteti raspunde la mesajele scrise direct de la incheietura mainii de exemplu).

In ceea ce priveste sistemul de operare, trebuie facuta precizarea ca exista si ceasuri care sunt compatibile cu Windows, dar si care sunt compatibile doar cu Android sau iOS, sau cu Android si iOS, dar care nu sunt compatibile cu Windows.

Functii si aplicatii

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui smartwatch, cu siguranta nu doar sistemul de operare cu care este acesta compatibil conteaza. Cei mai multi utilizatori se gandesc la functiile si la aplicatiile acestui gadget.

De exemplu, pentru cei care isi doresc mereu sa afle cate grade Celsius sunt afara, un smartwatch care are o aplicatie termometru instalata, reprezinta cu siguranta una dintre primele optiuni, insa din fericire pentru acesti utilizatori, exista o multime de smartwatch-uri pe piata care au aceasta functie.

Exista de-asemenea utilizatori care fie datorita faptului ca au unele probleme de sanatate, fie pur si simplu doresc sa obtina informatii in acest sens, isi indreapta atentia spre un smartwatch pentru ca acesta sa le aduca la cunostinta informatii actualizate despre ritmul lor cardiac. Unii isi doresc sa obtina o monitorizare a ritmului cardiac in momentul in care fac efort.

Pentru alti utilizatori, conteaza mai mult ca smartwatch-ul sa le ofera functia de navigatie GPS, astfel ca atunci cand se plimba cu bicicleta sau cand se plimba cu rolele, sa nu se piarda, mai ales daca au ajuns intr-o locatie noua si necunoscuta.

Exista insa si persoane care nu au foarte mari asteptari de la un smartwatch, astfel ca isi doresc doar sa poata sa citeasca notificarile si mesajele primite pe smartphone. Cu siguranta, fiecare smartwatch, indiferent ca discutam despre un gadget de la Apple sau despre un smartwatch Amazfit, poate indeplini cu succes aceasta functie.

In mare parte, cam acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca fiecare persoana care are nevoie sa isi cumpere un smartwatch. Cu siguranta insa, nu trebuie sa uitam de pret, care in functie de numele producatorului si de specificatiile gadgetului, poate fi mai mic sau mai mare.

0 Shares
You May Also Like