verificare roviniete

La ce trebuie să fii atent când cumperi rovinieta online

0 Shares
0
0
0

Deși procesul de achiziție pentru rovinieta online este unul destul de simplu, trebuie să fii totuși atent la câteva aspecte destul de importante.

În momentul în care ai nevoie de rovinietă, ai două variante la dispoziție: să te duci să o cumperi din benzinărie sau să cumperi rovinieta online prin intermediul portalurilor de specialitate. Dacă metoda clasică de achitare a taxei de drum respectiv prin benzinărie pare cea mai sigură, varianta online aduce în prim plan o serie de beneficii de care orice șofer are nevoie mai devreme sau mai târziu.

Ce beneficii ai dacă alegi să cumperi rovinieta online?

Există portaluri precum roviniete.online care vin în sprijinul șoferilor din România cu o serie de beneficii pe care nu le întâlnim în niciun PECO. În primul rând avem la dispoziție în mod gratuit, alertele pentru rovinieta care urmează să expire.

Orice șofer care cumpără rovinieta online prin intermediul roviniete.online, cu o valabilitate mai mare de 30 de zile, beneficiază în mod gratuit de alerte pentru rovinieta care urmează să expire.

În linii mari, cu puțin timp înainte ca taxa de drum să expire, clientul portalului primește alerte prin e-Mail și SMS în acest sens, evitându-se situația în care acesta uită efectiv că nu mai are rovinietă valabilă și astfel riscă o amendă destul de mare din partea CNAIR.

Pentru autoturisme, amenzile CNAIR sunt cuprinse între 275 și 550 RON, amenda minimă de 275 RON aplicându-se în cazul în care contravenientul o achită în maxim 15 zile de la primirea prin poștă a procesului verbal.

De asemenea, șoferii care doresc să cumpere rovinieta online prin intermediul acestui portal au acces în mod direct la pagina de verificare rovinietă. Acest serviciu este de asemenea unul oferit în mod gratuit clienților și nu este condiționat de achiziție.

Procesul de verificare al rovinietei durează câteva secunde și se efectuează în baza numărului de înmatriculare al autovehiculului. Este un serviciu preventiv care poate salva mulți șoferi de la amenzile CNAIR.

Multora dintre noi ni s-a întâmplat să cumpărăm rovinieta din PECO, cu valabilitate 12 luni, iar apoi să constatăm că am pierdut chitanța. Astfel ne-am trezit pe cap cu neplăcuta incertitudine a valabilității rovinietei.

Este mult mai convenabil să verificăm rapid valabilitatea rovinietei prin intermediul roviniete.online decât să pornim la drum lung cu incertitudine. Amenzile CNAIR vor fi o certitudine în cazul în care într-adevăr nu mai avem achitată taxa de drum.

La ce trebuie să fii atent când cumperi rovinieta online?

În primul rând, șoferii care doresc să cumpere rovinieta online trebuie să fie atenți la portalul de pe care fac achiziția. Portalul trebuie să aparțină unui partener autorizat CNAIR astfel încât să existe certitudinea prețurilor corecte.

Roviniete.Online este administrat de Casier Total SRL, companie care se regăsește pe lista partenerilor oficiali CNAIR de pe site-ul instituției. Astfel, portalul va vinde întotdeauna rovinieta la prețul legal, fără să perceapă comisioane sau taxe de serviciu ilegale.

Există din păcate și site-uri ilegale, site-uri neautorizate CNAIR care vând rovinieta online la prețuri de trei ori mai mari față de normal, folosindu-se de o așa zisă taxă de serviciu pe care o pun pe factura fiscală, cei de la CNAIR au emis un comunicat în acest sens.

De asemenea, ar mai trebui verificat și nivelul de siguranță cibernetică al portalului de pe care se face achiziția rovinietei. Spre exemplu rovinieta.online deține un certificat SSL foarte bun instalat iar în ceea ce privește plățile, tranzacțiile sunt 100% criptate.

Riscul ca cineva să se trezească cu datele bancare furate în urma achiziției de roviniete prin intermediul roviniete.online este efectiv zero, siguranța online este un aspect pe care orice magazin online trebuie să pună accentul în ziua de azi.

 

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like