Cum sa ai mereu o casa ordonata, curata si organizata?

Cum sa ai mereu o casa ordonata, curata si organizata?

0 Shares
0
0
0

Dimineata este o cursa contra cronometru, seara ne intoarcem la ora cinei si nu reusim sa facem ordine in haosul din jurul nostru, nu in ultimul rand pentru ca copiii ne atrag atentia. Asa ca vasele se ingramadesc in chiuveta, praful se depune pe mobila intr-un strat suplimentar, iar jucariile se imprastie ca un foc de paie.

Ordonarea unei case dominate de haos

Inainte de a pune in aplicare strategiile si trucurile pentru a face ordine in casa cu putin efort, este nevoie de o actiune decisiva pentru a face ordine intr-o casa cufundata in haos, consecinta a unei dezordini care continua sa se acumuleze, zi de zi.

Luati-va o dimineata libera pe care sa o consacrati pentru a face ordine. Din pacate, cel putin in aceasta etapa, va trebui sa va dedicati timp si efort acestei sarcini. Pentru a face acest lucru mai putin plictisitor, puteti folosi tehnica rosiilor. Nu-l cunoasteti? Se explica rapid!

Tehnica tomatelor

Cum sa faci ordine intr-o casa dezordonata fara a fi epuizat de oboseala si plictiseala? Folositi tehnica rosiilor care va permite oricărui apartament 3 camere Craiova să rămână ordonat și organizat: dedicati 25 de minute (setati cronometrul) pentru a face ordine fara nicio distragere a atentiei. La finalul celor 25 de minute, faceti o pauza de 5 minute. Apoi incepeti din nou, repetand ciclul de 4 ori, la sfarsitul caruia puteti lua o pauza mai lunga de 20 de minute.

Decluttering

Cel mai bun mod de a pastra ordinea intr-o casa dezordonata este sa elimini superfluul. Asadar, aruncati intr-o punga tot ce nu va este cu adevarat necesar, scapand de acele obiecte care stau prin casa nefolosite de luni si ani de zile.

Cum sa-ti pastrezi casa ordonata, economisind efort si timp

Oricat de imposibil vi s-ar parea, exista metode care va permit sa va pastrati casa ordonata cu putin timp si efort. Daca veti incerca sa le puneti in practica, veti fi uimit de cat de usoare vor parea sarcinile de curatenie. Cum se face acest lucru? In primul rand prin crearea unui program de curatenie saptamanal care sa implice intreaga familie.

Daca fiecare isi face partea sa, sarcinile tuturor devin mai putin impovaratoare. Un alt lucru de baza de care trebuie sa tineti cont este ca dezordinea atrage si mai multa dezordine. Acest lucru inseamna ca, cu cat creati mai multa dezordine, cu atat mai mult aceasta va infecta toate camerele din casa.

In schimb, daca locuinta ta este in general ordonata, mintea ta va fi mai stimulata sa o pastreze in acest fel. Cel mai bun mod de a pastra totul in ordine este sa nu lasati niciodata nimic in afara locului. De fapt, pentru a aranja un singur obiect dureaza mai putin de un minut, iar pentru a aranja o camera intreaga dezordonata poate dura pana la o ora.

Facand imediat curatenie, punand fiecare obiect la loc in ordine imediat ce l-ati folosit, veti constata ca mai sunt putine lucruri de facut, iar curatenia de rutina devine mai putin o corvoada. Ultimul sfat? Dedicati cincisprezece minute pe zi pentru a face curatenie si ordine in casa, puteti chiar sa va cronometrati.

Acesta va fi suficient pentru a da casei tale un aspect ordonat. Urmand aceste cateva sfaturi simple, nu veti mai rosti niciodata fraza “Nu pot sa tin casa in ordine”.

Delimitati spatiul de joaca pentru copii intr-o anumita zona

Este aproape imposibil sa ii obligi pe copii sa isi pastreze jucariile in ordine. Mai ales cand se joaca si masinutele de jucarie, animalele de plus, hainele de papusa sunt imprastiate pe toate suprafetele existente.

O solutie pentru a limita dezordinea ar putea fi delimitarea spatiului de joaca intr-o zona precisa a camerei, in afara careia copiii nu pot iesi. In acest fel, dezordinea ramane limitata la o zona delimitata. Daca daunele nu pot fi evitate, putem cel putin sa le limitam.

Petreceti cateva minute pe zi pentru a face ordine in colturile unde se acumuleaza dezordine

In fiecare casa exista “puncte fierbinti”, adica colturi in care avem tendinta de a acumula obiecte pe care nu le punem imediat deoparte. De exemplu, la intrare, o masa pe care punem cheile, poseta, ochelarii, sacosele de cumparaturi.

Sau in dormitor, fotoliul pe care ne punem hainele noaptea. Aceste colturi ar trebui sa fie aranjate din cand in cand, altfel, la sfarsitul saptamanii, o sa exista o gramada de obiecte care vor crea un sentiment de dezordine.

Folositi momentele moarte ale zilei pentru a face ordine

In rutina zilnica exista cateva momente moarte, daca le folosim pentru a face ordine, castigam mult timp si nu mai trebuie sa o facem mai tarziu. De exemplu, sa cureti vasele in timp ce se gateste mancarea, sa dai cu aspiratorul in timp ce cartofii sunt in cuptor, sa golesti masina de spalat in timpul unei reclame la film.

0 Shares
You May Also Like